Posts

Showing posts from October, 2011

where they come from

Image
entri kali ini khas untuk mereka yang gemarkan barangan berjenama.. entah mengapa tetibe tertimbul idea nak buat pasal berangan berjenama.. okay.. start..
siape suke barang berjename..?? angkat kaki.. berdasarkan tajuk : where they come from..??
so siapa tahu asal usul jenama-jenama terkemuka dunia..??
anyone..?? okay sape yang tahu BAGOS.!! yang tak tahu meyh bace sikit...
first branded name yang ade dalam kepala aku ialahh..
GUCCI
FYI..GUCCI was founded by Guccio Gucci in Florence in 1921.. for sure they are from Italy.. full name for gucci is actually THE HOUSE OF GUCCI.. gucci is also the biggest-selling Italian brand.. their product is watches, jewelry, shoes and leather goods.. owned by french company Pinault-Printemps-Redoute(PPR)..
PRADA
PRADA was founded by Mario Prada. in 1913.. once again they are from Milan, Italy.. specializing in luxury goods for men and women.. their product is ready-to-wear, leather accessories, shoes, luggage and hats... 
DOLCE & GABBANA (D&G)
The compa…

not bad lahh..

Image
my result for final exam dah keluar-lah.. huhuhuhu... mencikk..!! TAK DAPAT ANUGERAH DEKAN..!! hahahahkk.. berangan-lah aku ini.. but so far, my result okayy-lahh.. CONGRATS to all friends yang dapat result gempak-gempak.. seriously I'M JEALOUS..!! can't wait for next semester.. nak fight lagi..!! huahahahah.. *evillaugh..
mine.. ^^v 

nampak macam jakun tak, kalau aku tayang bende nie kat sini.. hihihkkk...  dah tertayang dah pon.. aku memang jakun.. PEACE YOO...!! "I'M PROUD TO BE UTeM-ians" *tetibe..
honestly.. before aku masok U nie.. aku tak pernah terpikir pon nak sambung belajar.. seriously.. tak bercita-cita pon.. but who i'm now.. where i'm now.. makes me being better person.. i'm proud with my decision and i'm proud to be ME... faham..?? almaklum-lah asas bahasa inggeris B- jeee... hahahhahkkk.. at least i'm trying to do the best of the best.. thanks a lot to my parents, siblings, friends, teachers and lecturers.. 

love this quote so damn much…

kentuckyfriedchicken

Image
sape kenal pakcik nie.. angkat kening... die adelah founder kepada Kentucky Fried Chicken a.k.a KFC... mengapakah secara tetibe aku nak buat entri pasal beliau..?? jawapan-nye.. SUKA HATI AKU-LAH..!! hhahahkk.. just kidding... ^^v FYI.. aku pengemar KFC yang tegar.. tak kire ape gosip or scandal yang melibatkan KFC aku tak amik peduli yang penting aku dapat menikmati kelazatan KFC ituu.. tapi takde-lah tiap-tiap hati aku nak bedal ayam goreng tu.. adelah sebulan sekali.. sekadar nak hilang kempunan.. 
do you know the history of Kentucky Fried Chicken..?? let me tell you.. cchheewwahh.. pakcik atas itu name-nye HARLARD DAVID SANDERS and also knows as COLONEL SANDERS.. before die famous amous.. die pernah berkerja sebagai an army, steamboat pilot, insurance salesman, railroad fireman and farmer.. kisah hidup die agak-lah sedih.. lebih kurang macam broken family-lah.. nak tahu lebih lajut kelik Colonel Sanders - From Wikipedia, the free encyclopedia ..  die mula mencipta resipi rahsia ayam gore…

layan sekejap

Image
falling in love with this song..








suke sangat sangat...^^v
 Hazama Ahmad Azmi 28 November 1984 Perak  Singer Akademi Fantasia 9
Firman Siagian3 November 1978IndonesianSingerIndonesia Idol 2

pulak dahh..

Image
tengah syiok-syiok online tetibe ting.. sound IM berbunyi.. bile bukak je.. sekali die ngomong in ARABIC daa... satu keje pulak nak pegi GOOGLE translate.. nak reply tapi mau ngomong apaan sik..??


bile dah reply ikut suke hati..


okay.. i can't understand what he talking about and same goes to him.. =_=
konklusi-nye.. intiha-nye.. akhir kalam..
tak payah-lah nak memandai sangat.. jangan-lah nak approve sesuka hati-mu..  
sampai nak kene translate pulak..


hahahkk.. APTB.. baru nak berangan ade member orang oversea.. sekali speaking ARABIC punah harapan.. ade lagi die sambung chat.. tapi.. malas nak print screen, upload segala bagai.. hihihi..

*sorry, because i can't understand you.. peace no war.. ^^v


a trip to A'FAMOSA

Image
12 OCTOBER 2011 - WEDNESDAY..
dah pepenat bertungkus lumus kami berhempas pulas menempuh final exam.. kami marina, mira, nad, huda, bmah, hani, dan aku plan nak bergumbira di A'FAMOSA.. kami menggunakan dua kereta untuk ke sana.. satu kereta MYVIelegance milik marina dan satu lagi kami sewa kereta VIVAelite..
kami gerak pada pagi rabu around 8 pagi.. dan sampai di rumah nad around 10 a.m... kat umah nad, stay jap pastu melantak sarapan and buat sandwich... dah siap kami gerak ke koat A'FAMOSA.. yeyyeyeyhhhh... dah sampai kami pon parking kereta.. beli tiket RM35 per person for adult.. 
then.. kami pon bergumbira bermandi manda berseronok ber..ber.. ber lagi lahh.. hahahaakk.. pastu dah puas terjun, gelongsor, kuak rentang, kuak kupu-kupu, kami rehat jap sambil makan nugget and sandwich yang kami seludup.. dan kenyang sikit kami mandi manda lagii... dah bebetul puas, kami berhenti dan membersihan diri.. selesai sudah, kami pon makan free.. tak sedap nasib baik free.. 
dah ken…

the final but not the end

Image
officially.. my first semester in first year at UTeM was OVER...  yup... we already done with the final exam.. yeahh.. but that not the end.. masih ade lagi next semester dan tahun-tahun yang berikut-nye.. so hadapi cabaran dimasa akan datang yang lintang pukang dengan penuh sabar dan tenang..
-the end-
belum lagi... nak tunjuk gambar desktop aku jap... taddaaa.....

comel tak mereka.. TheReadySet and NeverShoutNever
^^v
dah abis... bye...

openTHEhouse

Image
hellooo.... everybody...  last Thursday on October 6th, 2011.. salah seorang kawan kami dari section 1 telah menjemput kekami di section 1 pergi ke rumah terbuka beliau.. so.. kami dengan sukacita-nye pergi-lah... best auuww...
lepas je habis exam paper IT yang menyakitkan hati.. kami pon naik bus TTU2 untuk ke rumah SABIRAH SALLEH di TTU2... meriah... huhukkk.. sesampai -nye di rumah saybee (nick name for SABIRAH) kami pon bersalaman dengan ibu beliau.. dan menjamu gegule... we all wait for the other for MAKAN... geng-geng forum dah cukup kami pon dengan rakus-nye menjamu selera nasi minyak, rendang daging, ayam merah, arca dan air oren... sedap... kenyang... 
then.. kami lepak-ing and senap-senap picture... huahahakk... best lepak reramai, mengeratkan silaturahim kami... best.. and FYI they all looks prettier and more handsome on that day... hahakkk... it's was a very wonderful.. beautiful and meaningful day... =') hahahakkk... 
nie some gambar curik dari facebook...






wooopiittt..…