Saturday, January 7, 2012

jom pakai susuk..!!

adakah anda seorang wanita tau gadis.??

adakah anda suka bersolek.??

adakah.??

wanita/gadis amat sinonim dengan alat solek or bersolek.. memang tak dapat dinafikan..
almost all of them love to make-up their face too looks beautiful, sexy or what-so-ever..

tetapi.. tetapi.. tetapi..
ade jugak yang mekap tapi bertambah buruk.. ohh.. mengapakah ini terjadi..??


mane tak-nye.. setakat nak pergi pasar beli sotong pon mekap mengalahkan pengantin.. siap nak tambah awning(bulu mata) sampai bersambung dengan kening.. dengan tebal 15inci.. siap kaler-maler-ful... wanita sekalian kalau nak make-up pon kena study juga baru kena dengan muka, baru menyerlah-kan kecantikkan wajah anda.. dekat youtube banyak tutorial nak make-up.. rerajin-lah tengok.. tak pon belajar dari mereka yang pakar.. ini tidak, pegi beli eyshadow yang 24 kaler tuu.. pastu terus tampal kat muka ikot kaler kasut nak pakai.. pastu agak-agak-lah.. nak make-up ikot tempat nak pergi jugak-lah..

memang-lah kebanyakkan lelaki suka melihat wanita yang cantik.. tapi kalau dah mekap serupa kak limah.. tak ke terkejut cipanzi mereka melihat.. kang, tak pasal-pasal arwah orang yang terkejut cipanzi tuu.. soooo.. biar-lah bersederhana.. 

 
ahakkss.. jadi percaya-lah pada kecantikan semulajadi anda.. 
"ikhlas-lah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan ketenangan dan kemanan"

lagi-pun.. kalau kau pakai mekap tebal 15 inci semua tu FAKE kau tahu tak..!!
ieeeuuww.. mencikkk..!!! ahhakkss.. mase pakai mekap punye-lah ayu gileewww.. tapi hakikat-nye.. gugur jantung kalau tahu.. hahakkss..

jujur-lah aku cakap yang aku tak reti nak pakai mekap.. tak reti langsung.. kalau pakai pon setakat eyeliner jee.. tu pon kalau rajin.. 

buat masa ini.. bende ini je yang aku ade..
takde me-mekap bebagai...
mungkin aku akan belajar mekap suatu hari nanti.. bile dah kerja..  buat mase sekarang tak perlu-lah kot.. hihihkkss.. takpon aku mekap mase nak kawen jee.. ahakkss..

okay-bye


*takde susuk poong..?? ahakkss..

No comments: