tukangBaca

Sunday, March 25, 2012

The Hunger Games



siapa dah tengok The Hunger Game ?? sila angkat kening gaya macho.
siapa belom tengok. pegi mandi sekarang. terjah cinema berhampiran dan please watch this movie. awesome kot. memang tak payah five star. berterabur star aku bagi. best sesangat tauk. and i knew from one of my friend yang movie ni adaptasi dari sebuah buku yang bertajuk 'The Hunger Games'. hehekkss.. 

tak pernah bace pon. tiada kerajinan untuk membaca. jumpe pon tak pernah. =_="

aku tengok movie ni semalam sabtu, 24 March 2012. for the first time i hangout together with beautiful and handsome classmate firdaus fuzi, nur amin, khairil firza a.k.a haikal, amirul fiqri, baim, naqibah, mira yazid, hani, saiful iqmal and me. hehehkkss.. memang wonderful, meaningful, beautiful, colorful-lah hangout together dengan mereka. walaupon agak sekejap but i had fun much. 

 Jennifer Lawrence

 Josh Hutcherson

 some of the awesome players. 
movie ini mengisahkan tentang.. hhmm.. korang pegi-lah tengok. weyhh!! tak rugi kot.
kalau lagi rajin pergi cari buku dan baca. muahahahakkss..




Monday, March 19, 2012

the final exam


alohaaa...
assalamualaikum..
hye..
apakah khabar..
hello..


hari ini start final exam for 2nd semester for 1st year in UTeM..
tadi exam paper Technical Communication 1.. memang awesome.. soalan bertukar last minute.. yang dijangka bertukar menjadi yang tak terjangka.. hahahakkss... 

dan saya sangat busy sehingga malas nak update blog..
sekian terima kasih..


 eehhh..??

 kat dalam exam hall memang silence gilerr.. 
tapi boleh nampak riak muka candidates yang pelbagai..
huhuhuhukkkss..

aawwwaayyyyy~~~~

dah penat study.. inilah game nak release tension.. hehehekkss..

Thursday, March 8, 2012

ribut solar ? apakah itu ?





adakah anda tahu apakah itu ribut solar.. ?

Ribut Solar merupakan satu fenomena geofizik melibatkan ganguan medan magnet bumi secara besar-besaran. Terdapat beberapa istilah lain digunakan bagi menjelaskan fenomena ini termasuklah, suar solar (solar flare), ribut geomagnet (geomagnetic storm) dan Pelepasan besar-besaran korona (coronal mass ejection – CME)

kopi dan pasta dari kulanzsalleh.com

apakah kesan ribut solar kepada planet bumi.. ?

Ribut tersebut boleh menyebabkan berlakunya gangguan komunikasi satelit yang dikendalikan angkasawan NASA. Selain ia boleh meninggalkan kesan radiasi yang lebih tinggi sekaligus boleh menyebabkan bahaya kepada penduduk bumi. Bayangkan kalau radiasi ini bertebaran di udara kita? Macam-macam boleh berlaku antaranya penyakit kulit, batuk2, kanser kulit pertambahan kepanasan global dan sebagainya. 

kopi dan pasta dari kesinambunganzaman.blogspot

apakah yang menarik tentang ribut solar.. ?

ianya meninggalkan kesan yang indah untuk mata memandang,iaitu Aurora Borealis terhasil daripada cebisan elektron bersama dengan medan magnetik besar yang terlepas di udara akibat ribut solar.Hasil daripada tindakbalas ini ianya menghasilkan cahaya terang yang berwarna seperti cahaya lampu fluoresent.

kopi dan pasta dari enciknakal.com




hihihikkss..
semua-nya kopi dan pasta..
untuk maklumat lanjut boleh kelik pada link yang telah disediakan..
peace on you (^_^)v



Monday, March 5, 2012

jejadual



yeeahhh...!! jadual final exam dah keluar...
sukeewww-nyyeeeww aauuuwww...

okay tu je bye
(^_^)v

Thursday, March 1, 2012

this means what .??!



setelah berkurun lama tidak menonton wayang.. akhir-nya aku berjaya melaksanakan kehendak hati.. 
muahahahahaha.. *gelakjahatmelampau

aku tengok citer omputih.. pelisshh.. i tak layan adnan sempit ke, cinta kura-kura ke, bunohan ke..
*buatmukakereknakmati

takde-lah gurau je.. aku sokong filem tempatan.. 
aku tengok mana-mana movie yang aku rasa nak tengok..
so kali ini aku pilih THIS MEANS WAR


filem ini bercirikan romantik, komedi and also action kamenn.. hahaha..
not bad-lah tengok citer ini.. starting memang agak slow, tapi part yang tengah until the end was totally awesome, wonderful, meaningful, colorful dan pelbagai ful-ful lagi-lah.. 

aku tengok citer ini pada tanggal 29th February 2012.. hebat tak.. 'leap year' tuuu.. 
aku keluar dengan someone yang aku kenal kat facebook *perlumentionke? ahakkss..
 Chris Pine (F.D.R)
the beautiful charming blue eyes.. auuwww..
Reese Whiterspoon (Lauren)
the gorgeous target..

Tom Hardy (Tuck)
the six pack man


next target : The Devil Inside/The Vow/The Avengers/
siapa nak teman.. angkat kaki..?!! tapi tiket bayar sendiri.. (^_^)v