Saturday, January 14, 2012

berjoli-joli...


today aku pergi ber-shopping dengan kengkawan..
almaklum-lah kami baru sahaja menerima voucher 1Malaysia..
kerajaan dah bagi, kami apa lagi..
berjoli sakan-lah dengan sumbangan tersebut..
daripada RM200, RM50 aku dah beli buku dah tadi tambah RM50 beli stationery..
alangkah bahagia-nya bila ambik barang punyer banyak bayar 20 sen jee..
*20 sen, charge untuk plastik bag..hari tanpa plastik..

hahakkss.. mule-mula aku follow aien dieba, nad, huda and hafiz..
tumpang hafiz punyer kereta.. kami pergi AEON,JUSCO.. setiba-nya kami di tempat kejadian, kami pergi melantak dulu.. selepas itu baru kami ke kedai POPULAR.. chehh.. nak kedai mahal.. mentang-mentang gune voucher.. ahakkss.. pusing-pusing, cari-cari, kire-kire, pusing lagi.. hampir satu jam jugak-lah kami menghabiskan masa dalam kedai popular tuu.. jenuhh.. dalam kedai tu punyer-lah ramai.. tak pernah aku tengok kedai buku dan alat tulis semeriah itu... kalau takde voucher tuu.. takde makne-nye kami ke situ ann.. hahakkss..

dah selesai berjoli di popular, kami berpusingan dan berjalanan dalam jusco tuu.. huda and hafiz balik dulu sebab ade hal.. memang ramai orang hari ini..

selepas itu secara tiba-tiba ada satu tarikan yang menarik aku.. apakah...??
70% sale..!! aku pon dengan sukacita-nya menarikkan diri aku masuk kedai tersebut.. ingat nak tengok-tengok jee.. tapi akhir-nya aku tergodaa.. hambikk kau.. terbang melayang duit aku... sehelai dari kedai1, sehelai dari kedai2.. ellehh.. dua helai je kot.. ape-lah sangat.. hahahkks.. mak kasi duit nak pergi belajar bukan berjoli..!! adoiyaii..

then kami bertemu dan bergabung dengan tyra, hani and mira.. kami pon sekali lagi berpusingan berjalanan.. senap-senap picture.. pusing jalan.. shopping sikit-sikit.. pastu terus ke MC.. rehat kejap kat McD.. terserempak ngan ashqirah kawan dari SDBL.. dah puas.. kami pon balik menaiki bus.. hahakkss..


 inilah hasil voucher RM50 dahn juga hasil tangkapan nafsu shopping aku.. entah mengapa kau boleh tergoda dan digoda.. adoiiyaiii.. nampak tak kejakunan aku melampau.. first time kot beli baju sekali dua helai.. hahahkks.. sebelum ni jimat-jimat jee.. stationnery nampak sikit tapi makan RM50 sebab cover laptop tu je dah RM26.. hahahkkss..

 kami comel dan kami tahu itu..

 hangout with them was amazing.. ahahkkss.. kami comel

 sekali lagi.. kami buat muka comel menyerlahkan kecomelan kami..

over there.. kami comel..

-theend-


No comments: