Saturday, December 17, 2011

perkataan


assalamualaikum..
salam bahagia buat para pembaca sekalian.. semoga hari-mu penuh dengan keberkatan..
topik kali ini telah acap kali dibincangkan.. 
topik kali in juga ada kaitan-nya dengan post eeuuwww...

can you spell it properly..??
what..??

kenapa erk.. sekarang erk.. mereka terlalu kretif dan berinovatif untuk mengubah perkataan..

contoh-nya : 
saya - saia
tidur - titow
lah - lha
kita - titew
boleh - bleyh
sombong - combonk
sikit -cikeyt
sayang - cyunk

dah pelbagai-lah lagi.. kalau aku senarai-kan semua memang tak-lah.. okay.. sometimes aku guna juga word yang macam ini.. tapi yang pelik kenapa "saia"?? "bleyh"?? dari senang-senang nak mengeja jadi susah pulak.. nak menyebut pon tergeliat lidah aku..

mengikut kajian aku mereka suka sangat tambah huruf 'Y'.. kadang-kadang english word pon mereka putar belitkan.. contoh "cowwy"?? ".. macam-macam.. kalau nak survey perkataan yang pepelik lagi klik bUdAKnaKaL

satu lagi mereka yang suka sangat tekan CAPS LOCK or SHIFT

contoh :
bAgaI BULan dEngAn BinTaNG..

adoiyaiii... rajin bebenar mereka nak menaik sedemikian rupa.. yang senang disusahkan.. yang susah nak doubletriple susah pulak.. sabar je-lah..

okay mata dah mengantuk.. dan takde modal nak taip ape.. so the end..

quote takde kaitan dengan post
sekian, terima kasih..



1 comment:

GKA said...

GKA jugak tak pandai short from or perkataan pelik2