Monday, May 21, 2012

penemuan misteri


apakah yang dimaksudkan dengan penemuan misteri ?
adakah jenglot di tasik chini ?
adakah pocong berbalut plastik ?
adakah langsuir di pagi hari ?
adakah?
adakah?

tidak !!

in this post, aku nak bagitau tentang sesuatu yang korang tak tahu dan mungkin korang dah tahu.
alkisahnya berbunyi begini. aku nak share skit tentang founder bagi laman-laman sosial di laman sesawang yang aku guna dan pernah aku guna. mulakan dengan mukabuku.

 facebook mula dilancarkan pada 4 February, 2004. dimiliki oleh Facebook, Inc.
FYI, facebook ade 4 orang co-founder. kalau korang penah tengok movie Social Network mungkin korang dapat gambaran macam mane diorang create facebook nie. 


Mark Elliot Zuckerberg
14 May 1984
New York, United State
Chris Hughes
26 November 1983
Hickory, North Carolina


Dustin Moskovitz
28 May 1984
Florida, United State
Eduardo Saverin
13 March  1982
Sao Paulo, Brazil
mula dibina pada March 2006 oleh Jack Dorsey. tetapi mula dilancarkan pada 15 July 2006.
co-founder twitter ialah :


Jack Dorsey
19 November1976
Missouri, United State
 
Evan Clark Williams
 31 March 1972
Nebraska, United State


Noah Glass
Christopher Isaac Stone
10 March 1974
California, USA


dilancar pada August, 2003. co-owner MySpace ialah Justin Timberlake. o_O
 founder bagi myspace pula :


Tom Anderson
8 November 1970
Los Angeles

Chris DeWolfe
1966
Portland, Oregon

dimiliki oleh Tagged Inc. launched in October, 2004.
 penemu tagged ialah :


Grey Yuchang Tseng
14 November 1979
Taipei, Taiwan
Johann Schleier-Smith

dimiliki oleh Google Inc. launched pada 23 August 1999.
 founder blogger ialah company Pyra Labs yang dinaungi oleh


Evan Clark Williams
 31 March 1972
Nebraska, United State
Meg Hourihan

 dilancarkan pada 27 April 2007. founder bagi tumblr ialah :


David Karp
6 July 1986
New York City, United State


okay. sekarang siapa yang lagi awesome dan handsome.
ade yang aku tak dapat kenal pasti info tentang born date and hometown. berjanggut aku search tapi tak jumpa jugak. pepandai-lah korang search. ini-lah muke-muke yang create menatang laman sosial yang anda gunekan. and and and ini-lah muke muka millionaire and billionaire. dan bangga sebab aku pon study IT and programming macam mereka. aauuwww. so sweet. adakah ini cinta ? dush!! melampau.


sumber : WIKIPEDIA, The Free Encyclopedia
wikipedia, antara sumber yang agak boleh dipercayai.
makasih kepada creator wikipedia.
segala sumber inspirasi konon-nye.

Jimmy Wales

Larry Sanger





hye !! bye !!


No comments: