Wednesday, November 2, 2011

buah hati tekak-ku



hauss..!! hauss..!!!
nak airr..!!!
huhahahah.. ape motif..?? takde saje je..
pernah tak korang merasakan tersangat haus tahap seratus lima belas darjah celcius.. huhh.??
tipu-lah kalau tak pernah rase haus.. apekah yang menjadi idaman tekak anda untuk menghilangkan kehausan..
air masak..
air mineral..
yang sejuk beku punyerr..
yang warna warni..
air paip pon boleh kott..
ais krim.. boleh tak.??

okayy.. apepun jawapan anda yang penting dapat melegakan tekak anda bagaikan mencurah air ke daun keladi.. *okay takde kaitan.. 

sebenarnye saje nak bagitau minuman favorite aku.. antaranya ialah..

kalau betul-betul haus tahap gaban, aku suke chrysanthemum tea (sebenarnye tak tau nak pronouns camne..) inilah air yang aku selalu cari dalam peti azimat sejuk beku tuu.. lagi sejuk lagi syiok.. 


kalau tak berapa nak haus tapi nak buat-buat haus jugak.. aku suke minum Dutch Lady flavoured milk.. kalau tengah lepak-lepak.. sambil buat assigment.. homework segala bagai.. aku suka minum mende alah nie.. nak buat santai-santai di tepi pantai yang permai..


untuk perjalanan jauh atau aktiviti lasak.. mesti-lah kita cepat haus.. untuk itu aku gemar minum Mountain Dew..  do..do..do..THE DEW.. memang sedap minuman ni.. botol die pon menarik.. tapi takde gambar botol plak.. pepandai kome mencari sendiri yerkk..


ade banyak lagi favourite aku.. kalau makan kat warung-warung, kedai makan tepi jalan.. aku suke order teh ais, carrot susu, milo ais tabur, and the last but not least teh ais..

okay dah habis.. entah ape aku melalut nie.. bye..



No comments: