Friday, May 29, 2015

Feed the Homeless (RIM UTeM Soup Kitchen)

rojak language turn on. maaf.

on 16 May 2015, i had joined a charity event manage by Rakan Integriti Malaysia UTeM which is Soup Kitchens. we need to feed/give foods to the homeless person. well the tentative for the program, we start gotong-royong masak nasi ayam around 2.30 p.m. seronok bila dapat berkerjasama dengan muka-muka baru. dari strangers menjadi kawan. dari senyum menjadi gelak. dari salam menjadi peluk. okay itu macam lain. hehehe. tapi macam biasa-lah aku jenis yang ingat muka, nama kemudian hari baru teringat. maaf. so we all together berhempas pulas masak, aku takde-lah masak sangat setakat kupas bawang, potong bawang. hmmm. Alhamdullilah, bila azan Magrib kami terus bersiap kemas, solat dan meneruskan perjalanan ke Kuala Lumpur.

antara chef-chef yang terlibat. seronok tengok mereka berkerjasama (thumb ups!)

isi nasi, bebel, gossip, gelak, buat lawak. kelakar diaorang ni.

best part of everything.


kebersihan diutamakan. bagus.



some of us don't know each other, but its pretty amazing that we can easily work together. and yess we became friends. 
and i'm fully respect to all RIM's member, 
sebab kerjasama yang ditonjolkan.
kemesraan yang dijalinkan.
pengaturan yang agak sistematik.
Tahniah RIM UTeM!
anda penuh Integriti!



gambar sebelom kejadian.

Sesampai-nya kami di Kuala Lumpur kami disambut mesra oleh ahli dari Alternative Riding Club (ARC). uishh handsome baqq hang memasing. manis senyum, muka suci je. ramah mesra, rasa dihargai dan disayangi. muahahahahakks. since diorang lebih berpengalaman, pihak RIM UTeM menjemput mereka untuk memberi tunjuk ajar kepada kami yang baru setahun jagung dalam aktiviti ni. bukan setahun jagung, benih jagung pon tak cambah lagi.

our start point at Menara Maybank, kami dibahagikan kepada 6 kumpulan dan setiap kumpulan ditemani wakil dari ARC. so my group (1B a.k.a group two) ditugaskan mengedar makanan di kawasan Central Market.

 gambar sebelom pepecahan terjadi.

 Group Dua




 Nur Syafizila (Pengarah Program)

 dont know why, but i think this picture so cute and menunjukkan keakraban yang sejati. gituuuu~

what i learn from this activity?

yes, i do love charity activities. dan sangat teringin sangat terlibat dalam aktiviti macam ni. terima kasih sebab di beri peluang.Alhamdullilah. masa tengah masak-masak tu, dapat tengok-lah semua nak involve dan tolong sesama. walaupun mungkin ade yang penat, busy tapi they all show theirs spirit of togetherness. and i'm smiling while watching all of them.

masa ondaway, saya tidur. hahahaha.

masa sesampai-nya di Maybank KL (tempat berkumpul), meet up with ARC's members. diberi taklimat. amat-lah berbesar hati dapat berkerjasama dengan pihak ARC, walaupun diorang berlainan background, berlainan kerjaya, berlainan rupa tapi hati mereka bersatu demi membantu golongan yang memerlukan. good to meet these people.


semoga aktitivi kami diredhai dan diberkati.
segala salah silap harap dimaafkan.
pengajaran menjadi tauladan buat kami. 
berkongsi rezeki yang diperolehi.
sampai jodoh kita bertemu lagi.

Inn Shah Allah.
mudah-mudahan Allah setuju. 
 


No comments: