Posts

Showing posts from 2017

Throwback Retreat FICTS 15/16 (Tanah Aina Fahad)

Image
FICTS acronyms for Faculty of Information and Communication Technologies Society (Persatuan Pelajar FTMK, UTeM)

Ini pon sejenis post yang throwback teruk selepas hampir setahun kejadian berlalu. Lokasi kejadian Tanah Aina Fahad, Pahang. Gambar hasil sumbangan kamera Harissa Ameera. Cuba teka mana satu dia dalam gambar, paling cute, kecik, comel, cantik lagi bergaya. Dan juga dari ehsan pemilik handphone canggih boleh masuk air si kacak Syafiq Hisham. Yang paling handsome itulah dia.

Post ini sebenarnya bertujuan untuk menyatakan yang Tanah Aina tu awesome nak pengsan weyhh. Para peminat hijau-hijauan yang gemarkan bunyi kicauan burung sebagai morning alam, yang sukakan bunyi derusan air sungai sebagai lullaby boleh cuba berlibur kat sini. Tanah Aina ada beberapa cawangan berbeza dan menyediakan pelbagai perkhidmatan. Yang kami pergi Tanah Aina Fahad, Lata Jarum di Ulu Dong, Raub, Pahang. Untuk maklumat lanjut boleh layari Tanah Aina.






The accommodation superb nice. Memang selesa, bili…

Throwback Georgetown Festival 2016

Image
🔵Update lepas setahun kejadian berlalu. Maaf atas kualiti gambar yang tidak memuaskan. Sekian.

Unplanned solo trip. Nampak iklan GTF2016, rasa tergoda. Terus tengok booklets, tengok apa best, dimana, bila, bagaimana dan sebagainya. Nak ajak kawan dah last minit, kawan busy, so acah #solotrip ke Pulau Pinang. Mula-mula macam tak jadi pergi. Tapi akhirnya minta tolong kawan kat Penang booking-kan hotel. Dah booking dah bayar deposit rugi-lah kalau tak pergi. Minta permission ibu, ibu bagi green light, dah jalan je. agenda utama ke Pulau Pinang nak usha Georgetown Festival. Rupa-nya dah bertahun benda ni wujud tapi baru tahu tahun ni. 


Bergerak ke Penang pada 25 Ogos, malam dari Melaka. Sampai sana sebelum Subuh 26 Ogos. Amik bus direct dari Melaka ke Sungai Nibong tak singgah mainland. Kat Terminal Sungai Nibong tunggu bas RapidPenang 401 untuk pergi ke Lebuh Gat Chulia, lokasi penginapan. Sebelum check-in makan sarapan dulu kat lokasi berhampiran, lupa nama kedai. Penang banyak mamak j…