Posts

Showing posts from November, 2012

Panglima Si Bongkok Tanjung Puteri

Image
Assalamualaikum~

post kali ini melibatkan sejarah Malaysia terutama Johor sempena Hari Keputeraan Sultan Johor pada 22 November 2012 ni, aku nak cerita sikit tentang seorang pahlawan yang hilang dalam lipatan sejarah. dah lipatan terlipat melipat-lipat. so tetibe hilang. okay, takde kaitan. 
pernah dengar pasal Si Bongkok Tanjung Puteri
yes, like seriously. aku pernah dengar Tanjung Puteri. Si Bongkok dalam fairy tale je. aku pon baru tahu pasal Si Bongkok ni. setelah search atas bantuan kepala Google, aku pon dapat tahu Si Bongkok merupakan Pahlawan Malaya yang lahir dari Johor.
Si Bongkok memang name sebenar beliau sebab keadaan fizikal beliau yang bongkok. bak kate orang moden sekarang OKU. dulu die amat bencikan penjajah British. yelahh, sape je yang tak benci penjajah ann. akan tetapi Si Bongkok dan pengikut menyerang British dan sekutu-nye kat laut sehingga digelar lanun oleh pihak British.
kalau cerite pepanjang kat sini, aku tak berapa rajin nak menaip. boleh bace kat Sejarah…

yyeeeaaahhhhh!

Image
i'm back! totally back! fully back! yes! i'm back!
i am lost before this.  my soul my mind was lost
but 
yyeeaaahhh! i'm back

yes, finally i can smile without you. but i miss the smile because of you.

currently at Melake.
second sem for second year

yaribaa~ yeebaa~ yeebaa~

time table yang sangat sangat sangat boleh bikin nangis T_T
aku syak mereka yang ditugaskan susun time table ade masalah negara bergolak ni, tak pon runsing dengan pilihan raye akan datang. okay, takde kaitan. abaikan.


result sem lepas belom tayang lagi.
in upcoming post. hehehe.


susah nak lupe kau sebenar-nye. tapi kurang ingat dah. okay, bye.



jangan faham memang tak faham

Image
cheiitt!! dulu poyo. tapi serious-lah weyh. tak pernah aku rase suka macam tu. tak pernah derr. tapi yelah, aku yang dulu bikin drama sendiri. ni ending dah kelaut menggedik pulak. mimpi je-lah aku. takpe doa ade. aku doa untuk kau ehh. bak kate orang tetua. 'bukan jodoh kau' orang mude pon cakap macam tu jugak. semoga kau bahagia ehh. tapi jangan lupa kita kawan tau. bye!