Monday, March 3, 2014

ke broga ke kite ?


assalamualaikum salam sejahtera.
akhir-nya dua plan kami berjaya dilaksana.
pertama, makan Subways kat TBS sebab kat Melake takde.
kedua, memanjat Bukit Broga sebab Bukit Beruang is too mainstream ahakks.
kami serumah Qay, Hani, Mira, Syasya, Fad, Sera dan tetamu jemputan Mira Azhani dan Maria.

Hani, Qay, Maria, Fad, Syasya, Mira, Sabtu 1 Mac pepagi gerak Melaka Sentral naik bus ke TBS demi Subways. then went to unplanned location MidValley Megamall untuk meetup with Mira Azhani and Sera. lepak Subways lagi. seterusnya naik KTM ke Batang Benar untuk menuju rumah Qay kat Semenyih.

penempatan dan makan kami disponsor penuh oleh parent Qay. thanks a lot makcik Badariah and pakcik Suhaimi. dan penceria adik-adik Qay, serta adik-adik jiran lima beradik.

the next day, lepas Subuh terus ke Broga ke kite untuk mulakan pendakian. fuhhh! for amatur stamina tak stabil macam aku memang rase ______________. macam tu-lah. ahakks. but at the end we succeed sampai ke puncak. tak puncak sangat. ade lagi satu level kitaorang tak berani naik. lagi pon tengah ramai. alasan.

terserempak dengan Syafie Naswip tapi tak amik gambo sebab segan nak tegur. fine.

nah tengok gambo kiteorang yang acah-acah photoshot sangat ni.

instax here ! all of us. nine girlgirlicious.

selfie

meet Sera !

Meet Hani !

meet Mira Azhani !

Meet Syasya !

hiking Broga with my awesome shoes. 


mereka beransur pulang.


fish eye.

 the sun shine our world. ecehh.





finally i made it ! berjurai-jurai peluh. tak cukup nafas. 
selama ni tengok je orang post gambo pergi Broga. 
at last.. yess ! i was there !
lain hari, lain masa, ade rezeki akan ku daki lagi.
mungkin lain lokasi.



*backpackers wannabe. Inn Shah Allah.


No comments: