Saturday, April 28, 2012

ape kau tahu ?!



entah
aku tak tahu
aku tak amik tahu
perlu untuk tahu
penting untuk tahu
tak pernah nak amik tahu
kau tahu
ape yang kau tahu
tak tahu menahu
memang perlu tahu
untuk megetahui
ntah apa yang tahu
ntah siapa yang tahu
tahu
tak tahu
entah


ketua kaki belit
media putar belit
internet membelit
mereka terbelit

dan 

akhirnya

 tak tahu


jika kau ada keyakinan tinggi
kau tak perlu ada sebab untuk menjatuhkan orang lain


Thursday, April 26, 2012

aku dapat $10.000.000m USD. kau ade ?


aku dah kaya !!
orang kaya tetibe nak bagi aku duit !!
aku kaya !!

tak percaya cer tengok printscreen nie..


cer cube bace yang ber-line merah tuhh. fuyyoohhh. $10.000.000m USD gituuww. jutawan terkaya africa yang tetibe sesat mereng tak memasal nak bagi aku duit masuk terus account aku. MR. SALLAM GAJI name beliau.

siapa percaya angkat tangan !!
siapa tak percaya alhamdullilah tepuk amai-amai yok !!

cer korang try tengok email korang mesti ade. selalu-nye email macam nie terus masuk spam. rase-rase ade tak yang tertipu. mesti mereka yang gila mata duit percaya gila berani nak mati sampai tak tidur seminggu kalau dapat email ni. dulu kat email lame banyak dapat email macam nie. banyak gila. dari bank serata dunia. berjutaan mereka nak bagi. melampau. betapa baik-nya hati mereka nak bagi aku duit tetibe ann. mangkuk tingkat berayun lima belas sungguh. pastu siap mintak maklumat peribadi.


antara maklumat yang diperlukan mereka. ade jugak yang lepas-lepas siap mintak nombor account bank ngan nombor ic lagi. melampau. sila jangan percaya. sekian. terima kasih daun pudina.


Wednesday, April 25, 2012

ffuuuyyyooohhhhh....


 ape ke bende yang fuyyoohh sangat tuhh..

view baru blogger.com
fuyyohhh.
awesome kot.
muahahakksss.
jakun.
okay. bye.

 dashboard

 new post


ilusi delusi halusinasi


hoolllaaaa.
lamanye tak ber-belog.
 berdasarkan tajuk yang diberikan. post kali ini mengisahkan tentang sang kancil yang sesat dan terjumpa sang buaya yang sebenarnya sang kodok yang menyangkakan sang kancil tidak wujud dan ini semua tiada kaitan dengan tajuk.

hahaha. silly giler. tak kelakar pon ann. abaikan. =_="

apakah kalian tahu perbedaan ilusi halusinasi dan delusi.
google je boleh ann. mesti ade jawapan-nye. muhahahahahakkss.


ilusi :
salah tafsir apa yang dilihat. ilusi mungkin berlaku dalam semua sindrom psikiatrik terutama depresi. terdapat tiga jenis ilusi. ilusi optik., tersalah lihat.
 ilusi ambigu(samar), gambar atau objek ditafsirkan berbeza-beza.
ilusi distorsi, penyimpangan distorsi ukuran, panjang lebar

halusinasi:
melihatkan sesuatu yang mungkin tidak wujud.  halusinasi mungkin dimulakan oleh penyakit psikologikal atau gangguan fizikal dalam otak atau mungkin disebabkan oleh ubat-ubat.
Halusinasi visual: melihat mahluk aneh, bayangan aneh.
Halusinasi auditorik: mendengar suara-suara atau bisikan-bisikan aneh.
Halusinasi sensorik: perasaan seperti disentuh, ditusuk atau disuntik dengan jarum. 

delusi:
khayalan atau kepercayaan yang dipegang secara irrasional yang tidak dapat diubah dengan alasan rasional. paranoid, tindakan kriminal tanpa motif yang jelas. mungkin gejala skizofrenia, psikosis mania, depresif ataupun psikosis organik.



 
 

Thursday, April 5, 2012

kau tak pernah !!


kau tak pernah benci membenci dia.

kau tak pernah suka menyukai dia.

kau tak pernah salah menyalahkan dia.

kau tak pernah sakit menyakitkan hati dia.

kau tak pernah lalai melalaikan dia.

kau tak pernah puas memuaskan hati kau.

kau tak pernah, memang kau tak pernah.

walaupon kau pernah.

kau tak pernah sedar.

tak pernah.

kau pernah ?


baik dibalas baik, jahat dibalas jahat. 
tapi bukan hak kita membalas kejahatan orang lain