Posts

Showing posts from April, 2012

ape kau tahu ?!

Image
entah aku tak tahu aku tak amik tahu perlu untuk tahu penting untuk tahu tak pernah nak amik tahu kau tahu ape yang kau tahu tak tahu menahu memang perlu tahu untuk megetahui ntah apa yang tahu ntah siapa yang tahu tahu tak tahu entah

ketua kaki belit media putar belit internet membelit mereka terbelit
dan 
akhirnya
 tak tahu

jika kau ada keyakinan tinggi kau tak perlu ada sebab untuk menjatuhkan orang lain

aku dapat $10.000.000m USD. kau ade ?

Image
aku dah kaya !!
orang kaya tetibe nak bagi aku duit !!
aku kaya !!

tak percaya cer tengok printscreen nie..


cer cube bace yang ber-line merah tuhh. fuyyoohhh. $10.000.000m USD gituuww. jutawan terkaya africa yang tetibe sesat mereng tak memasal nak bagi aku duit masuk terus account aku. MR. SALLAM GAJI name beliau.

siapa percaya angkat tangan !!
siapa tak percaya alhamdullilah tepuk amai-amai yok !!

cer korang try tengok email korang mesti ade. selalu-nye email macam nie terus masuk spam. rase-rase ade tak yang tertipu. mesti mereka yang gila mata duit percaya gila berani nak mati sampai tak tidur seminggu kalau dapat email ni. dulu kat email lame banyak dapat email macam nie. banyak gila. dari bank serata dunia. berjutaan mereka nak bagi. melampau. betapa baik-nya hati mereka nak bagi aku duit tetibe ann. mangkuk tingkat berayun lima belas sungguh. pastu siap mintak maklumat peribadi.


antara maklumat yang diperlukan mereka. ade jugak yang lepas-lepas siap mintak nombor account bank …

ffuuuyyyooohhhhh....

Image
ape ke bende yang fuyyoohh sangat tuhh..
view baru blogger.com fuyyohhh. awesome kot. muahahakksss. jakun. okay. bye.
 dashboard
 new post

ilusi delusi halusinasi

Image
hoolllaaaa. lamanye tak ber-belog.  berdasarkan tajuk yang diberikan. post kali ini mengisahkan tentang sang kancil yang sesat dan terjumpa sang buaya yang sebenarnya sang kodok yang menyangkakan sang kancil tidak wujud dan ini semua tiada kaitan dengan tajuk.
hahaha. silly giler. tak kelakar pon ann. abaikan. =_="
apakah kalian tahu perbedaan ilusi halusinasi dan delusi. google je boleh ann. mesti ade jawapan-nye. muhahahahahakkss.

ilusi : salah tafsir apa yang dilihat. ilusi mungkin berlaku dalam semua sindrom psikiatrik terutama depresi. terdapat tiga jenis ilusi. ilusi optik., tersalah lihat.  ilusi ambigu(samar), gambar atau objek ditafsirkan berbeza-beza. ilusi distorsi, penyimpangan distorsi ukuran, panjang lebar
halusinasi: melihatkan sesuatu yang mungkin tidak wujud.  halusinasi mungkin dimulakan oleh penyakit psikologikal atau gangguan fizikal dalam otak atau mungkin disebabkan oleh ubat-ubat. Halusinasi visual: melihat mahluk aneh, bayangan aneh. Halusinasi auditorik: mendengar sua…

kau tak pernah !!

Image
kau tak pernah benci membenci dia.
kau tak pernah suka menyukai dia.
kau tak pernah salah menyalahkan dia.
kau tak pernah sakit menyakitkan hati dia.
kau tak pernah lalai melalaikan dia.
kau tak pernah puas memuaskan hati kau.
kau tak pernah, memang kau tak pernah.
walaupon kau pernah.
kau tak pernah sedar.
tak pernah.
kau pernah ?

baik dibalas baik, jahat dibalas jahat. 
tapi bukan hak kita membalas kejahatan orang lain