Posts

Showing posts from July, 2012

harapan

Image
harapan
aku punya harapan
harapan aku tinggi
tapi aku juga berharap
yang aku tidak terlalu mengharap
kerana harapan
itu belum pasti
itu belum realiti
itu belum terjadi
memang berharap dengan harapan yang mengharapkan

tapi kata dia;
harapkan untuk yang terbaik,
akan tetapi
bersedia-lah untuk yang terburuk

bersedia. sedia. menyediakan.

dengan harapan

jangan tinggal harapan

wassalam.




BSS - Berjimba Semangat Selalu

Image
assalamualaikum!  salam sejahtera! salam satu Malaysia!
Berjimba ?! Semangat ?! Selalu ?! APAKAH ?! BSS actually stands for Bengkel Sukarelawan Siswa. BSS ni berlangsung pada 14 hingga 16 Julai 2012. berlokasi di Universiti Kebangsaan Malaysia. dan aku secara sukarela-nye meng-join-kan diri dalam BSS ni. memang tak rugi-lah beb. awesome gila kot. the story begins withhh...
first day ; 14 Julai 2012
bertolak dari Melaka, dalam pukul 8 lebih. sampai UKM dalam pukul 10 lebih gitu-lah. check-in kat hostel. pukul 11 ade taklimat sikit. tengahari makan. then pukul 2 petang kami gerak ke Temple of Fine Arts, Brickfield untuk pertama kalinya tengok international consecutive annual conference TEDxKL. pretty awesome! banyak information/philosophy yang sangat berguna.
pukul 7 baru gerak balik UKM. makan malam, pastu terus ade activities dengan Universiti Ambassador. cakap-cakap. lepak-lepak. pecah kepala. guling-guling. pukul 11 lebih tamat dan ZZZZzzzz....
picture of the day
 gambo curi kat …