Tuesday, June 28, 2011

my last song syndrome


"FIRST DANCE" by "NEVERSHOUTNEVER"




best gilak kot lagu nie... suka sangat...
my housemate yang kenalkan lagu ni tau.. suka sangat dengar.. sekali dengar memang tak cukup...
die punyer lyrics pon boleh tahan-lah.. 
the singer pon cute gilak..


Christofer Drew Ingle a.k.a NeverShoutNever
11 February 1991
Joplin, Missouri, United State
Musician/Singer/Songwriter

^^v




Friday, June 24, 2011

rondaronda oversea

ronda-ronda oversea..??
fuuyyooo.. dah pergi italy ka..??
takde makne-nye.. singapore pon belum lepas nak jauh bebenor..
tapi seriously  aku kepingin bangat jejalan kat ITALY.. maybe satu hari nantii.
ade housemate aku ajar nak ronda or survey jalan-jalan kat oversea gune GOOGLE map jee..
huhuhuhu.. macam gempak je.. =_="

yang nie aku pegi ke Italy...

 Milano, Milan, Italy

 Hiroshima Peace Memorial, Japan

best juga-lah walaupun melalui virtual reality sahaje.. huhuhu... jenuh jugak nak mencari.. cube-lah korang test, try, uji bende alah nie... bende nie aku servey bila aku rase bosan.. saje nak jalan-jalan survey-survey jalan, nanti nak pergi senang-lah nak jalan.. huhuu =_="

care-nye korang bukak GOOGLE map.. pastu search destinasi anda.. then drag manusia kuning ke destinasi anda... pastu nak jalan tekan-lah left, right, front, back's key.. 



selamat mencuba...
peace on you.. ^^v


" hidup ini indah "


as'salam.. aku suka dengar lagu tika aku dalam kebosanan.. ade satu lagu Jason Mraz yang telah jadi last song syndrome aku.. lagu nie dah lame.. tapi tadi layan lagu nie sambil baca lirik, jadi tertarik aku dengan lagu nie..

lagunya bertajuk "LIFE IS WONDERFUL"

It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
It takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

La la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Al la la la la

It takes a night to make it dawn
And it takes a day to make you yawn brother
And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other

And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished

Ha la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is so full of
Ah la la la la la la life is so rough
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is our love
Ah la la la la la

It takes some silence to make sound
It takes a loss before you found it
And it takes a road to go nowhere
It takes a toll to make you care
It takes a hole to make a mountain

Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ha la la la la la life is wonderful
Ha la la la la la life is meaningful
Ha la la la la la life is wonderful
Ha la la la la la life it is...so... wonderful
It is so meaningful
It is so wonderful
It is meaningful
It is wonderful
It is meaningful
It goes full circle
Wonderful
Meaningful
Full circle
Wonderful


suka sangat dengan lirik lagu nie.. wonderful and meaningful.. ^^v 
aku memang minat kebanyakkan lagu si Jason Marz nie.. lagu beliau semua boleh didengar untuk release tension sikit.. huhuhu.. sebab kebanyakkan lagu beliau melody-nye lembut dan sedap didengar..


Jason Thomas Mraz
23 June 1977
Mechanicsville, Virgina US
Singer/Songwriter/Musician


Tuesday, June 21, 2011

majlis ramah mesra bersama pengetua&felo TTUMJ


pada tanggal 20 Jun 2011, jam 8.15 malam.. kami warga Taman Tasik Utama dan Murai Jaya telah mengadakan majlis beramah mesra... secara rasminya majlis start agak lambat.. okay.. mula-mula dengar ucapan dari pengetua kami.. pastu wakil dari perpustakaan.. secara jujurnya daripada banyak-banyak yang diaorang cakap 30% je yang masok telinga aku... selebihnya KELAUT.... 

dalam setengah jam lebih selepas pengetua berucap, makanan pon sampai.. semua students dok tenung orang yang bawak makanan, sampai orang tuu buat muke bengang... =_=" students tenung makanan tapi orang tuu yang terasa... huhuhuhuhu... kasihan... ^^v 

dah siap membebel semua.. ade cabutan bertuah.. and..and.. for your information (FYI) rumah B-1-9 telah bertuah pada malam itu... hamper jajan je.. tapi kami bangga jadi antara yang bertuah... ^_^

dikala majlis berlangsung

mereka bercakap kami berposing
diakhir majlis pengerusi majlis pon suruh kami-kami amik makanan.. tanpa rasa ragu-ragu.. mereka pon serbu makanan kat belakang tuu... pergh.. aku tengok dah macam mangsa banjir kat afrika.. huhuhu.. kebulur benar mereka yee.. dah amik, mereka dok serbu rumah masing-masing dan nikmati makanan percuma.. nasi ayam, pisang and air mineral... begitulah berakhirnya majlis itu...


hamper kebanggan kami dan makanan free...

disaat kami terlalu terruja dapat hamper

yeyeh...


p/s: kami bertuah....

Monday, June 20, 2011

First Housemates in Life


kepala tengah serabut jap sebab PTPTN tak settel lagi.. aku bukan orang berada so kene la buat pinjaman.. sebenarnye tak tau nak update ape.. ni pon pakai taip je ape yang patut.. i already miss my mom, dad, sisters and my niece walaupun baru je jumpe mereka kelmarin.. owh.. OMG..

okay dah dapat idea.. nak citer pasal housemate laa...
housemate aku ade lima orang, enam termasuk aku.. NADRAH roomate aku asal kuantan, pahang.. HANI asal dari teluk intan, perak.. SYUHADAH dari kedah.. MARINA and MIRA orang melake.. mule-mule jumpe mereka segan silu je.. tapi sekarang dah macam adik-beradik gamaknya.. mira, marina, hani and i from the same faculty(IT).. nadrah, FKE.. syuhadah, FKP.. menatang ape tu.. lu pikir la sendiri.. for my first impression diaorng biase-biase je.. tapi bila dah kenal.. macam-macam.. tapi takbleh nak describe sekarang sebab baru sangat kenal.. btw, nak say yang aku "BERTUAH DAPAT HOUSEMATE DENGAN KORANG" huhuhu... next time aku akan buat lagi entri pasal korang ehh.. ni pengenalan je..

punyer banyak buku.. tapi sekadar perhiasan atas meja je.. huhuhuh =_="

gambar takde motif.. ^^v

Wednesday, June 15, 2011

pusingkepaladenlor


Dr. Igede ade bagi tutorial chapter one.. pening kepale nak buat seyh.. baru chapter one babe.. belum chapter yang seterus-terusnya.. OMG.. takpe.. buat slow-slow dulu.. taktau nanti pi tanye okay..


wah.. dulu cikgu suruh buat betul-betul, kite buat main-main.. tang sini.. amik kau.. buat lah kau sampai kau muntah darah.. huahahahahah.. *gelak jahat.. dah.. nak sambung buat tuto dr.comel jap..
wait, for your information Dr Igede is from Bali,Indonesia.. graduate kat Aussie..  baru setahun kat Malaysia.. best tau dapat lecturer macam beliau.. sempoi je..

 kat UTeM banyak sangat kucing.. suke.. dapat tenangkan hati bile tengok gelagat kucing.. yelah dari tengok gelagat manusia yang ntah ape-ape.. ^^v *peace..



Saturday, June 11, 2011

menunjuk atau berkongsi




korang ade tak member or sedare-mare or geng or sesape jelah yang suka show off.. or.. something like.. die ade cakap yang die ade beli handphone baru, kerete besar-besar ataupon die akan berhijrah ke melbourne.. =_="... 

pada pendapat korang mereka yang suka menceritakan kelebihan atau "kemewahan" diri sendiri sengaja nak menunjuk-nunjuk atau sekadar berkongsi cerita dan pengalaman... ape reaksi korang bile member korang asyik nak membangga diri.. OKAY.. pada pendapat aku, mereka yang sedemikian mungkin kurang kasih sayang dan takde orang nak dengar ape yang die nak cakap.. so die akan tarik perhatian kite dengan menyatakan kelebihan diri sendiri.. 

memanglah pada mulanya, "eeeuuuwww.. bajet-nyyeeww...." tapi terimalah mereka seadanya.. hahaha.. ntah ape yang aku merepek nie.. konklusinya, setiap orang ade kelemahan dan kelebihan masing-masing... so janganlah terlalu membangga diri sampaikan orang naik meluat dengan kite...



Friday, June 10, 2011

entri takde makna-nyeww



ABEGH

kepade pelajar atau bekas pelajar SMTPJB, mesti kenal dengan mamat dalam picture nie..
WAIT..!! ape motif aku buat entri pasal beliau..??
tak sebenarnya takde idea nak post entri ape.. pastu tengah online jap tadi, die ade suruh aku update blog bebanyak.. terus terpahat dihati nak buat entri pasal beliau.. beliau diberi nama Abegh bin Mohd Razib.. asal Johor Bahru, Johor.. umur lu pikir la sendiri.. officially TAKEN..!! (by someone else..OK..) 2009/2010 satu kelas dengan beliau bersama Pkom Familia yang lain.. pastu sambung kat UTeM jumpe beliau lagii.. =_="
"PKOM AN FAMILIA:.... mestilah together-gether..

shh.. secret garden jap.. ^_^"
first time aku nampak beliau, aku memang menyampah gegiler kat beliau.. tetibe dapat tau satu kelas dengan beliau.. HAMPEH.. yelah dengan beg GUCCI, kasut PRADA segala bagai.. muke ala-ala model tak jadik.. TAPI setelah dua tahun satu kelas dengan beliau.. baru aku tahu... die CARING orang nye.. dari segi ape.. lu pikir la sendiri.. pastu die suke tolong orang, walaupun kadang-kadang beliau agak menyakitkan hati.. FRIENDLY la jugak... melalui beliaulah aku dapat erti sebenar "DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER"... (ayat tak boleh belah...)
bangga tak ade orang buat entri pasal kau...



 
P/S :  kepada tuan punyer gambar.. harap maaf c&p gambar kamu dari fesbuk.. kalau tak suka dengan post ini sila inform dengan segera, then boleh saya delete...!!!

bombastic


online pakai Wi-Fi Kolej Kediaman TTU3
jakun.. dah daftar, reset, live masseger segala bagai.. baru dapat online.. tak payah nak berebut broadband kawan.. =_=" bolehlah aku update blog dengan senang hati.. huahahhahah.. UTeM dihatiku..


by the way.. i miss my FAMILY ssoooo MMUUCHH... walaupon tak jauh mane.. tapi tige tahunkot.. dok berasingan... huahahahah.. tak dapat nak tau storie morie kat batu pahat sane.. huahahahahha... =_=" tapi takpe Melaka je kot.. tiap minggu boleh balik, 2 jam perjalanan je.. (cheh.. sedapkan hati..)


Tuesday, June 7, 2011

minggu haluan siswa

pada tanggal 29 MEI 2011, aku telah mendaftar masuk ke Universiti Teknikal Malaysia Melaka.. so far so good.. everthing just nice and okaylah... hari pertama perdaftaran lancar giler, tak samapai setengah jam semua dah setel.. petang masok kolej kediamana TTU3 .. pastu malam ade taklimat MHS...

MHS stands for Minggu Haluan Siswa a.k.a orientation week..
30 Mei 2011
mule2 kami bahagi kumpulan, kumpulan aku ade 14 orang ahli dan dua orang fasilatator..


then perasmian.. bla.. bla.. bla..  pastu part paling syiok Ceramah Motivasi  Bersama Y.Bhg Dato' sheikh Muszaphar Shukor Al-Masrie.. best giler dapt tengok face to face.. comel ++hensem sesangat.. cermah beliau pon best..


pic in low quality.. zzzzoooooommmmiiinng

with our head of fasilatator Abg Rabbani..
hari-hari berikutnya adalah ceramah, ceramah tambah taklimat dan serta ceramah lagi.. sehingga;ah hari Jumaat 3 Jun 2011 jam 7.30 malam.. pastu masing-masing buat hal sendiri.. ape-ape pon MHS UTem teerrrbbbaaiikkk.. UTeM dekat dihatiku.. UTeM the best...

the end.. too be continued soon..