Monday, December 17, 2012

Mubala, Peragas, Ketipang, Jagindas, Sujama, Karambit.


Assalamualaikum.

salam Isnin semuaaa ~ *lambai2 tangan*
nak cerita kat sini ape yang aku buat last weekends. saje nak share-lah ann.

tentatif untuk Sabtu yang lepas (15 Dec 2012);

pukul 8 pepagi dah gerak pegi kampus ade Konvensyen Keusahawanan Mahasiswa 2012.
sampai-lah pukul 1.30 petang. lunch pastu teros lari pegi PPP hehehekks. padahal event tak habis lagi. maafffff~ btw, event tu sangat menarik sebenar-nye untuk para bakal usahawan. bagi peluang kat sesape pon untuk jadi usahawan berjaya. bagus bagus bagus.  disebabkan aku tak ikut habis so tak tahu ending die macam mane.


3.30 petang lebih kurang, gerak ke Kuala Lumpur.
untuk apakah ?
jeng jeng jenggg ~
for the very first time i'm watching theater. its was very super duper awesome. yelahh first time, jakun sikit. hahahakkss. tajuk teater DENDAM TANTARI yang dipentaskan di PANGGUNG  BANDARAYA, Jalan Raja Kuala Lumpur
lakonan: 
Ku Hariz, Nas Adila, Raja Azrey, Khairy Rosli, Azhar Sharmal, Lokman Harmin, Zainureen Zulkeflee, Alba Ramdan, Mohd Noraniq Osman, Mohd Suhaimi Radzi, Nazila Mat Safian, Mohd Firdaus Abdullah, Noorazura Yanti, Noor Jannah Atan dan ramai lagi.
arahan:
Khusiary Mahayudin
skrip:
Putera Raja (Raja Azrey)

 jeng jeng jengggg ~

Opera Seri Bandaraya

 nak start dahh. hew hew hew ~

 on stage Tantari, Laksaman Damburi and one of 6Jahanam

 Mubala, Peragas, Ketipang, Jagindas, Sujama, Karambit, Tantari, Mas Mira/Mas Tika
and unknown. hehehekks.

Laksamana Damburi a.k.a Putera Raja a.k.a Raja Azrey

 Raja Azrey, Nas Adila, Ku Hariz

 sebelum kejadian. makan lepak makan jalan makan lepak.

 sebelum kejadian. posing.

 sinopsis Dendam Tantari:
Tantari seorang pemuda yang baik hati, anak murid kepada mahaguru sanggar buana, telah jatuh hati pada anak gurunya Mas Mira. Lalu mereka dikahwinkan dan Tantari berjanji akan melindungi isterinya walau nyawa jadi taruhan. Tantari hidup sebagai anak yatim piatu bersama adiknya Kesuma menerima kehadiran Mas Mira didalam keluarga dengan senang hati.
Dalam pada itu, enam jaham yang diketuai oleh Karambit telah merancang untuk melakukan rompakan yang penghabisan sebelum mereka membawa haluan sendiri. Menjadi punca dan sebab alkisahnya mereka telah membunuh dan memperkosa Mas Mira sewaktu melakukan rompakan. Bermula detik itu Tantari bersumpah menjejak enam jahaman untuk menuntut bela. jeng jeng jeng. *sound effect okestra berkumandang*

so at the end around 11.30 p.m we all heading to Melaka Bandar Bersejarah.
sangat penat dari pepagi sampai kepagi semula, tapi sangat-sangat bombastic wonderful super duper awesome experiences for me. sampai terjatuh hati dengan Tantari tu.

perasan tak, takde muke aku pon dalam gambar. actually terlalu penat nak interframe ditambah pula dengan crowded yang menyerbu. phone pon dah out of battery so, takleh nak snap picture sendiri. gegambar ni pon hasil belas ehsan dari sahabat sekalian. thanks a lot. sangat BESSTT!! *double thumbs up d[^_^]b*

teater pon ade iklan tau, iklan die sangat best ! ade 'Anuar Zain' lagi. hahahahakkks.

for the picture credit to Fadira and Haifa
feel free to visit their blogspot. [^_^]v



2 comments:

♥fadiraida♥ said...

Auuuu auuuu ada nama kite lah!! Terharuuuu *lapairmata*

adibah alwee said...

sama-sama awakkk. *bagitisu*