Friday, October 28, 2011

where they come from


entri kali ini khas untuk mereka yang gemarkan barangan berjenama..
entah mengapa tetibe tertimbul idea nak buat pasal berangan berjenama..
okay.. start..

siape suke barang berjename..?? angkat kaki..
berdasarkan tajuk : where they come from..??
so siapa tahu asal usul jenama-jenama terkemuka dunia..??
anyone..?? okay sape yang tahu BAGOS.!! yang tak tahu meyh bace sikit...

first branded name yang ade dalam kepala aku ialahh..

GUCCI

FYI..GUCCI was founded by Guccio Gucci in Florence in 1921.. for sure they are from Italy.. full name for gucci is actually THE HOUSE OF GUCCI.. gucci is also the biggest-selling Italian brand.. their product is watches, jewelry, shoes and leather goods.. owned by french company Pinault-Printemps-Redoute(PPR)..

PRADA

PRADA was founded by Mario Prada. in 1913.. once again they are from Milan, Italy.. specializing in luxury goods for men and women.. their product is ready-to-wear, leather accessories, shoes, luggage and hats... 

DOLCE & GABBANA (D&G)

The company was started by the Italian designers Domenico Dolce and Sfefano Gabbana in Milan, Italy in 1985.. their product are clothing, footwear, handbags and sunglasses..  

LOUIS VUITTON (LV)
Louis Vuitton Malletier – commonly referred to as Louis Vuitton or shortened to LV – is a French fashion house founded in 1854 by Louis Vuitton...  which is featured on most products, ranging from luxury trunks and leather goods to ready-to-wear, shoes, watches, jewellery, accessories, sunglasses, and books.... 


dah itu je-lah.. untuk yang lain-lain brand korang boleh cari From Wikipedia, the free encyclopedia ... konklusi-nya kebanyakkan daripada-nya adalah from ITALY... yuupp.. ITALY also know as "FASHION CITY".. tetapi aku tak kaye macam mereka.. soo ape yang selesa, berpatutan, tahan lame, berkualiti pon sudah memadai.. berbelanja-lah dengan berhemah.. PEACE YOO...!!

The Prada LG KE850 mobile phone.

The interior of the AMC Hornet Sportabout with the Gucci package
Beyonce with Louis Vuitton's $52,500 Limited Edition Handbag

Glory Gold....

Monday, October 24, 2011

not bad lahh..


my result for final exam dah keluar-lah.. huhuhuhu...
mencikk..!! TAK DAPAT ANUGERAH DEKAN..!! hahahahkk.. berangan-lah aku ini..
but so far, my result okayy-lahh..
CONGRATS to all friends yang dapat result gempak-gempak.. seriously I'M JEALOUS..!!
can't wait for next semester.. nak fight lagi..!! huahahahah.. *evillaugh..

mine.. ^^v 


nampak macam jakun tak, kalau aku tayang bende nie kat sini.. hihihkkk... 
dah tertayang dah pon.. aku memang jakun.. PEACE YOO...!!
"I'M PROUD TO BE UTeM-ians"
*tetibe..

honestly.. before aku masok U nie.. aku tak pernah terpikir pon nak sambung belajar.. seriously.. tak bercita-cita pon.. but who i'm now.. where i'm now.. makes me being better person.. i'm proud with my decision and i'm proud to be ME... faham..?? almaklum-lah asas bahasa inggeris B- jeee... hahahhahkkk.. at least i'm trying to do the best of the best.. thanks a lot to my parents, siblings, friends, teachers and lecturers.. 


love this quote so damn much..!!

Saturday, October 22, 2011

kentuckyfriedchicken



sape kenal pakcik nie.. angkat kening...
die adelah founder kepada Kentucky Fried Chicken a.k.a KFC...
mengapakah secara tetibe aku nak buat entri pasal beliau..??
jawapan-nye.. SUKA HATI AKU-LAH..!! hhahahkk.. just kidding... ^^v
FYI.. aku pengemar KFC yang tegar.. tak kire ape gosip or scandal yang melibatkan KFC aku tak amik peduli yang penting aku dapat menikmati kelazatan KFC ituu.. tapi takde-lah tiap-tiap hati aku nak bedal ayam goreng tu.. adelah sebulan sekali.. sekadar nak hilang kempunan.. 

do you know the history of Kentucky Fried Chicken..??
let me tell you.. cchheewwahh.. pakcik atas itu name-nye HARLARD DAVID SANDERS and also knows as COLONEL SANDERS.. before die famous amous..  die pernah berkerja sebagai an army, steamboat pilot, insurance salesman, railroad fireman and farmer.. kisah hidup die agak-lah sedih.. lebih kurang macam broken family-lah.. nak tahu lebih lajut kelik Colonel Sanders - From Wikipedia, the free encyclopedia .. 
die mula mencipta resipi rahsia ayam goreng pada umur 49 tahun.. dan telah mencipta fenomena yang mengemparkan dunia.. huahahahahah... okayy.. itu je-lah yang dapat dikongsikan disini nak tahu kelik saja Colonel Sanders - From Wikipedia, the free encyclopedia.. malas aku nak taip pepanjang pegi bace sendiri.. hihikkk.. PEACE YOO.. 

Harland David "Colonel" Sanders
Henryville, Indiana, U.S
9 December 1890
Entrepreneur

 
okayy.. dah jom pegi makan KFC.. jangan makan banyak sangat.. tak baik untuk kesihatan..
^^v



Monday, October 17, 2011

pulak dahh..


tengah syiok-syiok online tetibe ting.. sound IM berbunyi..
bile bukak je..
sekali die ngomong in ARABIC daa... satu keje pulak nak pegi GOOGLE translate..
nak reply tapi mau ngomong apaan sik..??


bile dah reply ikut suke hati..


okay.. i can't understand what he talking about and same goes to him.. =_=
konklusi-nye.. intiha-nye.. akhir kalam..
tak payah-lah nak memandai sangat.. jangan-lah nak approve sesuka hati-mu..  
sampai nak kene translate pulak..


hahahkk.. APTB.. baru nak berangan ade member orang oversea.. sekali speaking ARABIC punah harapan.. ade lagi die sambung chat.. tapi.. malas nak print screen, upload segala bagai.. hihihi..

*sorry, because i can't understand you.. peace no war.. ^^v


Thursday, October 13, 2011

a trip to A'FAMOSA


12 OCTOBER 2011 - WEDNESDAY..

dah pepenat bertungkus lumus kami berhempas pulas menempuh final exam.. kami marina, mira, nad, huda, bmah, hani, dan aku plan nak bergumbira di A'FAMOSA.. kami menggunakan dua kereta untuk ke sana.. satu kereta MYVIelegance milik marina dan satu lagi kami sewa kereta VIVAelite..

kami gerak pada pagi rabu around 8 pagi.. dan sampai di rumah nad around 10 a.m... kat umah nad, stay jap pastu melantak sarapan and buat sandwich... dah siap kami gerak ke koat A'FAMOSA.. yeyyeyeyhhhh... dah sampai kami pon parking kereta.. beli tiket RM35 per person for adult.. 

then.. kami pon bergumbira bermandi manda berseronok ber..ber.. ber lagi lahh.. hahahaakk.. pastu dah puas terjun, gelongsor, kuak rentang, kuak kupu-kupu, kami rehat jap sambil makan nugget and sandwich yang kami seludup.. dan kenyang sikit kami mandi manda lagii... dah bebetul puas, kami berhenti dan membersihan diri.. selesai sudah, kami pon makan free.. tak sedap nasib baik free.. 

dah kenyang.. kami gerak nak makan cendol PULAU SEBANG.. dah tu pergi hantar nad kat umah beliau.. dan makan lagi meegoreng yang bapak nad masak.. pastu barulah balik ke TTU3.. sebelum tuu ronda bandar hilir dan pantai klebang nak habiskan minyak... hahahkkk...

dah sampai TTU3.. park kereta, bayar duit.. dan balik.. dah penat kenyang then ZZZZzzzz...

ondawayyy..

ondaway lagii..

sampai sudahh..

A'FAMOSA..

peace.. ^^v

jalan-jalan-jalan..

dah bayarr...

kawan baruu.. kawan kepada balak nad.. ASWAD

disituu..

woopppiittt..

pepokok...

drivingg... ^^v

-dahabisdah-



Tuesday, October 11, 2011

the final but not the end



officially.. my first semester in first year at UTeM was OVER... 
yup... we already done with the final exam.. yeahh.. but that not the end.. masih ade lagi next semester dan tahun-tahun yang berikut-nye.. so hadapi cabaran dimasa akan datang yang lintang pukang dengan penuh sabar dan tenang..

-the end-

belum lagi... nak tunjuk gambar desktop aku jap...
taddaaa.....


comel tak mereka..
TheReadySet and NeverShoutNever

^^v

dah abis... bye...


Saturday, October 8, 2011

openTHEhouse


hellooo.... everybody... 
last Thursday on October 6th, 2011.. salah seorang kawan kami dari section 1 telah menjemput kekami di section 1 pergi ke rumah terbuka beliau.. so.. kami dengan sukacita-nye pergi-lah... best auuww...

lepas je habis exam paper IT yang menyakitkan hati.. kami pon naik bus TTU2 untuk ke rumah SABIRAH SALLEH di TTU2... meriah... huhukkk.. sesampai -nye di rumah saybee (nick name for SABIRAH) kami pon bersalaman dengan ibu beliau.. dan menjamu gegule... we all wait for the other for MAKAN... geng-geng forum dah cukup kami pon dengan rakus-nye menjamu selera nasi minyak, rendang daging, ayam merah, arca dan air oren... sedap... kenyang... 

then.. kami lepak-ing and senap-senap picture... huahahakk... best lepak reramai, mengeratkan silaturahim kami... best.. and FYI they all looks prettier and more handsome on that day... hahakkk... it's was a very wonderful.. beautiful and meaningful day... =') hahahakkk... 

nie some gambar curik dari facebook...







wooopiittt.... loveeiiiittt...
then.. kami ade mintak pertolongan jejaka tertampan di group kami untuk menghantar kami pulang ke TTU3... thanks to Muhammad Firdaus (yang pakai baju putih belang merah..) because sudi berpenat lelah dan menghabiskan minyak untuk menghantar puteri-puteri ayu...  sayang kau lebih.. hahakkk...

^^v

-theend-