Monday, November 25, 2013

mandi tak basah jahh 'NeverWet'



kau bayangkan jahh, tengah hujan lebat kau pakai kasut jenis kain. lagi-lagi kalau kasut yang menjadi kesayangan abadi di hati kann. pergghh, rase nak tanggal kasut je-kan.

pastukan jahh, aku jumpe something awesome dari internet jahh. nama-nye 'NeverWet Spray'. dok tengah bosan asyik mengadap assignment je jahh, aku pon godeh-godeh-lah internet pasal new invention semua tu jahh. aku jumpe kat sini haaa~ Well Done Stuff . kemain canggih jahh.

ini video demonstrasi-nye.



kalau aku jumpe ni jahh, aku rembat terus senang nak jage kasut. agak-agak hujan takde payung spray kat tudung, amik kauu jadi waterproof tudung jahh.

lagi satu jahh. menatang yang boleh buat kau tak focus dalam kelas. nota tak tulis, mende lain yang dibuat-nye. tapi awesome gila bapak kau handsomeee~ sambil jawab exam, agak-agak nak relax kejap boleh beli POLAR PEN ni. fuhh~



that's all for this post. seeyaaa!



Sunday, November 24, 2013

mengharap bulan bisa diriba.


pernah terlintas untuk melangkah, berlari, mencari
namun kaki kaku berdiri
mati dengan hati sendiri
tak melangkah jauh sekali berlari

aku cuba tapi seakan disekat
disekat diri sendiri
yang takutkan perubahan
yang takutkan kata orang lain
yang takutkan bayang-bayang sendiri

entah mengapa aku terus menunggu
walaupun aku bisa mencari dengan hati sendiri


aku menunggu tapi mengapa?
mengapa terus tunggu.
mengharap bulan bisa diriba.
menanti pungguk terbang ke-langit ketujuh.

sampai bila.

aku akan melangkah
walau setapak
walau perlahan
ya, aku akan mula melangkah dan berjalan
hingga mampu berlari sendiri.




Tuesday, November 12, 2013

by the way ~


Assalamualaikum.

rase macam dah lama tak share kisah hidup.
ecehh macam ade yang kesah je.
currently tengah layankan semester satu untuk tahun akhir diploma. ohh yeahhh ~
agak busy dan mencabar, kelam kabut sikit sem ni.
macam semua benda taknak settle.
ceeittt! padahal sendiri yang goyang kaki.
InsyaAllah boleh !
YAKIN !


by the way, haritu ade mimpi.
mimpi ayah telefon tanye khabar.
ayah tanye tengah buat ape, suruh jaga diri, jage ibu.
jelas sangat suara ayah, jelas.
suara ayah.
walaupun suara je.


sejak akhir-akhir ni asyik pikir perkataan 'kalau-lah'
kalau-lah aku buat macam tu dulu,
kalau-lah aku pilih itu dulu,
kalau-lah ape yang aku nak takde,
kalau-lah semua-nye serba salah,
hhmmm~ kalau-lah

but this is ADIBAH !
keep cool and stay awesome !

kaitan?

abaikan. 


hopefully semua akan berjalan lancar sampai aku graduate.
sampai aku amik degree.
sampai aku kawen.
sampai hujung nyawa.

semoga dengan redha-Nya.
jauhkan aku dari jalan yang salah.
ingatkan aku dari kelalaian duniawi semata.
tegurkan silap dan salah aku.


Wassalam.



Sunday, November 10, 2013

bosan



aku bosan
bukan bosan dengan hidup aku
bukan bosan dengan dunia

tapi aku bosan dengan engkau

aku bosan dengar kau
aku bosan tengok kau
aku sampai bosan cakap dengan kau



kau diam boleh ?!

aku nak suruh kau diam
tapi itu hak kau
aku nak dengar orang lain
bukan kau sorang
kau taknak guna hak berdiam
bila orang cakap
kau kata mereka tak dengar kata
kau ?!

tapi sejujur-nya mungkin, bukan hak aku diamkan kau.
nanti bila masa kau diam harap kau tenang.