Monday, May 14, 2012

nasi bariani BP


 adakah gambar ini berjaya menaikkan selera mara bahaya anda ?

okayy. post kali ini nak memperkenalkan satu restaurant nasi bariani yang ada di mukabumi ini.
nama restaurantnya ialah.....
jeng..jeng..jeng..









Restorant BP Bariani Power
and and and restorant ini berlokasi di Taman Soga, Batu Pahat, Johor.
yuppp. my lovely hometown.

 lokasi kejadian Jalan Tukas 2.

 ade alamat kat resit yang dipaparkan. no telepon pon ade. boleh buat tempahan.
FYI, aku peminat nasi bariani yang amat tegar. tak kesah-lah nasi bariani gam ke, nasi minyak kenduri kawin ke, nasi bariani majlis cukur jambul ke, semua-nya akan menjadi buruan aku. kadang-kadang tetibe kerajinan meluak-luak pegi kenduri kawin semata-mata nak makan nasi minyak/nasi bariani.

memang banyak restorant/kedai nasi bariani sekitar Batu Pahat nie. tapi restorant ini menjadi pilihan sebab daging rendang-nya telah menawan hatiku. nasi-nya yang sangat perrggghh. meleleh beb. 

akan tetapi, harga-nya agak tinggi.
walau bagaimanapun, sekali rasa pasti nak lagi.
 memang berbaloi.
tak rugi. tak menyesal.
confirm!!


tadaaaa..!!! inilah harga di restorant tersebut. 
amaran tentang harga telah diwar-warkan.
jadi jangan tekejut beruk cipanzi lipan kalau makan kat sane.
standard-lah kot. harge macam nie. harga bahan mentah pon dah naik ann. 

jumlah besar. besarrrr punyeerrrrr..!!!
nie harga untuk empat orang.
sedap punyer pasal. ape aku kesah harge-nye yee.
janji perut kesayanganku kenyang.

jadi apa tunggu lagi.
mari jelajah ke Batu Pahat, Johor dan rasai nasi bariani di sini

sekian. terima kasih. wasalam.

keep cool and calm bebeyy.

2 comments:

sitinuraffizza said...

Ye ye! Sy suka mkn kt situ. kl gi BP, mmg cari kedai ini. Dl dy meniaga kt rumah je, area hospital. Beriani gam dy mmg superbbbb!! ^^,

fieda said...

nasi beriani..?olo..sedapnya..