tukangBaca

Thursday, May 31, 2012

bercanda di tepian pantai ~~


Pantai Air Papan, Mersing, Johor, Malaysia.

27 Mei 2012
8.00 a.m get ready, kemas-kemas, masak breakfast, mandi, kehulu-kehilir. then dalam 9 lebih gerak pegi umah along. amik diaorang. then terus gerak ke Mersing. dua jam perjalanan dalam pukul 11 lebih pagi sampai air papan, mersing. check in kat chalet. lepak-lepak jap. tukar baju then....

MANDI TIMEEEEE.. !!!

the view from our chalet. pantai nie memang luas and sangat bersih.



cikebom cikebom yang comel.

pengawal pantai tengah get ready nak ponco-ponco. hahahkkkss. JK.



the sand is so bersih, clean and clear.

takde motif.

the sky is blue. the the cloud is white. and kelapa's leaves is green.

batu pahat rules o_O

tunggu makanan dan makan.

left

center

right

the beach's cat.

the sunrise. cantik wwoooo.

the cirle and round.

ini pukul tujuh pagi. bangun je. terus serang pantai. huhuhukkkss.

beautiful and calm.

best beach ever !!

umang-umang in da house.


28 Mei 2012, kitaorang balik.
tempat nie memang menjadi pujaan hati kami pabila cuti sekolah menjelang.
dah dekat lima enam kali jugak-lah kami pegi tempat nie.
penginapan kat area sini pon not bad. macam-macam pilihan. nak murah, mahal, chalet, resort.
tak digalak-kan pergi mase musim tengkujuh sebab bahaya.
sekian. terima kasih.


Monday, May 21, 2012

penemuan misteri


apakah yang dimaksudkan dengan penemuan misteri ?
adakah jenglot di tasik chini ?
adakah pocong berbalut plastik ?
adakah langsuir di pagi hari ?
adakah?
adakah?

tidak !!

in this post, aku nak bagitau tentang sesuatu yang korang tak tahu dan mungkin korang dah tahu.
alkisahnya berbunyi begini. aku nak share skit tentang founder bagi laman-laman sosial di laman sesawang yang aku guna dan pernah aku guna. mulakan dengan mukabuku.

 facebook mula dilancarkan pada 4 February, 2004. dimiliki oleh Facebook, Inc.
FYI, facebook ade 4 orang co-founder. kalau korang penah tengok movie Social Network mungkin korang dapat gambaran macam mane diorang create facebook nie. 


Mark Elliot Zuckerberg
14 May 1984
New York, United State
Chris Hughes
26 November 1983
Hickory, North Carolina


Dustin Moskovitz
28 May 1984
Florida, United State
Eduardo Saverin
13 March  1982
Sao Paulo, Brazil
mula dibina pada March 2006 oleh Jack Dorsey. tetapi mula dilancarkan pada 15 July 2006.
co-founder twitter ialah :


Jack Dorsey
19 November1976
Missouri, United State
 
Evan Clark Williams
 31 March 1972
Nebraska, United State


Noah Glass
Christopher Isaac Stone
10 March 1974
California, USA


dilancar pada August, 2003. co-owner MySpace ialah Justin Timberlake. o_O
 founder bagi myspace pula :


Tom Anderson
8 November 1970
Los Angeles

Chris DeWolfe
1966
Portland, Oregon

dimiliki oleh Tagged Inc. launched in October, 2004.
 penemu tagged ialah :


Grey Yuchang Tseng
14 November 1979
Taipei, Taiwan
Johann Schleier-Smith

dimiliki oleh Google Inc. launched pada 23 August 1999.
 founder blogger ialah company Pyra Labs yang dinaungi oleh


Evan Clark Williams
 31 March 1972
Nebraska, United State
Meg Hourihan

 dilancarkan pada 27 April 2007. founder bagi tumblr ialah :


David Karp
6 July 1986
New York City, United State


okay. sekarang siapa yang lagi awesome dan handsome.
ade yang aku tak dapat kenal pasti info tentang born date and hometown. berjanggut aku search tapi tak jumpa jugak. pepandai-lah korang search. ini-lah muke-muke yang create menatang laman sosial yang anda gunekan. and and and ini-lah muke muka millionaire and billionaire. dan bangga sebab aku pon study IT and programming macam mereka. aauuwww. so sweet. adakah ini cinta ? dush!! melampau.


sumber : WIKIPEDIA, The Free Encyclopedia
wikipedia, antara sumber yang agak boleh dipercayai.
makasih kepada creator wikipedia.
segala sumber inspirasi konon-nye.

Jimmy Wales

Larry Sanger





hye !! bye !!


Tuesday, May 15, 2012

Dynamic View; kau tahu ?


title agak poyo sebab bajet macam aku sorang je yang tahu. muahahahahakkksss.
seperti yang anda sedia maklum. blogger.com telah memperkenalkan template yang bertemakan Dynamic View. tak ramai yang guna template nie mungkin sebab loading lambat skit. tak tau nak guna. or tak berkenan di hati. 


actually, aku pon tak bape nak minat sebab gadget yang boleh tambah terhad. tapi haritu nak revert balik ke asal ade problem skit. tak boleh nak revert ke template lame. malas nak tukar balik, so layankan aje-lah Dynamic View nie. smart jugak pe.  

Dynamic View menawarkan 7 jenis template yang berlainan dan menarik.

 Classic. currently aku guna yang nie. sebab senang and cepat loading.

 Flipcard. 

 Magazine.

 Mosaic.
 
 Sidebar. kakak aku gune nie. 

Snapshot. yang nie smart tapi macam berterabur dan berserabut. =_='
 
 Timeslide.

 then, gadget-gadget akan di paparkan di tepi sebelah kanan.
tapi gadget tertentu je yang boleh digunakan dalam template Dynamic View nie.
jadi, sesiapa yang minat gegadget, amat-lah tidak sesuai anda menggunakan Dynamic View

gadget yang aku letak cume follower and blog archive je. =_="
 

gadget yang boleh gune die ade tulis 'Available for Dynamic Views'. 

kalau kalian nak cube usha kesemua jenis template boleh klik kat kiri atas yang ade tulis 'Classic' tu. persila-lah cuba-cubaan. jangan malu segan. tiada caj dikenakan.

jadi, cukup-lah sudah perkenalan anda dengan template Dynamic View ini.
sekian. terima kasih.