Posts

Showing posts from March, 2012

The Hunger Games

Image
siapa dah tengok The Hunger Game ?? sila angkat kening gaya macho. siapa belom tengok. pegi mandi sekarang. terjah cinema berhampiran dan please watch this movie. awesome kot. memang tak payah five star. berterabur star aku bagi. best sesangat tauk. and i knew from one of my friend yang movie ni adaptasi dari sebuah buku yang bertajuk 'The Hunger Games'. hehekkss.. 
tak pernah bace pon. tiada kerajinan untuk membaca. jumpe pon tak pernah. =_="
aku tengok movie ni semalam sabtu, 24 March 2012. for the first time i hangout together with beautiful and handsome classmate firdaus fuzi, nur amin, khairil firza a.k.a haikal, amirul fiqri, baim, naqibah, mira yazid, hani, saiful iqmal and me. hehehkkss.. memang wonderful, meaningful, beautiful, colorful-lah hangout together dengan mereka. walaupon agak sekejap but i had fun much. 
 Jennifer Lawrence
 Josh Hutcherson
 some of the awesome players.  movie ini mengisahkan tentang.. hhmm.. korang pegi-lah tengok. weyhh!! tak rugi…

the final exam

Image
alohaaa... assalamualaikum.. hye.. apakah khabar.. hello..

hari ini start final exam for 2nd semester for 1st year in UTeM.. tadi exam paper Technical Communication 1.. memang awesome.. soalan bertukar last minute.. yang dijangka bertukar menjadi yang tak terjangka.. hahahakkss... 
dan saya sangat busy sehingga malas nak update blog.. sekian terima kasih..

 eehhh..??
 kat dalam exam hall memang silence gilerr..  tapi boleh nampak riak muka candidates yang pelbagai.. huhuhuhukkkss..
aawwwaayyyyy~~~~
dah penat study.. inilah game nak release tension.. hehehekkss..

ribut solar ? apakah itu ?

Image
adakah anda tahu apakah itu ribut solar.. ?
Ribut Solar merupakan satu fenomena geofizik melibatkan ganguan medan magnet bumi secara besar-besaran. Terdapat beberapa istilah lain digunakan bagi menjelaskan fenomena ini termasuklah, suar solar (solar flare), ribut geomagnet (geomagnetic storm) dan Pelepasan besar-besaran korona (coronal mass ejection – CME)
kopi dan pasta dari kulanzsalleh.com
apakah kesan ribut solar kepada planet bumi.. ?
Ribut tersebut boleh menyebabkan berlakunya gangguan komunikasi satelit yang dikendalikan angkasawan NASA. Selain ia boleh meninggalkan kesan radiasi yang lebih tinggi sekaligus boleh menyebabkan bahaya kepada penduduk bumi. Bayangkan kalau radiasi ini bertebaran di udara kita? Macam-macam boleh berlaku antaranya penyakit kulit, batuk2, kanser kulit pertambahan kepanasan global dan sebagainya. 
kopi dan pasta darikesinambunganzaman.blogspot
apakah yang menarik tentang ribut solar.. ?
ianya meninggalkan kesan yang indah untuk mata memandang,iaitu A…

jejadual

Image
yeeahhh...!! jadual final exam dah keluar... sukeewww-nyyeeeww aauuuwww...
okay tu je bye (^_^)v

this means what .??!

Image
setelah berkurun lama tidak menonton wayang.. akhir-nya aku berjaya melaksanakan kehendak hati..  muahahahahaha.. *gelakjahatmelampau
aku tengok citer omputih.. pelisshh.. i tak layan adnan sempit ke, cinta kura-kura ke, bunohan ke.. *buatmukakereknakmati
takde-lah gurau je.. aku sokong filem tempatan..  aku tengok mana-mana movie yang aku rasa nak tengok.. so kali ini aku pilih THIS MEANS WAR

filem ini bercirikan romantik, komedi and also action kamenn.. hahaha.. not bad-lah tengok citer ini.. starting memang agak slow, tapi part yang tengah until the end was totally awesome, wonderful, meaningful, colorful dan pelbagai ful-ful lagi-lah.. 
aku tengok citer ini pada tanggal 29th February 2012.. hebat tak.. 'leap year' tuuu..  aku keluar dengan someone yang aku kenal kat facebook *perlumentionke? ahakkss..  Chris Pine (F.D.R) the beautiful charming blue eyes.. auuwww.. Reese Whiterspoon (Lauren) the gorgeous target..
Tom Hardy (Tuck) the six pack man

next target : The Devil In…