Wednesday, February 8, 2012

Mandi Malam



alkisah :
"woi.. jangan mandi malam-lah, tak elok.."
respond :
"abis badan dah berlumur air liur basi plus habuk plus lumpur parit buntang, nak mandi esok pagi jugak ke.??"

ramai orang cakap mandi malam boleh menyebabkan penyakit.. adakah benar.. 
aku dah search kat google, msn, yahoo segala bagai memang banyak cerita tentang side-effect mandi malam tapi ade jugak yang kate mandi malam tak mendatangkan apa-apa effect... 

ikot logic akal fikiran aku yang agak logic..
mandi malam tak akan mendatangkan side-effect.. punca penyakit mungkin kerana 
  • berendam dalam air terlalu lama memalam pulak tuu 
  • mandi lelama ketika hujan lebat cuaca sejuk beku  
mungkin-lah aku pon tak pasti.. aku ade terbaca article yang berbunyi : 

  sumber CyberClinic

kesimpulan-nye, jangan malu segan takut bila nak mandi malam.. tetapi dinasihatkan juga, nak mandi tu beragak-lah.. jangan berendam sampai kecut berkedut semua kulit, jangan mandi sampai empat lima jam.. anda mampu mengubah-nya, ingat-lah bil air yang tersayang.. ahahkkkss...

ini untuk rumah persinggahan aku...

 ini untuk rumah kedua aku..

 ini untuk guest house aku..

 nak suruh nenek aku buat kat kampung nuuu..

sumpah syiok kalau ade bathroom macam nie kat rumah aku.. hahahkkkss..

sejujur-nya aku suka mandi memalam, tetapi adakala-nya juga aku malas nak mandi..
huahahahakkkss... *jujurtak??

-jommandi-

No comments: