Saturday, July 30, 2011

puase-puase..!!





selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak
semaga hidup kita diberkati


sob..sob.. ='( okayy.. my first ramadhan sambut dengan kawan-kawan je... 
bukan taknak balik.. taknak menyusahkan parent dan diri sendiri..
takpe-lah...
taktau nak habaq apa dah... byebye..




Friday, July 15, 2011

nak..nak.. nak..!!!


ape yang aku nak..??
macam-macam babe... segala bagai jenis barang yang aku nak... tapi untuk entri kali ini aku khaskan kepada 'fashionista'... sejak kebelakangan ini aku sering berangan-angan untuk bergaya ala-ala model or ala-ala Evita Nuh  hahahah... memang macam bajet-glewww, tapi aku punyer suka-lah...  tapi memandangkan aku takde kemampuan yang mencukupi aku tahan je nafsu nak beli segala bagai yang cantik-cantik untuk dipakai..

antara barang yang aku nak:

1. GELANG manik-manik, colourful punyer...



dah lame nak beli gelang macam nie.. tapi tak jumpe lagi.. jelez tengok kawan-kawan yang ade gelang macam nie.. mane nak cari ekk???

2. SKIRT labuh yang pelbagai..



best tau pakai skirt labuh-labuh camni... teringin jugak nak bergaya sakan bak Maria Elena or Hana Tajima.. pastu bile angin tiup die mengerbang-ngerbang... macam citer titanic gituu...

3. CARDIGAN bercorak or colourfull..



bosan aku dengan cardigan plain je.. lepas tuu. aku ade satu je cardigan awarna hitam.. tuu pon adik aku yang punyer... huaahhahahaha... memang banyak cardigan yang colourful tapi tak berkesempatan nak beli.. sabar je-lah...

4. KASUT 



boleh tak kalau aku nak bergaya pakai kasut macam nie.. hihihi... yang first picture tuu, material-nye SUEDE.. memang suka dengan kasut jenis macam tuu.. yang second tue... tetibe plak teringin pakai sneakers boot..

5. CAPE... mende tu?? capetown ke??



cape nie... adik-beradik dengan cardigan jugak-lah.. tapi ala-ala red riding hood tuuu...teringin nak beli sejak tengok belog Evita Nuh tuu.. tapi susah nak cari lorrr.... 


okay.. sampai disini saja karangan pada kali ini.. banyak lagi nak beli tapi simpan dalam hati je-lah... one more thing..!! sesape yang ade ternampak atau terlihat barang-barang yang ditayangkan itu ada dijual(dengan harga yang MURAH or berpatutan) sila bagitau !!   huhuhuhu... bye-bye



Thursday, July 14, 2011

sleeepppyyyy.... =_=


i feel very sleepy right now.. but i don't want to go bed yet.. just now, i'm tried to do programming exercise..  BUT.. when i start to write #include... everything was blurrr... hahaha... then i just close the MVS windows and go blogging.. hahaha... 


by the way... its been almost two month i study at UTeM.. so far so good.. nothing worst happen, everything just NICE.. my roomate, housemate, classmate and everyone tersangat-lah best yee...

*dah ngantuk ade hati lagi nak update blog....


Tuesday, July 5, 2011

judgmental by mathlutfi90


suka sangat video ini..
suka sangat sama MATHLUTFI90 ini..
beliau tersangat la kiut miut..
" DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER..!!!"
^^v







yess.. memang orang kita amat tangkas dalam menilai dan memberi tanggapan kepada orang lain.. kenapa ekk?? pelik sungguh ann manusia-manusia yang judgmental.. huhuhu... APTB... and i hope i not the one of them... OMJJAAYYY.....  

ilovemathlutfi90




Friday, July 1, 2011

dulu macam tuuu... tapi sekarang...


"lain ulu, lain parang
lain dulu, lain sekarang"

ape yang dulu.. ape yang sekarang.. ape yang lain..
hmmm.. dulu time kat sekolah semua cikgu dok bagi suap je.. dari permulaan sampai-lah peleraiaan.. taktau semua rujuk kat cikgu... ape-ape hal cikgu dihatiku.. tapi sekarang lecturer bagi soalan pastu pandai-pandai-lah korang hidop..


lagi satu, masalah paling kritikal.. dulu kat umah or kat asrama semua-nye dah siap terhidang lauk-pauk dan makanan harian, tinggal cedok je.. tapi sekarang kite yang kene cari makanan.. pagi, petang, siang, malam dok pikir nak makan ape..nak makan ape..


paling best, dulu pergi sekolah tak payah susah-susah nak pikir nak pakai baju ape pegi kelas.. hari-hari pakai uniform tuu.. tapi sekarang hari-hari dok pikir nak pakai baju ape.. tambahan pula, kena basuh baju sendiri.. dulu pakai campak je kat bakul..


inilah perubahan life style daripada budak sekolah kepada pelajar universiti..
and anything happen, life must be go on..
peace yooo.. ^^v