Posts

Showing posts from July, 2011

puase-puase..!!

Image
selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak semaga hidup kita diberkati

sob..sob.. ='( okayy.. my first ramadhan sambut dengan kawan-kawan je...  bukan taknak balik.. taknak menyusahkan parent dan diri sendiri.. takpe-lah... taktau nak habaq apa dah... byebye..



nak..nak.. nak..!!!

Image
ape yang aku nak..?? macam-macam babe... segala bagai jenis barang yang aku nak... tapi untuk entri kali ini aku khaskan kepada 'fashionista'... sejak kebelakangan ini aku sering berangan-angan untuk bergaya ala-ala model or ala-ala Evita Nuh  hahahah... memang macam bajet-glewww, tapi aku punyer suka-lah...  tapi memandangkan aku takde kemampuan yang mencukupi aku tahan je nafsu nak beli segala bagai yang cantik-cantik untuk dipakai..
antara barang yang aku nak:
1. GELANG manik-manik, colourful punyer...


dah lame nak beli gelang macam nie.. tapi tak jumpe lagi.. jelez tengok kawan-kawan yang ade gelang macam nie.. mane nak cari ekk???
2. SKIRT labuh yang pelbagai..


best tau pakai skirt labuh-labuh camni... teringin jugak nak bergaya sakan bak Maria Elena or Hana Tajima.. pastu bile angin tiup die mengerbang-ngerbang... macam citer titanic gituu...
3. CARDIGAN bercorak or colourfull..



bosan aku dengan cardigan plain je.. lepas tuu. aku ade satu je cardigan awarna hitam.. tuu pon ad…

sleeepppyyyy.... =_=

Image
i feel very sleepy right now.. but i don't want to go bed yet.. just now, i'm tried to do programming exercise..  BUT.. when i start to write #include... everything was blurrr... hahaha... then i just close the MVS windows and go blogging.. hahaha... 


by the way... its been almost two month i study at UTeM.. so far so good.. nothing worst happen, everything just NICE.. my roomate, housemate, classmate and everyone tersangat-lah best yee...
*dah ngantuk ade hati lagi nak update blog....


apple iMac

Image
hari takde class so bosan gilak.. (cheh.. padahal tuto tak siap lagi nie..) so tadi aku and housemate aku gerak ke kampus untuk settle-kan something... bila sampai di lokasi kejadian, orang yang kami nak temui takdak.. HAMPEH.. =_=".. pastu kami tanye-lah abang Kamal yang kebetulan ade dalam bilik FICT's.. die suruh tunggu jap.. 
beberapa minit kemudia die keluar dari bilik FICT's sebab nak jumpe orang.. pastu die kasi kebenaran nak online kat bilik tuu... teruja aku sebab kat dalam bilik tuu ade APPLE iMAC jew.. so dengan semangat yang berkobar dan keterujaan(kejakunan) yang melampau.. aku pon online-lah sekejap.. belek-belek iMac tuu.. sumpah blur.. taktau den nak gune bende mahal-mahal nie...
tapi sumpah best gilak kentang la APPLE iMAC nie... screen die giler clear la.. cantik, semart..!! then ade webcam... gambar cantik, clean and clear laa.. sempat-lah juga amik satu gambar.. pastu lupe nak delete.. +_+" 
nak satu jugak... sape volunteer nak belikan aku APPLE iMA…

hindustanieh

Image
pada tanggal 11 Julai 2011, jam 11.01 p.m. tetibe housemate aku pegi layan lagu-lagu hindustan pulak.. almaklum-lah hati tengah berbunge.. so lagu yang aku suke layan gile-gile punye adalah lagu "KHUSHIYAN AUR GHAM" dari cerita "MANN"
ttaaadddaaa....!!!





best tau lagu nie.. walaupun taktau sangat maksud lagu nie.. tapi bile dengar tangkap feeling beb... LAYANNNN...  hahahah... dah lame tak layan cerita hindustan.. rindu-lah.. tapi cerita hindustan sekarang aneh-aneh je.. tak syiok langsung.. lagi-lagi cerita DHOMM... benci gila aku tengok citer tu... tak best... takde mesej tersirat pon... kalau dulu cerita mohabatein ke.. khabi kushi khabi gham ke.. sedih giler tengok.. tapi best giler gaban.. pastu ade mesej kekeluargaan, kengkawan dan of course cinta... ^^v tapi sekarang tak banyak hindustan yang ade semua mesej dalam satu cerite...hahahahah... tetibe plak... 
okay sampai disini sahaja.. sekian.. terima kasih..

takpayahlanakjualminyaksangat

Image
entri tak boleh belah.. maaf kepada blogger.. entri ini adalah luahan perasaan separa sedar.. =_=" so mungkin ade ayat-ayat or perkataan yang kurang enak dibaca, dilihat dan diperkatakan..
start..!!!
weyh lu minah.. gua tau lu bajet hot.. bajet semua orang nak geng ngan ko.. ko taktau disebalik tabir kami memang meluat dengan ko minah...tak payah arr ko nak mencapap lebih-lebih... kasi arr orang lain nak jugak bajet hot macam ko minah ooii.... lagi satu, ko minah takyah arr nak buat ayat-ayat touching untuk menagih simpati okayyy... menyampah arr aku tengok... aku tau ko minah agak good la ann,, tapi tak payah arr nak berlagak... bajet-nnyyyyeeewwww..... APTB...!!
okay arr... tadi macam banyak nak cakap .. tapi tak payah aku buang masa dan ruang aku untuk bende yang aku tak suka ann..ann..?? huhuhuhu...
what-so-ever-la-babe


judgmental by mathlutfi90

Image
suka sangat video ini.. suka sangat sama MATHLUTFI90 ini.. beliau tersangat la kiut miut.. " DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER..!!!" ^^v






yess.. memang orang kita amat tangkas dalam menilai dan memberi tanggapan kepada orang lain.. kenapa ekk?? pelik sungguh ann manusia-manusia yang judgmental.. huhuhu... APTB... and i hope i not the one of them... OMJJAAYYY.....  
ilovemathlutfi90



dulu macam tuuu... tapi sekarang...

Image
"lain ulu, lain parang lain dulu, lain sekarang"
ape yang dulu.. ape yang sekarang.. ape yang lain.. hmmm.. dulu time kat sekolah semua cikgu dok bagi suap je.. dari permulaan sampai-lah peleraiaan.. taktau semua rujuk kat cikgu... ape-ape hal cikgu dihatiku.. tapi sekarang lecturer bagi soalan pastu pandai-pandai-lah korang hidop..


lagi satu, masalah paling kritikal.. dulu kat umah or kat asrama semua-nye dah siap terhidang lauk-pauk dan makanan harian, tinggal cedok je.. tapi sekarang kite yang kene cari makanan.. pagi, petang, siang, malam dok pikir nak makan ape..nak makan ape..

paling best, dulu pergi sekolah tak payah susah-susah nak pikir nak pakai baju ape pegi kelas.. hari-hari pakai uniform tuu.. tapi sekarang hari-hari dok pikir nak pakai baju ape.. tambahan pula, kena basuh baju sendiri.. dulu pakai campak je kat bakul..


inilah perubahan life style daripada budak sekolah kepada pelajar universiti..
and anything happen, life must be go on..
peace yooo.. ^^v