Posts

Showing posts from September, 2011

JoM Join Bloglist JiwarOsak.com

Image
kelik gambar untuk ke belog JiwarOsak
jangan bimbang, jangan gusar, jangan takut dan jangan khuatir belog JiwarOsak tidak akan merosakan jiwa anda, pemikiran anda ataupon hard disk laptop anda..  entri di belog JiwarOsak dapat memberikan anda pelbagai informasi terkini ataupon terkuno yang korang tak pernah amik tahu..yang sepatut-nya anda amik tahu.. tak menyesal bace belog JiwarOsak.. pastu-kan belog ini tak specific kepada suatu tajuk atau suatu isu semata-mata.. boleh dikonklusi-kan "macam-macam ada.." 
ape lagi jangan malu segan singgah di belog JiwarOsak.com dan JoM Join Bloglist JiwarOsak.com
kebaikan blOglist ini kepada blog anda - backlink akan diberikan kepada blog anda - bertambah2 follower anda.. insyallah - entry terbaru anda akan di publish di jiwarosak.com - traffic blOg meningkat - blOg anda akan disubmit ke beberapa search engine (copy and paste from JiwarOsak.com)
kengkawan blogger bertuah yang diTAG :
1. AthirahHani 2. AmirAriff 3. CikBeylaNabiela
checkitoutzz


takde makne-nyewwww...

Image
" cer cube tak bukak facebookkk..!!
cer try lerrr..
asyik facebook jerrr..
jangan bukak ehhh..
gi buat bende bepaedah skit...
"
takde makne-nyeww.. walaupon note itu terpampang indah di desktop terindah tuu.. tapi tak jalan jugak.. asal bosan sikit bukak facebook.. siap berblogging lagi segala bagai.. hahahkkk.. =_=" APTB.. next week 3rd October 2011 pelajar diploma tahun 1 dan tahun 2 di UTeM akan mula berperang dengan finalexam.. U lain dah nak abis ade yang dah abis pon.. kami baru nak mula.. takpe-takpe, biar lambat asal selamat.. 
-kbye-
*memang suke buat post pependek... ^^v

PUNcak ANGkasa

Image
please enjoy this video clip from CAPRICE and NIK IRFAN Just The Way You Are REMIX Malay




actually i knew about this guys from my friend.. she got this video's link from her sister *maybe best jugak layan lagu just the way you are versi melayu.. apatah lagi kalau si tukang nyanyi itu tersangat-lah comel loteh.. hahahkk..
The Lyric:
Sayang sayang ku tertawan dengan matamu
hati ini berdebar debar oh selalu
senyumanmu yang mencuit jiwaku..yea..

Oh, cinta cinta kita berdua selamanya

kisah kita yang kian indah sentiasa
dunia ini bersamamu kan sempurna yea

Chorus:


Oh dan bila, hatiku terbelah dua

hanya kaulah bisa menentukannya

Oh dan bila, kita berdua berpesta

kita-kan menuju ke puncak angkasa
yeahhh yeahhhhh!

Caprice:

you could be fat in skinny jeans, or the one Billie Jean,
Black or white, you're still creme de la cream,
or cream de la creme, you know what i mean,
the cream of the crop, i'am what i be, yeaahhh,
you are what you eat,
and you're so fit, french cuisine,
im a lon…

UTEM + RAYE = MAKAN

Image
20/09/2011 mule-mula kami ke kelas DENG1113 dan telah melaksanakan kuiz yang telah disediakan.. selepas itu dalam jam 10. 30 lebih sikit.. kami bergerak ke cafe untuk memenuhkan ruang perut yang teramat kosong... then cadangnye kami nak terus ke-library.. TETAPI.. kami terpandang dewan besar yang amat besar dan sangat meriah.. okay... SOOO... kami decide NAK PEGI DEWAN....!!! cancel library.. hahahkk...

dengan sukacita-nya kami melangkah penuh bangga ke DEWAN BESAR.. ape ade kat sane??? sebenarnya UTeM telah mengadakan MAJLIS SAMBUTAN HARI RAYA...!! memang meriah... makanan banyak giler.. ade sate, laksa sarawak, nasi ambeng, nasi lemak, mee kari, coconut shake, roti canai, dan macam-macam lagi-lah.. pak arab pon ade bukak booth diorang.. ade nasi ARAB barangkali... semuanya secara PERCUMA..!!! murah rezeki sesape yang sponsor tuu.. memang kenyang perut kami...


ramai sangat yang memeriahkan majlis.. teruja tengok.. pelbagai kaum ade.. suke-suke.. semua falkuti ade bukak booth…

watdepakkk....!!!

Image
what happen..!!!

" Your account is temporarily unavailable due to site maintenance. It should be available again within a few hours. We apologise for the inconvenience. "
"...within a few hours. "  sekarang nie dah masok ber-hour-hour kau tau tak... nasib baik facebook.. bukan ulearn.. sabar je-lah..
- kbye -

garisan

Image
nak tau tak apekah dugaan paling mencabar bila korang dok syiok ber-fesbuk, blogging, ataupun menonton  tonton.my... jawapan-nya ialah.... tengg..tengg..teng....
taddaaa...!!!
bengang tak kalau korang dah penat karang esei kat blog korang, takpun nak update status kat fesbuk tetibe 'no internet acces...' tak dapat nak share or publish post... lagi-lagi kalau sesape yang menggunakan perkhidmatan WIFI macam aku nie.. haiii.. SABAR JE LAH.... kadang-kadang time nak cari bahan buat assignment pon die tibe-tibe buat hal... adoiyaiii... 

okay.. itu je-lah... bye..

maaf aku tak mengerti..

Image
*title tak boleh bla an..


apa yang aku tak mengerti.. apa yang aku tak faham.. apa yang aku tak tahu..

actually its about 'couple'..

ntah la ekk.. aku tengok orang yang kapel-kapel nie macam-macam perangai-lah.. lebih-lebih lagi kalau tengok status kat fesbuk.. bermadah-madah segala bagai.. macam diorang paham sangat erti cinta sebenar.. *chewahh.. padahal umur baru setahun jagung.. ade gak bile mula-mula kapel.. 'dunia ini bagai aku yang punya...' tapi bile dah clash 'dunia aku gelap gulita....'


ade jugak yang bersayang-sayang, baby, i, u, bee tapi tak ngaku dah kapel or diorang tak declare pon.. ade gak yang gadoh-gadoh pastu lepaskan kat orang len.. adoiyai... yang paling tak boleh bla.. dah putus kapel balik.. putus kapel, putus kapel.. masalah..masalah..


one more thing, yang kadang-kadang aku naik menyampah... bile pakwe/awek wat hal.. mulelah diorang gadoh, then putus, pastu nak berbalas-balas dendam plak.. weyh.. kumbang bukan seekor,  bunga bukan seku…

classMATES

Image
assalamualaikum.. in this post i want talk about my classmates.. hihihi..
hani huda marina mira noramira teha aien dieba bmah saiful syafiq baim arif amirul firdaus daus amin firza wai niran saybee tyra maria safwan qibah adibah
okay kire-kire, tambah, tolak, campur, bahagi, isosceles triangle skali semua-nya ade 25 pelajar dalam group kami (GROUP 1).. konklusi sepanjang belajar dengan mereka ialah.. "KAMI PELAJAR YANG PENDIAM dan PEMALU...." sebab dalam 4 group, group kami yang paling senyap time lab.. (lecture cakap..) hahahakkk... so far.. semua okay jerrr... hmmm.. taktau nak citer ape pasal bebudak g1 nie...
some picture of us :






banyak lagi gambar.. malas pulak nak upload.. okay.. nak siapkan lab report.. bye-bye

permintaanterakhir

Image
lame tak dengar lagu nie.. dulu taksub giler aku dengan lagu nie.. pastu tetibe ade orang share kat fesbuk... so, once again aku pon layan dan minat sangat lagu nie.. hahahkkk.. bile layan lagu nie, terimbau kenangan dulu-dulu.. mase zaman-zaman lagu nie hit dulu.. macam-macam cerite pasal lagu nie.. tapi lagu nie banyak kenangan.. zaman aku baru nak naik, zaman muda remaja lagie (chewah.. macam dah tue sangat..) lagi satu aku suke lirik lagu nie.. melodi-nye pon menusuk kalbu.. konklusi-nye.. lagu nie tetap best.. walaupun banyak kontroversi.. aku suke yang original punyer.. yang salem or kumpulan kristal nyanyi balik tu tak best.. hancuss


*woi..!! assignment tak siap, sempat nak update blog lagi..!! atoiyai...

maaf-la-yee...

Image
weyh gua nak say sori la beb.. gua dah lame tak update.. kalau gua update pon.. macam nak-tanak ann.. gua bukan nak melupkan belog nie beb.. gua sekarang buzy la beb.. almaklumlah.. nak dekat ngan finalexam niee... (padahal hari-hari online facebook.. boleh plak..) 
weyh gua ade ade youtuber dari Singapore, best kot diaorang nie beb...  nie salah satu vlog diaorang.. 



banyak lagi kat sini MunahHirziOfficial''s Channel
syiok layan vlog diaorang.. memang sempoi habis gua cakap luu.. gua ikot trademark kakak gua nie.. *gua-lu
hahakkk..^^v