Wednesday, March 27, 2013

baucer itu free



finally terguna jugak baucer 1Malaysia. 
before ni ramai yang dah post bebuku diaorang beli.
so aku pon nak tayang.
but none of those book are mine. and i'm cool plus awesome.

ade lagi balance RM50

tu je.

kbye.

assalamualaikum.

 

Monday, March 25, 2013

hari ber-ledang


assalamualaikum salam satu malaysia.
hari sabtu 23 mac yang lepas ikut bebudak ni pegi ledang.
air terjun gunung ledang.
gerak dalam pukul 3 tak silap.

 kau dah penat-penat mendaki sampai atas terus terjun sedap baqq hangggg~
*daki-lah sangat*

 ini lokasi kejadian tempat kami bermandi-manda bak puteri gunung ledang. 
aauummm~

 pemandangan dari atas. tempat kami kat hujung tu yang ade tiga manusia bawah tu. 
nampak tak? nampak tak? klik gambar untuk tumbesaran

view kat atas.

 view dari tangga.

 view atas.

  kaki lagi. k.

posing kejap jadi bukti aku kat situ.
muahahahhahahahakkks.

hyeeee~

terima kasih banyak kepada yang mengajak.
sangat-sangat cool awesome super duper super ringgg!
pah adiqekin kaklong wani ucop shambles

by the way ini first time aku pergi air terjun gunung ledang. sangat teruja. double thumbs up!
terima kasih jugak pada mak pah yang masak ketam lemak cili api, sambal udang, telur dadar, ikan goreng, nasi untuk kami semua. sedap sedap belaka. aauuummm~~

Friday, March 22, 2013

sekejap.


aku penat
aku sakit
tapi takpe aku tahu semua tu sekejap je.
kat depan banyak lagi yang memenatkan, banyak lagi yang menyakitkan.
tak boleh salahkan sesiapa mungkin salah aku.
ya, salah aku. maafkan aku. khilaf aku. kurang aku. lebih aku. maafkan.
aku pasti ada yang pasti ada yang menanti suatu hari nanti. mungkin. mungkin.
kadang aku lupa kadang aku silap kadang aku leka kadang aku buta kadang aku pekak.
tak ingat tak betul tak peka tak nampak tak dengar. maaf.
maaf aku penat. maaf aku sakit. maaf aku salah.
maaf.


-the end-

maaflah blog ni banyak madah lebih. yelah nak luah direct to the point banyak ceritanya nanti.
nanti kalau ade cerita aku cerita. cerita aku berkias.  

bytheway, baju tu beli online kat KUKUBESI store.
hehehehekkk. hidup Johorean !


assalamualaikum !

Tuesday, March 19, 2013

kosong


penat penat perah baju
penat lagi perah otak


sekarang tengah final exam untuk second year
lepas ni latihan industri 
lepas tu sambung cuti berjimba
fuhh~ penat!


ini semua poyo!

 lecturer kate final exam keluar semua chapter. okay. saya baca semua chapter.
saya cool. dan awesome.
 

Monday, March 11, 2013

aku tak kesah !



kau cari cerita perosok dunia
kau cungkil segala yang tersirat
kau sebar khabar segala yang kau tahu

aku tak kesah

kau tokok tambah
kau ubah perasa cerita
bertambah pedas berapi sandiwara

aku tak kesah

kau tajamkan lidah fitnah
silap sebesar zarah jadi seputar galaksi
kau khianat kepercayaan manusia

aku tak kesah

bagi aku biarlah dunia berputar
biarlah bulan bintang anjing kucing jadi saksi
pada mereka yang mencanang siapa dicanang
paksi kebenaran ada disitu
biar terlanggar tembok gelita
biar tengelam lombong dalam
bila kau sedar nanti.


aku tak kesah !




Monday, March 4, 2013

Salam Dari Pejuang


Assalamualaikum~
Salam Satu Malaysia.

semenjak dua menjak tiga menjak duduk kat rumah Seri Utama jarang online sebab takde WiFi lagi. kisah kat Lahad Datu pon aku ketinggalan. then semalam Aien buat hotspot. pinjam-lah kejam line beliau. bukak facebook je macam-macam versi cerita pasal Lahad Datu. nak percaya bulat-bulat pon takbleh, so aku percaya bentuk pentagon je. tapi bila nak bace kes kat Lahad Datu ni boleh meremang bulu roma. menggigil lagi. Astaghfirullah al azim~ moga mereka dalam lindungan Allah.

Mohon Doa Untuk Seluruh rakyat Malaysia terutama untuk pejuang di Lahad Datu, Sabah.

terbaca post dari seorang sahabat ni. sebak jugak-lah aku bace. 
InsyaAllah niat baik doa baik dapat hikmah yang terbaik.

credit to Firdaus Shuib 

'Doakan Kami!'