Posts

Showing posts from December, 2012

beretikakah aku ?

Image
after 2 classes every Friday listening watching the lecturer, slide, video finally the end and proudly i'm pass the examination ahakkks *joget ballet atas air*


and until now i'm not really sure what use of this certifications but i learn something from this program, perhaps
and and and InsyaAllah i will applying all i learn from this program and the 'etika' in future, perhaps
nothing to say so far, so bye !

Mubala, Peragas, Ketipang, Jagindas, Sujama, Karambit.

Image
Assalamualaikum.
salam Isnin semuaaa ~ *lambai2 tangan* nak cerita kat sini ape yang aku buat last weekends. saje nak share-lah ann.

tentatif untuk Sabtu yang lepas (15 Dec 2012);
pukul 8 pepagi dah gerak pegi kampus ade Konvensyen Keusahawanan Mahasiswa 2012. sampai-lah pukul 1.30 petang. lunch pastu teros lari pegi PPP hehehekks. padahal event tak habis lagi. maafffff~ btw, event tu sangat menarik sebenar-nye untuk para bakal usahawan. bagi peluang kat sesape pon untuk jadi usahawan berjaya. bagus bagus bagus.  disebabkan aku tak ikut habis so tak tahu ending die macam mane.

3.30 petang lebih kurang, gerak ke Kuala Lumpur. untuk apakah ? jeng jeng jenggg ~ for the very first time i'm watching theater. its was very super duper awesome. yelahh first time, jakun sikit. hahahakkss. tajuk teater DENDAM TANTARI yang dipentaskan di PANGGUNG  BANDARAYA, Jalan Raja Kuala Lumpur lakonan:  Ku Hariz, Nas Adila, Raja Azrey, Khairy Rosli, Azhar Sharmal, Lokman Harmin, Zainureen Zulkeflee, Al…

class in the morning and i blogging ~

Image
Assalamualaikum semuaaaa
Salam Jumaat
Salam Sejahtera
Salam Satu Malaysia
Salam Bahagia
Apakah khabar semuaaaaa ?

actually tengah dalam lab ni, ade kelas 1CiTiZEN. second class.
but i totally not applying the common sense as a students. langsung tak focus to the lecturer. SORRRYYYY!
ngantok tambah sejuk tambah sakit perut tetibe tambah keikhlasan hati yang merundum. T_T

harini kami hantor portfolio yang dikehendaki. fuhhh~
dan hasil yang kami hasilkan sangat berhasil
kachinggggg! taddaaaa! jeng jeng jeng! kebaaabommm! yaribaa! ya be da be duuuuu ~
*ape motif =_="*

 ini hasil pertama, tapi tak jadi sebab message macam tak sampai and gambar menjelaskan apa yang patut dijelaskan. faham tak ?
yeaahhh. done submission ! ini hasil kedua. thank to Khairil Firza aka Haical and Saiful aka Epul sebab jadi model tak tentu pasal. ini gambor sem lepas sesaje amik. tapi macam kena je so aku gune ape yang ade. hehehe. 
so next week kami ade exam yang super duper awesome! wwaaahhhh T_T kalau na…

kami masih muda ! itu pasti !

Image
Assalamualaikum semuaaaaaa ~  Salam Satu Malaysia.
8 Disember 2012 pada tarikh itu aku ade join satu seminar yang berlokasi di Hotel Seri Costa tajuk seminar berbunyi 'Seminar Wanita Muda - Seharum Mawar'. yeaahhh, for sure untuk para wanita muda sahaja.
seminar ini diadakan sempena event 'Jom Layan Orang Muda' and FYI, this event from 7 Dec till 9 Dec at Dataran Pahlawan, Melaka and Melaka Megamall. i'm not really sure the purpose of this event. hahahahahahahakkss.
okay okay okay nak cerita ni ape input-input yang kami dapat. hehehe. dalam seminar ni ade tiga session session pertama yang bertajuk Cinta dan Cita-Cita
session ini disampaikan oleh Datuk Prof Dr Madya Abu Bakar bin Mohammad Diah
baca tajuk dah tahu beliau cite pasal ape ann. tapi ade something yang aku tak setuju dengan penyataan beliau. hehehehekks. semua yang beliau cakap sangat common, rase-nye semua orang dah tahu. satu trademark beliau 'budaya SYOK SENDIRI' means macam yakin kat diri se…

Netizen is whatttt ~ (1CiTiZEN)

Image
Jumaat December,7 2012 8 a.m till 12 noon
what the helll *soreeyes* first though, why the government wasting their(our) money for something like this ?
after the very first class. there's had the important input actually. o_O digital rights and right of others. a common sense as IT's users. seriously ?  web page for 1CiTiZEN need to register, have examination, do portfolio and others. *hashtag whatever ~* but quite AWESOME.
 1CiTiZEN Student Quick Reference's book
this a copy from that book,
'1CiTiZEN is a special training program developed by Prestariang Systems Sdn. Bhd. to foster national unity via appropriate use of technology. It inspires Netizen to become critical thinkers that understand ETHICAL CONSEQUENCES OF ONLINE BEHAVIOR.' *readthecapslockclearly*

this program will help you in getting your IC 1CiTiZEN Certification.
seriously for what ? whatttttt ~

 three times classes.
every FRIDAY. there should be no class at all. =_="
the third class will be …

sesat dalam sesaat

Image
ade mimpi  indah seram pelik  and sometimes memang betol mimpi
mimpi yang paling aku ingat, mimpi sesat.
dah banyak kali aku sesat dalam mimpi. lain waktu lain tempat lain situasi. penat kot. lari-lari cari jalan keluar. ALONE. kekadang sesat dalam bangunan, kekadang kat bandar yang ntah pape, kekadang dalam hutan, kekadang kat tempat yang sangat pelik. sangat sangat sangat menakutkan. imaging-lah korang sesorang tetibe hilang haluan, tetibe ade entah kat mane-mane.
ade satu mimpi ni, dah lame. aku and family tak silap, pergi satu tempat. kire macam bercuti. then, kami pergi kat satu masjid yang sangat besar cantik unik amazing dan woww! nak describe nanti panjang lebar plak. then tetibe aku sesorang, entah mane family aku. merate aku jelajah masjid tu. tak jumpe jugak family aku. nampak pulak manusia-manusia yang pelbagai ragam, saiz, rupa. ending aku tak ingat. tapi rase-nye aku jumpe someone yang aku kenal.
bile mimpi sesat kekadang aku jumpe jalan balik. tapi kekadang give up t…

when the world ....

Image
Assalamualaikum.

Patience, an open mind and a ready sense of humour will get you through the rough times.” - unknown
i'm found this quote and i fall in love with this quote.  yes, the quote is the most exactly true about how live my life. hehehe. patience, open mind, sense of humour and maybe common sense
patience, like others said 'Sabar itu Indah'
of course ! for sure ! exactly !
dengan sabar kita boleh maafkan orang
memaafkan tanda kekuatan
dengan memaafkan jiwa boleh tenang
open mind, redha and ikhlas
ape kaitan?
setiap kejadian yang berlaku cuba open mind.
fikirkan kesan positif negatif
jangan tutup minda dengan tempurung
elak laku macam katak

sense of humour,
why so serious ?
get a life !
show of your beautiful smile and some hilarious laugh. hahaha.
 ini penting untuk mereka yang hati kapas. hehehe.
sometimes some people buat lawak kasar. kena terima tu.

common sense, IMPORTANT
taktau maksud?
try google, ask your parents, teachers, lecturer or maybe ustaz.
penting …