tukangBaca

Monday, January 21, 2013

berjogging dan berjalan tak sama.


Assalamualaikumm.
salam petang nan indah. *kalau tengah bace pepetang-lah*

tadi i pegi jogging. taklah i tak jogging i jalan je. almaklum i ni lemah lutut sikit. okay takde kaitan.
actually first time i jogging petang, selalu jogging/jalan pepagi je at weekends. ntah ape mood harini tak pepasal nak jalan satu taman tasek utama yang indah lagi permai ni.

tegak to the point. ini situasi yang i jumpe tadi. kinda cute!

1. ade sorang abang tengah ajar adik2 perempuan die main ping pong. and guess what? bahasa die sangat sopan dan cermat like a brother, you know what i mean.

2. bebudak comel baru balik dari kelas agama tak silap. sebab diorang keluar dari surau belakang tu kat ttu2. ade budak lelaki pakai baju melayu, kecik je, muke ala ala mat saleh sikit. dengan songkok bersamping lagi. sooo ccuutteee.

3. i dengar a little girl talked about life. you know 'life' translate to 'kehidupan'. not pretty sure about what, but she kinda give an advice to her girlfriend. that girl maybe kakak pade si comel dari no2. sebab look alike sangat.

4. yeess. for sure pepetang si bapak-bapak prihatin bawak anak2 comel jejalan naik moto. setakat ni adelah 5 bapak bawak anak begitu. auuww~ so sweet.

5. jalan depan sikit. dengar lelaki dewasa bercakap dengan kuat dan lantang seperti menegaskan sesuatu. my first assuming, die tengah meeting MLM mungkin. yelahh, die macam lecture2 yang mengajar dengan semangat-nye. o_O

6. pepetang diaorang dok pasal lagu 'joget' kegemaraan orang Melake dengan kuat dan lantang-nye. pencemaran bunyi sekejap. 

7. ade budak lelaki dari jauh datang naik basikal bawak kawan die semate-mate nak tunjuk bangkai kucing tepi jalan. =_="

8. kat depan sk tun ahmad tak silap. ade abang turun naik bukit semate-mate nak hiburkan adik die naik basikal. ingat tak sesape yang penah naik basikal mesti suke bile turun bukit. si abang dok sorong adik yang atas basikal pastu dah sampai puncaknye die naik basikal sesame adiknye dan mengelongsorkan basikal-nye. die siap cakap lagi kat adik die "best tak? best tak?" soo sweeettt.

9. hmmm, nampak makcik bace paper duduk atas buai sambil beberapa ekor kucing beliau main kat keliling buai. nak je i culik kekucing makcik tu. gerammm i !

10. ade pakcik tak cukup gigi nak moto dok lambai-lambai i. imaging-lah senyum pakcik tanpa gigi. comel ape? tapi agak freaky. hehekks.

setakat ini je-lah yang i ingat. tapi for sure, sepanjang jalan i senyum sorang-sorang tengok gelagat masyarakat setempat ni. so sweet and cute. sangat berbeda jalan/jogging petang. sangat. maybe pade korang tak menarik cerite ni. tapi bile korang ade di tempat kejadian sangat awesome. [^_^]b

ade jugak spoiler yang membunuh ke-cute-an dan ke-sweet-an petang tadi. tapi takyah cerite.
okay, bye. lapaaarrrrrr~

 my favorite spot. this place always windy and windy ~
dah penat peluh bagai. jalan tempat ni sejuk je. berangin sepoi-sepoi sempoi bahasa pujangga.
*tu dua budak tengok bangkai kucing mati =_="*


No comments: