Thursday, May 31, 2012

bercanda di tepian pantai ~~


Pantai Air Papan, Mersing, Johor, Malaysia.

27 Mei 2012
8.00 a.m get ready, kemas-kemas, masak breakfast, mandi, kehulu-kehilir. then dalam 9 lebih gerak pegi umah along. amik diaorang. then terus gerak ke Mersing. dua jam perjalanan dalam pukul 11 lebih pagi sampai air papan, mersing. check in kat chalet. lepak-lepak jap. tukar baju then....

MANDI TIMEEEEE.. !!!

the view from our chalet. pantai nie memang luas and sangat bersih.



cikebom cikebom yang comel.

pengawal pantai tengah get ready nak ponco-ponco. hahahkkkss. JK.



the sand is so bersih, clean and clear.

takde motif.

the sky is blue. the the cloud is white. and kelapa's leaves is green.

batu pahat rules o_O

tunggu makanan dan makan.

left

center

right

the beach's cat.

the sunrise. cantik wwoooo.

the cirle and round.

ini pukul tujuh pagi. bangun je. terus serang pantai. huhuhukkkss.

beautiful and calm.

best beach ever !!

umang-umang in da house.


28 Mei 2012, kitaorang balik.
tempat nie memang menjadi pujaan hati kami pabila cuti sekolah menjelang.
dah dekat lima enam kali jugak-lah kami pegi tempat nie.
penginapan kat area sini pon not bad. macam-macam pilihan. nak murah, mahal, chalet, resort.
tak digalak-kan pergi mase musim tengkujuh sebab bahaya.
sekian. terima kasih.


2 comments:

Anonymous said...

klu tk keberatan boeh cita tk u tido kt chelet yg mana kt air papan. coz nampak yg u duduk ni dekat dgn pantai. i tgh cari yg dekat dgn pantai.

adibah alwee said...

kami tido kat chalet seri tanjung. but tak sure ade lagi tak chalet tu. sebab last pegi haritu. tuan chalet kate, kontrak tanah die dah habis.