tukangBaca

Tuesday, January 22, 2013

jerit dalam bising


Assalamualaikum.

sekarang berlokasi si Cafe2 UTeM.
1.23 petang nan indah dan permai.

ape maksud jerit dalam bising. nothing sebenar-nye.
saje nak bagi tajuk post gempak sikit.
the main thing yang nak disampaikan ialah;

especially for girls, women and ladies ...... *drum sound effect playing*
nak GELAK nak CAKAP, SILA TOLONG MINTA MOHON guna nada yang lebih sopan dan ayu.
melainkan anda dalam coral speaking, pidato, debat, syarahan atau anda seorang penyampai radio.

Cafe2 kat UTeM ni agak besar. aku dok hujung sekali boleh dengar si gegadis(ramai) paling hujung jauh dari aku. aku agak ade-lah dalam 6-8 meter jauh. sebutir-sebutir aku dengar diaorang cakap. kalau gelak tu kau bayangkan je-lah nyahhh. gegar Malaysia kalah konsert kolaborasi antara Wings dan Search ppeewwiittt~ kalau ngumpat tu boleh pecah semua tembelang teluk belanga pinggan mangkuk semua nyahhh.

bukan aku nak suruh berbisik or berbual pakai surat. cuma please please please guna nada yang lebih bersesuaian. sebagai wanita kita dilahirkan ayu sopan cantik lagi menawan so tawan-lah masyarakat yang lain dengan kelebihan itu. jangan cuba jadi 'attention seeker' yang terpekik terlolong tanpa sebab munasabah. sekian.

STAY CALM GIRLLLLLSSS ~

and boys.
 

No comments: