Monday, December 10, 2012

kami masih muda ! itu pasti !


Assalamualaikum semuaaaaaa ~ 
Salam Satu Malaysia.

8 Disember 2012
pada tarikh itu aku ade join satu seminar yang berlokasi di Hotel Seri Costa 
tajuk seminar berbunyi 'Seminar Wanita Muda - Seharum Mawar'.
yeaahhh, for sure untuk para wanita muda sahaja.

seminar ini diadakan sempena event 'Jom Layan Orang Muda' and FYI, this event from 7 Dec till 9 Dec at Dataran Pahlawan, Melaka and Melaka Megamall. i'm not really sure the purpose of this event. hahahahahahahakkss.

okay okay okay nak cerita ni ape input-input yang kami dapat. hehehe.
dalam seminar ni ade tiga session
session pertama yang bertajuk Cinta dan Cita-Cita
session ini disampaikan oleh Datuk Prof Dr Madya Abu Bakar bin Mohammad Diah
baca tajuk dah tahu beliau cite pasal ape ann. tapi ade something yang aku tak setuju dengan penyataan beliau. hehehehekks. semua yang beliau cakap sangat common, rase-nye semua orang dah tahu. satu trademark beliau 'budaya SYOK SENDIRI' means macam yakin kat diri sendiri, lantak ape orang nak kate janji kite bahagia. sikit lebih kurang-lah.



second session is about 'Isu Semasa dan Hak-Hak Wanita'
by Master Saiful Hamirruzaman dari Yayasan Pencegah Jenayah and KickStart Academy
die menerangkan pasal kes-kes yang berlaku kat wanita acam ragut rogol etc.
yang best die memang kelakar, sangat kelakar. lawak die sangat spontan dan menarik, lawak die berisi, ade mesej-lah. die juga tunjuk cara terbaik untuk pertahankan diri. die kate disebabkan wanita ni LEMAH LEMBUT so cara paling selamat ialah PJIAK, CUBIT dan LARI. senang. takyah nak tunjuk heroin. senjata terbaik wanita HANDBAG yang berkilo dan pepper spray. AWESOME! 


 demonstration by them was totally AWESOME and WOWW plus funny.

 read what on his shirt (black) BE A SURVIVOR !

 JIMMYYYYY!! *yang badan berketak paling kanan*

hiiyaakkk!

okay, the last session was by MARY KAY Beauty consultant. peewwiittt!
mereka ajar care nak makeup dalam masa 15 minit. and okay then. hehehekks.
  

ini Zulfarina, die jadi model sekejap. weyyhh, die pakai produk Mary Kay tu. kau hade ?!


the last but not least, Majlis Penutupan by
YABhg Datin Seri Hajah Asmah Abdul Rahman
(isteri YAB Ketua MEnteri Melaka)

 my favorite part is fffooooodddd. especially ffrrreeee FOOD !
and goodie bag !



see! sepanjang-panjangnye free food. local food je. desert je agak western sikit.
ini buffet ni untuk lunch. yang kekuih tu untuk breakfast and tea time.
kuih untuk tea time tak amik gambo sebab tinggal phone kat beg. 
thanks Costa Rica Hotel Seri Costa. hahahakks.

shirt, pen, note book and air fresheners. ohh yeeaahhhh~

-the end-

No comments: