tukangBaca

Monday, January 23, 2012

kesian..


shoutmix tak takde.. huhuhuhu.. *nangis berlagu p.ramlee*


 ingatkan internet problem rupa-rupa-nya.. adoiyaii.. 
ini-lah punca pendapatan aku sehari-hari.. *tipu.. bbooooooo...
lepas ini nak blogwalking tak boleh bertegur sapa melalui kotak menjerit.. T__T

kelik gambar untuk membaca lebih lanjut..
open letter about the service..

okay bye

Saturday, January 14, 2012

berjoli-joli...


today aku pergi ber-shopping dengan kengkawan..
almaklum-lah kami baru sahaja menerima voucher 1Malaysia..
kerajaan dah bagi, kami apa lagi..
berjoli sakan-lah dengan sumbangan tersebut..
daripada RM200, RM50 aku dah beli buku dah tadi tambah RM50 beli stationery..
alangkah bahagia-nya bila ambik barang punyer banyak bayar 20 sen jee..
*20 sen, charge untuk plastik bag..hari tanpa plastik..

hahakkss.. mule-mula aku follow aien dieba, nad, huda and hafiz..
tumpang hafiz punyer kereta.. kami pergi AEON,JUSCO.. setiba-nya kami di tempat kejadian, kami pergi melantak dulu.. selepas itu baru kami ke kedai POPULAR.. chehh.. nak kedai mahal.. mentang-mentang gune voucher.. ahakkss.. pusing-pusing, cari-cari, kire-kire, pusing lagi.. hampir satu jam jugak-lah kami menghabiskan masa dalam kedai popular tuu.. jenuhh.. dalam kedai tu punyer-lah ramai.. tak pernah aku tengok kedai buku dan alat tulis semeriah itu... kalau takde voucher tuu.. takde makne-nye kami ke situ ann.. hahakkss..

dah selesai berjoli di popular, kami berpusingan dan berjalanan dalam jusco tuu.. huda and hafiz balik dulu sebab ade hal.. memang ramai orang hari ini..

selepas itu secara tiba-tiba ada satu tarikan yang menarik aku.. apakah...??
70% sale..!! aku pon dengan sukacita-nya menarikkan diri aku masuk kedai tersebut.. ingat nak tengok-tengok jee.. tapi akhir-nya aku tergodaa.. hambikk kau.. terbang melayang duit aku... sehelai dari kedai1, sehelai dari kedai2.. ellehh.. dua helai je kot.. ape-lah sangat.. hahahkks.. mak kasi duit nak pergi belajar bukan berjoli..!! adoiyaii..

then kami bertemu dan bergabung dengan tyra, hani and mira.. kami pon sekali lagi berpusingan berjalanan.. senap-senap picture.. pusing jalan.. shopping sikit-sikit.. pastu terus ke MC.. rehat kejap kat McD.. terserempak ngan ashqirah kawan dari SDBL.. dah puas.. kami pon balik menaiki bus.. hahakkss..


 inilah hasil voucher RM50 dahn juga hasil tangkapan nafsu shopping aku.. entah mengapa kau boleh tergoda dan digoda.. adoiiyaiii.. nampak tak kejakunan aku melampau.. first time kot beli baju sekali dua helai.. hahahkks.. sebelum ni jimat-jimat jee.. stationnery nampak sikit tapi makan RM50 sebab cover laptop tu je dah RM26.. hahahkkss..

 kami comel dan kami tahu itu..

 hangout with them was amazing.. ahahkkss.. kami comel

 sekali lagi.. kami buat muka comel menyerlahkan kecomelan kami..

over there.. kami comel..

-theend-


Saturday, January 7, 2012

jom pakai susuk..!!

adakah anda seorang wanita tau gadis.??

adakah anda suka bersolek.??

adakah.??

wanita/gadis amat sinonim dengan alat solek or bersolek.. memang tak dapat dinafikan..
almost all of them love to make-up their face too looks beautiful, sexy or what-so-ever..

tetapi.. tetapi.. tetapi..
ade jugak yang mekap tapi bertambah buruk.. ohh.. mengapakah ini terjadi..??


mane tak-nye.. setakat nak pergi pasar beli sotong pon mekap mengalahkan pengantin.. siap nak tambah awning(bulu mata) sampai bersambung dengan kening.. dengan tebal 15inci.. siap kaler-maler-ful... wanita sekalian kalau nak make-up pon kena study juga baru kena dengan muka, baru menyerlah-kan kecantikkan wajah anda.. dekat youtube banyak tutorial nak make-up.. rerajin-lah tengok.. tak pon belajar dari mereka yang pakar.. ini tidak, pegi beli eyshadow yang 24 kaler tuu.. pastu terus tampal kat muka ikot kaler kasut nak pakai.. pastu agak-agak-lah.. nak make-up ikot tempat nak pergi jugak-lah..

memang-lah kebanyakkan lelaki suka melihat wanita yang cantik.. tapi kalau dah mekap serupa kak limah.. tak ke terkejut cipanzi mereka melihat.. kang, tak pasal-pasal arwah orang yang terkejut cipanzi tuu.. soooo.. biar-lah bersederhana.. 

 
ahakkss.. jadi percaya-lah pada kecantikan semulajadi anda.. 
"ikhlas-lah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan ketenangan dan kemanan"

lagi-pun.. kalau kau pakai mekap tebal 15 inci semua tu FAKE kau tahu tak..!!
ieeeuuww.. mencikkk..!!! ahhakkss.. mase pakai mekap punye-lah ayu gileewww.. tapi hakikat-nye.. gugur jantung kalau tahu.. hahakkss..

jujur-lah aku cakap yang aku tak reti nak pakai mekap.. tak reti langsung.. kalau pakai pon setakat eyeliner jee.. tu pon kalau rajin.. 

buat masa ini.. bende ini je yang aku ade..
takde me-mekap bebagai...
mungkin aku akan belajar mekap suatu hari nanti.. bile dah kerja..  buat mase sekarang tak perlu-lah kot.. hihihkkss.. takpon aku mekap mase nak kawen jee.. ahakkss..

okay-bye


*takde susuk poong..?? ahakkss..

Monday, January 2, 2012

choki pa gu


choki?? pa?? gu??
menatang mende tuu..??
nak tahu..??
saksikan adibah's talk show setiap hari jam 12.60 p.m hanya di chanel atoknenekkau..
ape bende aku merepek merabun meraban mengarut karut marut ini..

CHOKI stand for SCISSOR
PA stand for PAPER
GU stand for ROCK

WHATTT..??!!
APAKAH..??!!


menatang ini-lah yang mahu dibicarakan..
huahahhahakk..
dalam bahasa Melayu kuno digelar O..SOM.. bukan osbon ye anak-anak.. *agaknye-lahh..
honestly, aku tak pernah nak ingat atau faham dengan permainan ini..
seriously, Paper vs Rock.. Rock a loser.?? sebab musabah please...
tapi kalau versi melayu punye ade burung, air bagai..
entah-lah macam-macam versi ade.. aku pon tak pernah nak amik tau pon..
halooo.. peliss.. tak minat-lah mainan budak-budak nieeww... tak fair pon tauww...

dahabisdahhh...





Sunday, January 1, 2012

sub-title


it's 2012 already..?? YYEEAHHH...!!!


what will i change.. well.. we'll see it soon.. maybe, probably, can be?
let's the time flow and see what will happen..
follow the flow.. as usual..


what i wish for this new year.. hhmmm..
too MMAANNYY... included the last year wishes... hehehehee..
being better and better and better is the best wish ever.. really.??


KEEP CALM and FOLLOW THE FLOW + SMILE


*cencorotmengarutje..