Posts

Showing posts from May, 2012

bercanda di tepian pantai ~~

Image
Pantai Air Papan, Mersing, Johor, Malaysia.
27 Mei 2012 8.00 a.m get ready, kemas-kemas, masak breakfast, mandi, kehulu-kehilir. then dalam 9 lebih gerak pegi umah along. amik diaorang. then terus gerak ke Mersing. dua jam perjalanan dalam pukul 11 lebih pagi sampai air papan, mersing. check in kat chalet. lepak-lepak jap. tukar baju then....
MANDI TIMEEEEE.. !!!
the view from our chalet. pantai nie memang luas and sangat bersih.



cikebom cikebom yang comel.

pengawal pantai tengah get ready nak ponco-ponco. hahahkkkss. JK.



the sand is so bersih, clean and clear.

takde motif.

the sky is blue. the the cloud is white. and kelapa's leaves is green.

batu pahat rules o_O

tunggu makanan dan makan.

left

center

right

the beach's cat.

the sunrise. cantik wwoooo.

the cirle and round.

ini pukul tujuh pagi. bangun je. terus serang pantai. huhuhukkkss.

beautiful and calm.

best beach ever !!

umang-umang in da house.


28 Mei 2012, kitaorang balik.
tempat nie memang menjadi pujaan hati kami p…

penemuan misteri

Image
apakah yang dimaksudkan dengan penemuan misteri ? adakah jenglot di tasik chini ? adakah pocong berbalut plastik ? adakah langsuir di pagi hari ? adakah? adakah?
tidak !!
in this post, aku nak bagitau tentang sesuatu yang korang tak tahu dan mungkin korang dah tahu. alkisahnya berbunyi begini. aku nak share skit tentang founder bagi laman-laman sosial di laman sesawang yang aku guna dan pernah aku guna. mulakan dengan mukabuku.
 facebook mula dilancarkan pada 4 February, 2004. dimiliki oleh Facebook, Inc.
FYI, facebook ade 4 orang co-founder. kalau korang penah tengok movie Social Network mungkin korang dapat gambaran macam mane diorang create facebook nie. 

Mark Elliot Zuckerberg
14 May 1984
New York, United State Chris Hughes 26 November 1983 Hickory, North Carolina

Dustin Moskovitz
28 May 1984
Florida, United State Eduardo Saverin
13 March  1982
Sao Paulo, Brazil mula dibina pada March 2006 oleh Jack Dorsey. tetapi mula dilancarkan pada 15 July 2006.
co-founder twitter ialah :

J…

Dynamic View; kau tahu ?

Image
title agak poyo sebab bajet macam aku sorang je yang tahu. muahahahahakkksss. seperti yang anda sedia maklum. blogger.com telah memperkenalkan template yang bertemakan Dynamic View. tak ramai yang guna template nie mungkin sebab loading lambat skit. tak tau nak guna. or tak berkenan di hati. 

actually, aku pon tak bape nak minat sebab gadget yang boleh tambah terhad. tapi haritu nak revert balik ke asal ade problem skit. tak boleh nak revert ke template lame. malas nak tukar balik, so layankan aje-lah Dynamic View nie. smart jugak pe.  
Dynamic View menawarkan 7 jenis template yang berlainan dan menarik.
 Classic. currently aku guna yang nie. sebab senang and cepat loading.
 Flipcard. 
 Magazine.
 Mosaic.  Sidebar. kakak aku gune nie. 
Snapshot. yang nie smart tapi macam berterabur dan berserabut. =_='  Timeslide.
 then, gadget-gadget akan di paparkan di tepi sebelah kanan. tapi gadget tertentu je yang boleh digunakan dalam template Dynamic View nie. jadi, sesiapa yang minat geg…