Tuesday, December 20, 2011

PRS's family day



pada ahad yang lepas, aku ade join family day yang dianjurkan oleh Pembimbing Rakan Siswa (PRS), UTeM.. baru nak post about this sebab nak tunggu gambar dan situasi wifi kami yang amat kronik lembab-nye...

date : 18 December 2011
venue : Pantai Puteri, Melaka
time : 7.30 a.m. till 7.30 p.m (kot..)
kami gerak naik bus ke Pantai Puteri(PP) around 7.30 pagi.. sesampai-nye kami di PP.. kami disuruh oleh abang Rabani untuk buat stretching-lah konon-nye.. kami main jambatan goyang-goyang, telur,ayam,dinosaur, and king, dan pelbagai lagii.. entah ape name aku pon tak ingat.. pelik bebenorr.. then kami diberi makan sarapan.. 

sarapan

 ini posisi telur..

 ????

telur, ayam, gegasi and king.. mane-lah diorang dapat game ni..

selesai sarapan kami dibahagikan kepada lima kumpulan.. mula-mula kami diminta pilih nama kumpulan dan cheers.. nama kumpulan aku DESARU..!! (yeahh.!! johor..!!).. pastu kami memain cheers segala bagai... 

 nampak tak aku bajet ayu sopan bagai.. *time nak cheers...

kemudian kami pon main-lah game-game yang telah disusun oleh para faci sekalian... honestly, i'm forgot the name of each game.. so, hantam saja-lah labuuuu... tengok gambar pastu korang reka sendiri name game yee...



antara game pertama kami.. kami diikat menggunakan benang.. (nampak tak benang??), pastu kami disuruh amik belon(ungu) yang telah diletakkan merata tempat.. sadly we're the last group.!! huahahaha... belon kami tak cukup.. kesilapan teknikal.. adoiyaiii...

aksi pembaling belon berjaya..

 tangkap-tangkap..



memey mandi skali arr..

ini pula kami main tangkap-tangkap belon yang berisi air sabun berwarna biru.. group kami dapat menyelamatkan satu belon je.. kau pikir senang nak tangkap... macam tangkap bom atom je tauu... 



yang ini.. kami dipaksarelakan untuk menyedut air laut menggunakan straw dan mengisi botol sehingga penuh.. okay fine.. jujuran disini.. i'm skip this game.. sorry... ^^v



ini game jalinan kasih antara kita.. muahahahahaa... joking je... kami diminta untuk meng-pas-pas gelang getah menggunakan straw... layan saja...

see what you can see...



 disini kami diminta untuk menutup mata kami dan seorang leader akan mengarah kami untuk ke destinasi yang telah ditetapkan bagi mendapatkan bebarang yang diperlukan.. sesekali cube-lah koarang tutup mata, pastu pelan-pelan jalan menuju laut.. tengok gentar tak gentar...

 cari bola pingpong dan penutup botol..

 berbalas pantun bagai..

cari gegula..


flying to the mooonnnnnn...

ini explore and race.. digabungkan menjadi explorace.. diakhir explorace kami diminta buat lelayang dan menerbangkan lelayang tersebut.. kami group punya terbang-lah jugak, walaupun ala-ala tak terbang pon ade..

 arahan..!!

 arahan lagi..!!

 sedia berkhidmat.. peluru diagih..

 my team.. gebabboommm..

 pahlawan melaka..


 ini bukan nak buat filem hindustan okayy.. kami bersembunyi dari musuh.. muahahhaakk..




the last but not least, kami main war atau perang..!! kami dibahagi tiga kumpulan..the best game ever... nampak tak keterujaaan kami disebalik gambar-gambar tersebut... except me.. muahahahhahakk... peluru yang diberikan ialah plastik air krim 20 sen yang diisi dengan tepung, air, biji selasih, sabun dan pelbagai lagii.. entah ape diaorang bubuh dalam tuu... baling-punya baling.. akhir-nya kumpulan kami menang... yeaahhhh..!!!






inilah aktiviti diwaktu terluang sementara menunggu nasi sampai untuk dimakan bersama ayam barbeque.. 

 group kami 'DESARU' bersama istana pasir yang dibina.. muka nak bajet cute ayu segala bagai..


okayy.. itu saja-lah gambar yang dapat dikongsi bersama.. gambar-gambar tersebut dicuri dari PRS(UTeM) .. kesimpulan untuk hari tersebut.. memang seronok gilerr... enjoy habis.. walaupun penat but everthing was very so damn fun... *amik kau grammar terabur semua.. thanks for everything..!!
PRS tetap GEMPAK..!!


*i'm not good in teamwork.. sorry.. ^^v

1 comment:

Anonymous said...

aSSAlammualaikum HEHE
like blog awak :)
suka lah posing yg ala-ala gadis melayu terakhir tu..
boleh ajor saye nanti :)