Posts

Showing posts from May, 2015

Feed the Homeless (RIM UTeM Soup Kitchen)

Image
rojak language turn on. maaf.

on 16 May 2015, i had joined a charity event manage by Rakan Integriti Malaysia UTeM which is Soup Kitchens. we need to feed/give foods to the homeless person. well the tentative for the program, we start gotong-royong masak nasi ayam around 2.30 p.m. seronok bila dapat berkerjasama dengan muka-muka baru. dari strangers menjadi kawan. dari senyum menjadi gelak. dari salam menjadi peluk. okay itu macam lain. hehehe. tapi macam biasa-lah aku jenis yang ingat muka, nama kemudian hari baru teringat. maaf. so we all together berhempas pulas masak, aku takde-lah masak sangat setakat kupas bawang, potong bawang. hmmm. Alhamdullilah, bila azan Magrib kami terus bersiap kemas, solat dan meneruskan perjalanan ke Kuala Lumpur.

antara chef-chef yang terlibat. seronok tengok mereka berkerjasama (thumb ups!)
isi nasi, bebel, gossip, gelak, buat lawak. kelakar diaorang ni.
best part of everything.

kebersihan diutamakan. bagus.


some of us don't know each other, but i…

Taman Negeri Endau Rompin #RoadToRompin

Image
Assalamualaikum,
Salam Sejahtera,
Salam Melaka Maju Negeriku Sayang Fasa 2 (since i'm in Melaka now),

pada tanggal 12 April yang lepas, aku join trip #RoadToRompin dengan kawan-kawan. plan dah lama, Alhamdullilah jadi walaupun tak ramai. cerita pon dah lama tapi baru ade mood nak menaik. so on that date kitaorang gerak tenghari, petang dalam pukul dua sampai Rompin.

mula-mula singgah rumah Kak Teha untuk makan tengahari. disebabkan ada masa terluang kami jalan-jalan ke Pantai Teluk Gorek. tapi tapi tapi tak bawak baju lebih pastu tak mandi, pastu jealous tengok orang mandi, pastu tak mandi. okay.

 ni kawasan bilamana air pantai bertemu air sungai, maka berterbanglah burung berkicauan, dan sang ketam mencari lubang untuk berteduh. Subhannallah. sangat amat cantik.

 sebelom kejadian mandi pakai seluar jeans. sebab geram sangat sme of them yang sanggup terjun dengan apa yang ada dan balik berbasahan. takpe, janji senang hati. hahahaha.  boxer dengan belt tu jangan dikenang sangat.