Posts

Showing posts from August, 2011

duaminggumencabar

Image
pada tarikh 6 - 14 August 2011, kami di UTeM telah selamat bercuti mid-term bagi students DIP tahun 1 dan 22.  akan datang kami akan bercuti khas sempena hari raya... okay.. memang best dapat cuti.. TETAPI... dalam masa dua minggu sebelum cuti raya nie memang betul-betol seriously mencabar.. hahahkk..
dalam mase dua minggu nie-lah lecture-lecture tersayang nak bagi assignment segala bagai.. labtest lagi.. mini project.. grammar quiz.. mid-term exam yang tak abis lagi.. longreport lagi... semua must be done in this two weeks.. OMG..!! sabar je lah.. kate nak kejar 4flat.. hahahkk...

first-try

Image
my lecture had gave us an assignment about adobephotoshop..  so this mid-term break i'm busy photoshop-ing.. hahahhakk i had learn a new editing skills using adobephotoshop..
something like.. this:

amatur punyer editing lorr... hahahahkk.. seronok tau belaja adobephotoshop nie... blaja dari youtube jeww...  and my assignment end with .. this:

simple jeww.. malas nak edit bombastic-halobaloba sangat.. ^^v okay tak..??? cakap 'okay' !!, kalau tak aku pancung empat belas kali..
the end
by the way... facebook aku dah aktif balik... bosan plak tak on facebook... 

deactive kewrr..??

Image
4 August 2011 12.00 a.m. i'm already deactivate my facebook account.. for how long.. i dont know.. hhahahakk... may be temporary... or may be forever..(nope..!!)

31 JULY 2011

Image
yeyahh jalan-jalan lagi dengan menaiki Mitsubishi Grandis.. kali ini kami pergi ke MYdin, MITC, Hatten Square, MP, DP and Pantai Klebang.. our journey start at 9.00 a.m, firstly we went to Restaurant Ayub.. then jalan-jalan MYdin, cari barang rumah jap.. dah selesai beli-belah, kami bergerak ke MITC (PC fair).. pusing-pusing dalam tuu, tapi satu hapak pon tak beli.. hahahahkk... marina je beli headphone.. pastu sebab nak hilangkan kempunan si Hani nie, kami pegi ke Klebang Coconut Shake... kemudian-nya kami gerak ke Hatten Square, DP, MP.. memandangkan ketika itu Huda dah kebulur kami ke KFC, MP dan makan.. then aku and Hani jalan-jalan jap.. sementara mereka yang lain pegi karookk.. dah dapat baju sehelai, aku dan hani pon penat, kami menuju ke karrookk.. join la sekaki diaorang kkarrokk...
selesai kkaarrookk kami pun beransur pulang... before that kami lepak jap kat Pantai Klebang.. seronok makan angin kat situ... dah senja kami pon akhirnya.. finally.. pulang ke TTU3... thanks to…

first day of Ramadhan 2011

Image
in the morning wake-up for sahur.. thanks to Athirah Nur Hani sebab kejut-kan aku yee.. kami sahur simple-simple je.. nasi+telur+kicap simple but nice.. hahahkk..
then, bangun kehulu-kehilir dalam rumah.. facebooking, tontoning, studying.. then dalam pukul 6 lebih my housemate decide to went to MYdin.. kononye nak pergi bazar yang berdekatan MYdin tuu.. tapi HAMPEH.. setibanya kami disana... BAZZAR TAKDAK...!!! okay.. one of  friend tanyelah pakcik yang jual air kat situ.. pakcik tu cakap.. "bazzar start esok... " =_="  pastu kami decide nak buka around MYdin.. jalan-jalan sat kat dalam MYdin.. pastu lepak RasaVillage..  lepak-lepak.. dah dekat nak buka pegi beli makanan.. 
dikala kami sedang syiok menunggu waktu berbuka.. datanglah jejaka kacak yang kami kenali iaitu WAN KAMARUDDIN... siapakah beliau?? ala yang pengacara EDISI SIASAT kat NTV7 tuu... tapi die pass through our table jee.. adalah die sedekahkan sedikit senyuman manis beliau...
Wan Kamaruddin
beberapa minit kemudian az…