tukangBaca

Wednesday, November 30, 2011

- wordless wednesday - 5





*tidak senang nak hidup senang tapi tidak pula susah nak hidup susah..


lecturer..



aku suka sangat pada lecturer-lecturer aku.. okayy.. fullstop.. bye..




























jap..!! belum abis lagi..


takde idea nak update ape.. pastu tetibe teringatt kat lecturer-lecturer aku.. yup baru dua minggu.. dah boleh paham asam garam gula lecturer sekalian.. saje nak bagitau.. ONCE AGAIN.. mathematics for science computer a.k.a CALCULUS di-lecture-kan oleh lecturer dari indonesia... muda lagi tuu... ganteng amat seyh... his voice very so macho la derr.. name beliau Nugraha P. Utama.. muslim.. graduated kat JAPAN...wahhh.. can speak Japanese very well you knoww... buat mase nie aku boleh terima ape yang die ajar walaupun peratus yang masuk dalam kepala ter-amat-lah sedikit yee.. calculus tuu.. killer subject bebh..  



okay dah abis....


*aku memang begini.. suka post pependek gambar bagi gedabak tahap gaban.. terima kasih..


Thursday, November 24, 2011

composed and cool.. thats me..??


assalamualaikumm..
hello everybody..
 we already start the new semester.. 
so far so good for this week..
yess.. we got a new amazingly awesome lecturer..

pn. maslita for data structure and algorithm..
en. zulkifli for technical communication I..
sir. p. utama for mathematics for science computer II..
en. ariff for computer organization and architecture..
pn. rosmiza for basic database programming..
en. mohamad for ethnic relation..

for sure the same section, same group..
and the same faculty...

one of the lecturer said that i'm is composed and cool..
the same thing my friend told me.. 
really..??
honestly.. i'm not sure..
okay.. it's not easy to act cool.. muaahahhaha... 

the real tips for be cool is always be POSITIVE and think POSITIVE..
 learn how to read the body language..
accept all the advice or curse willingly.. muahahahhah...




Tuesday, November 22, 2011

harimau


okayy...
hari ini aku survey semua blogger post pasal bola...
NAK JUGAKK..!!! muahahahahahahaaa...

TAHNIAH BUAT SKUAD HARIMAU MUDA MALAYA...







yang penting kalian semua memang yang terbaik dan ter-handsome.. love uuoollsss...
walaupon menghadapi segala onak berduri aral melintang cacian makian segala bagai tetapi kalian tetap SUPERB..!!
GOOD LUCK FOR THE NEXT GAMES..
wherever you are.. we keep support HARIMAU MALAYA
proud to be MALAYSIAN....








Monday, November 21, 2011

kereta + hujan lebat





kesian mereka terpaksa mengharungi susah payah hujan lebat segala bagai..
nak hantar aku punyer pasal..
terima kasih daun keladi..

=')



Sunday, November 20, 2011

dah start dah..


kawan-kawan.. nak dengar cerita tak... pada suatu hari sang kancil dan sang semut sedang berbual..

dah..dah.. jangan nak mengarut..

hari ini 20112011 aku rasmi berdaftar di kolej kediaman taman tasik utama 3.. wahhh.. dalam pukul empat petang tadi aku sampai sini.. amik kunci.. letak barang .. keluar makan.. pastu balik kolej.. kemas-kemas barang.. omong kosong ngan housemate.. tawaf satu rumah tujuh kali.. masuk bilik.. buat kauk rentang gaya bebas.. pastu mesej angah.. then.. the last but not least.. online.. blogging.. okay.. sumpah tengah bosan sekarang nie..

tadi mesej angah.. diorang sangkut kat muar kereta tak boleh start.. adoiyaii... kesian tau.. nak beli kereta baru macam-lah kami jutawan terulung di malaysian ann.. sabar je-lah yee.. kereta wira tuu-lah yang telah banyak berjasa.. hampir seantero negara kami pergi dengan kereta itu.. huahahahaha...

esok dah start kelas.. tapi jadual masih kelaut.. esok confirm-confirm kelam kabut serabut serabai gelabah segala bagai.. huahahahaa.. tengok je-lah esok.. redah..



kbye..


Wednesday, November 9, 2011

shopping MELAKE



tadi saye dan sekeluarga pergi shopping bebarang keperluan..
sekali gus aku beli bebarang untuk aku bawa ke MELAKE..
huahahahaha.. awal tak..?? 
20 November 2011 nie aku daftar masok ke kolej untuk semester ke dua kat UTeM.. 
seriously.. SSOOO EXCITED.. uuoollsss...


okay.. ubat gigi memang stock untuk setahun.. highlight tuu memang kasi berpinar sikit mate bile bace note.. sabun basuh BIOZIP menjadi pilihan hati sejak zaman tok kadok lagi.. MILOfuze 3in1 wajib ade.. tak boleh hidup takde milo nie.. jangan lupa kepada biskut kering HUP SENG... ade cecelah tuu. tak nampak pulakk.. semua-nya datang dari PACIFIC HYPERMARKET.. mak aku kate banyak barang dah naik harge berlipat kali ganda.. tapi aku tak perasan pulak.. sebab bukan aku yang bayar.. pakai cilok je mane yang boleh dicapai.. huahahahahaaa..


disebabkan satu family sekarang dah gile chocolate... 
hah..!! amik kau.. semua jenis nak amik.. tamak haloba.. 
pastu time bayar dah jutaan rupiah.. adoiyaii..

cokolat celup.. celup.. SOODDAAPPP... 


- wordless wednesday - 4




- just smile -

Monday, November 7, 2011

kamera memahal





sape ade camera digital single lens reflect.. mesti ramai yang memiliki-nya.. aku memang suka snap gambar tapi belum mampu nak beli camera memahal tuu.. so aku pakai ape yang ade.. apa function anda beli camera memahal itu.. of course-lah nak snap-snap picture ann.. 

di era metropolitan ini.. camera memahal tu sememang-nye teramat-lah popular.. tetapi.. ade sesetengah pemilik camera membeli camera sekadar untuk menayang.. APE KEJADAHKAH..?? some of them takde ilmu langsung pasal camera nie.. yang diorang tau usung camera memahal tu kesana-kesini.. amik gambar dalam toilet pavi... tak pun amik gambar muke sendiri semata-mata.. 

sejujur-nye.. aku jealous kepada sesape yang memilik camera memahal itu.. tetapi aku tak berkenan dengan mereka yang beli camera memahal pastu amik gambar entah ape-ape ann sekadar nak menunjuk.. "weyh.. aku ade kamera dslr.. kau ade..??".. 

ade jugak yang memang berkebolehan mengambil gambar.. ramai memember fesbuk aku yang sedemikian rupa.. aku suka tengok hasil photography seseorang.. cantik dan menarik.. menpunyai makna dan cerita yang tersurat dan tersirat.. tetapi ramai jugak yang camera just for show off.. WHAT THE FISH..?? huahahah... entah ape aku mengarut ann..
 

aku curi comment nie kat facebook beliau... aku suka ape yang tertulis tuu..

PEACE YOO..!!


Saturday, November 5, 2011

Wednesday, November 2, 2011

buah hati tekak-ku



hauss..!! hauss..!!!
nak airr..!!!
huhahahah.. ape motif..?? takde saje je..
pernah tak korang merasakan tersangat haus tahap seratus lima belas darjah celcius.. huhh.??
tipu-lah kalau tak pernah rase haus.. apekah yang menjadi idaman tekak anda untuk menghilangkan kehausan..
air masak..
air mineral..
yang sejuk beku punyerr..
yang warna warni..
air paip pon boleh kott..
ais krim.. boleh tak.??

okayy.. apepun jawapan anda yang penting dapat melegakan tekak anda bagaikan mencurah air ke daun keladi.. *okay takde kaitan.. 

sebenarnye saje nak bagitau minuman favorite aku.. antaranya ialah..

kalau betul-betul haus tahap gaban, aku suke chrysanthemum tea (sebenarnye tak tau nak pronouns camne..) inilah air yang aku selalu cari dalam peti azimat sejuk beku tuu.. lagi sejuk lagi syiok.. 


kalau tak berapa nak haus tapi nak buat-buat haus jugak.. aku suke minum Dutch Lady flavoured milk.. kalau tengah lepak-lepak.. sambil buat assigment.. homework segala bagai.. aku suka minum mende alah nie.. nak buat santai-santai di tepi pantai yang permai..


untuk perjalanan jauh atau aktiviti lasak.. mesti-lah kita cepat haus.. untuk itu aku gemar minum Mountain Dew..  do..do..do..THE DEW.. memang sedap minuman ni.. botol die pon menarik.. tapi takde gambar botol plak.. pepandai kome mencari sendiri yerkk..


ade banyak lagi favourite aku.. kalau makan kat warung-warung, kedai makan tepi jalan.. aku suke order teh ais, carrot susu, milo ais tabur, and the last but not least teh ais..

okay dah habis.. entah ape aku melalut nie.. bye..



Tuesday, November 1, 2011

aien


petang tadi mase tengah tekun baca akbar KOSMO telefon bimbit daddy aku berdering.. pastu my sister yang pick up the phone.. *adoi.. rosak BM, BI.. then ade suare gadis sunti yang memanggil.. die nak cakap dengan 'ADIBAH'.. siapakah itu..?? aku-lahh.. muahahahahah... dialog antara kami berdua..

aku : hallo.. siapa tuu..??
gadis sunti : hallo.. nie aien lah..
aku :  ain jafferi eh??
gadis sunti : yelah.. ko adibah kan..??
aku : a'ahh.. asal ko tepon no bapak aku..??
gadis sunti : nombor nie je yang aku ade.. 
pastu bla..bla..bla... 

dialog telah diubahsuai disebabkan memori yang agak kabur.. takkan aku nak ingat sebijik-sebijik ann...die baru berhenti kerja sebab ditawarkan belajar ke UiTM, Serdang.. TAHNIAH.. 16 November 2011 die akan mula mendaftrakan diri sebagai students..  pastu die suruh aku kirim salam kat momok.. huahahah.. budak RMC yang kami stalk sewaktu kami muda remaja dulu... *kami masih muda sekarang.. dulu kami peminat bebudak RMC.. huahahahah... gile bayang.. tapi bukan kat momok-lah.. orang lain..

tapi serious aku rindu kau la chubby... 






good luck for your study.. i believe you can be better than me or anyone else.. i miss you chubby..  
you're my friend and i'm your ship.. keep this FRIENDSHIP until the end of the story..