Posts

Showing posts from May, 2013

ini kurang kejam

Image
haritu gua teman kekakak gua amik gambo passport. sesambil bebosan tunggu diaorang posing gua kaji selidik-lah gegambar and poster-poster yang tertampal dalam kedai tu. pastu gua jumpa ni. memula gua tak berapa paham ayat ni walaupun simple sentence je ann. lepas kali kedua gua senyum sensorang. kali ketiga baca gua siap snap gambo.

first of all, gua rasa gambo tersebut takde kaitan dengan message tersebut.  mungkin testing printer baru. tu yang pakai bantai print ape pon.
second, ayat terakhir tu memang agak kejam tapi kurang kejam.
itu sahaja.

ahakks.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Image
kan haritu dapat voucher satu Malaysia tu kan.
aku pon konon belilah buku sebuah bajet-bajet nak hilangkan bosan masa latihan industri.
terasa poyo aku pon beli buku omputih, bukan ape saje nak belajar omputih dengan lebih baik. hehekks.
sambil-sambil latihan industri time bosan aku pon selak-selak.
almaklum-lah busy kerja, hampir empat minggu aku nak habiskan satu buku ni. fuuhhh~
nasib faham ahakks. baru tadi habis bace.


sinopsis sikit korang tengok-lah video trailer ni.


ni video si penulis-nye plak. A Most Peculiar Trip : Searching for Miss Peregrine


ini buah hati aku. ceiittt! tak ini Ransom Riggs Filmmaker and Writer  his very first book is Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

by the way, super awesome jugak-lah citer ni. every chapter ade klimaks yang tersendiri. weyh buku ni bestseller tauuuuu. terbit tahun 2011 dah lame dah. die punye cover menarik perhatian aku. tak rugi membaca-nya. aummm~

gambaran tambahan

Image
Assalamualaikum.
entri ni saje je nak letak maklumat tambahan untuk entri sbelom ni. ni penambahan dari entri 599 000 gua jumpa kereta ni time nak balik dari keje.  memandangkan takde tuan, gua bajet amik gambor. sempat jugak-lah nampak tuan punya kereta. tak handsome, rambut pon separuh subur. tapi kereta bapak handsome. half of million kate kauu~
tuan kereta pakai simple short pants ala-ala apek dengan kemeja tee biasa.  pakai handphone samsung s4 barangkali. baru keluar dari bank.ahakks.



yang ini pulak penambahan untuk entri 'ungovernable' gua keluar dari tempat kerja tengok-tengok dah putih. tahniah 'seni' bertahan kurang dari seminggu. muahahahahkks. lain kali buat cantik sikit orang pon segan nak padam nanti. ahaakks.
rupanya ade lagi ceconteng kat sebelah-sebelah tu tapi gua tak tengok sebab malas. tak sempat pon dah terpadam dengan cat putih bersih nan suci ni.

jap jap buat magis.
yang sama tapi tak serupa. nampak takkkk ? *gayaericleong*

'ungovernable'

Image
Assalamualaikum~

gua jumpa 'seni' ni tempoh hari.  'seni' ni wujud selepas pilihan raya tempoh hari.  gua pergi kerja gua nampak.
gua tahu ini salah satu cara bersuara mereka. tapi ini kan vandalism. kalau nak buat-lah cantik sikit letak bunga raya ke, pelangi ke, awek bajet gwiyomi ke. pastu pakcik tu kate, 'ape bende conteng kat dinding, contenglah kat van ke, bas ke, biar orang nampak' munasabah jugak, dah-lah tak cantik, tersorok plak tu. ni nak marah sape pon taktau sebab taktau angkara sape. muahahahakks.
gua google maksud 'ungorvenable' yang gua faham tak boleh dikawal oleh kerajan gitu kot, sikit lebih kurang-lah. mungkin maksud 'si penulis' lain. ape aku tau ann. kot kot-lah 'si penulis' terbaca entri ni meyh jumpe nak tahu ape maksud sebalik 'seni' ni.
entah bila suara tak didengar mereka menulis untuk dibaca
jadi suara tak berbunyi entah benar entah salah

- sekian -