Posts

Showing posts from September, 2013

praktikal dulu.

Image
Assalamualaikum. disini ingin dicerita-lah serba sedikit pengalaman aku praktikal kat TM BP suatu ketika dulu. praktikal dua bulan je. macam lama tapi tak cukup lama. memula bukan tempat praktikal pilihan tapi sebab nak try layan-kan je-lah. 
first day, supervisor takde. so datang pukul 8.30, lepak jap. 10 lebih gitu pakcik ajak makan nasi minyak die belanje then balik. awesome. hari kedua, supervisor ade, bla bla bla dengan supervisor. then die decide dengan persetujuan aku untuk tukar department tiap dua minggu. double awesome.
first week kat MDF Room. tak rase janggal sangat sebab ade budak praktikal dari politeknik lain dan diaorang sangat friendly. thumb ups! [-..-]b kat sini gua dididik oleh pakcik Malik. actually, aku dua tiga kali je puncher jumper wire tu. yang lelain aku tolong tolak tarik jumper wire je. muahahahahakkss. tapi ade-lah pengalaman panjat turun kat situ.


yang ni saje je ikut DOKET punye orang nak jenjalan. hehehekks.

seterusnya aku masok bahagian OFM. first d…

tahun tiga

Image
assalamualaikum..

agak lama setelah sekian tidak meng-update blog. by the way dah start sem 5 tahun 3.
first week ke kelas setelah 5 bulan berhoney madu. pergghhh sangkut kepala, tak refresh lagi.
and one more thing, dah duduk rumah sewa sendiri. 7 orang satu rumah 500 henggit sebulan, belum masok api air internet makan minum. dulu duduk asrama main lenjan je air api muahahahakks.


rumah flat je. tingkat 4 takde lift. awesommeeeeee~ tapi lampu canggih, nak rase macam condo bukak lampu. buat mase ni belom dapat bil soooooo we wait and seeee~


dannnn tak boleh nak lepak-lepak terbongkang lagi. first week dah ade task yang kena buat, biase-lah tu. cuma dulu ade task buat-buat takde je. muahahahahakks. aku amik networking sem ni. layan-kan aje-lah.

kbye.

[-..-]b