Saturday, October 22, 2011

kentuckyfriedchicken



sape kenal pakcik nie.. angkat kening...
die adelah founder kepada Kentucky Fried Chicken a.k.a KFC...
mengapakah secara tetibe aku nak buat entri pasal beliau..??
jawapan-nye.. SUKA HATI AKU-LAH..!! hhahahkk.. just kidding... ^^v
FYI.. aku pengemar KFC yang tegar.. tak kire ape gosip or scandal yang melibatkan KFC aku tak amik peduli yang penting aku dapat menikmati kelazatan KFC ituu.. tapi takde-lah tiap-tiap hati aku nak bedal ayam goreng tu.. adelah sebulan sekali.. sekadar nak hilang kempunan.. 

do you know the history of Kentucky Fried Chicken..??
let me tell you.. cchheewwahh.. pakcik atas itu name-nye HARLARD DAVID SANDERS and also knows as COLONEL SANDERS.. before die famous amous..  die pernah berkerja sebagai an army, steamboat pilot, insurance salesman, railroad fireman and farmer.. kisah hidup die agak-lah sedih.. lebih kurang macam broken family-lah.. nak tahu lebih lajut kelik Colonel Sanders - From Wikipedia, the free encyclopedia .. 
die mula mencipta resipi rahsia ayam goreng pada umur 49 tahun.. dan telah mencipta fenomena yang mengemparkan dunia.. huahahahahah... okayy.. itu je-lah yang dapat dikongsikan disini nak tahu kelik saja Colonel Sanders - From Wikipedia, the free encyclopedia.. malas aku nak taip pepanjang pegi bace sendiri.. hihikkk.. PEACE YOO.. 

Harland David "Colonel" Sanders
Henryville, Indiana, U.S
9 December 1890
Entrepreneur

 
okayy.. dah jom pegi makan KFC.. jangan makan banyak sangat.. tak baik untuk kesihatan..
^^v



2 comments:

Mohd Zakwan said...

baru tahu nama uncle kening tebal tu ..hehe .. selama ni tahu makan KFC je .. nice info !
jemput singgah blog q ..

adibah alwee said...

: wokayyy...