tukangBaca

Wednesday, May 25, 2011

terlupa dilupakan


siape ade laman sosial yang bernama TAGGED
kite ade... tapi dah lama aku tak online tagged.. pastu tadi tergerak hati nak bukak.. ingat nak balas mesej.. tag2 orang.. main game ke.. tapi bile dah bukak sekali ade 57 friends request ++ 35 mesej.. pastu terus tutup sebab malas nak layan.. ntahlah.. sejak kebelakangan ini aku rase berat nak online.. kalau online pon tak sampai satu jam lah.. kadang-kadang tak sampai 15 minit pon.. maybe busy nak buat preparation untuk masok UTEM.. 
lagi satu sebab.. malas nak layan mesej2 yang 18xs.. jantan2 tak sedar diri.. sesiape yang suke berbalas mesej, buatlah akaun TAGGED ini.. taklah se-famous facebook dan twitter...

i will go FAR away from my home..(eleh.. MELAKA je kot..)
takot nak masok U nie.. boleh ke aku survive kat sane erk?? dulu kat asrama okay lagi.. makan minom semua dah siap tinggal makan je.. nak ape-ape boleh mintak kat warden.. tapi kat U nanti kene be independent.. kalau kat sekolah, cikgu bagi tunjuk ajar dari A sampai Z.. tapi nanti kat U... ntah la...

-terbantut tetibe.. BYE-


Tuesday, May 24, 2011

- title : kecemasan -



as'salam..
tadi pepagi dalam pukul lapan lebih.. ibuku, merangkap nurse nak amik darah kat tangan aku.. aku pon dengan muke tak basuh, mamai, pergilah dengan rela hati.. mule-mule time cocok tue okay je.. time nak sedut darahnya aku pejam mata tetibe dunia aku jadi gelap..  then selepas beberapa seketika, aku sedar dalam pakuan ibuku.. then dah pusing2... kasi respond sikit.. tetiba dunia jadi gelap gelita semula.. 


okay fine aku pengsan due kali.. 
muke aku dah pucat macam ade penyakit albino.. then ibuku tekad nak bawak aku pegi hospital.. dengan seluar tido kotak2, baju ntah ape2, rambut serabai gerak je.. fuuyooo masook ER.!! first time, korang ade..? korang pernah..? naik wheelchair lagi tuu... jelez menantu usop wilcha.. then dalam tue ade ramai doktor.. boleh pula mereka kerumun aku.. sakit pengsan je kot.. seramai enam orang doktor (pelatih barangkali).. sorang amik blood pressure, sorang amik darah, sorang cocok masukkan air.. nasib baik doktor cine tuu comel2 belake.. 


dah masok air, wait kat wad PEMERHATIAN for five hours.. then ibuku fed up, pegi jumpa staff mereka tanyekan tentang result darah aku.. ibuku dengan paksarela kehulu kehilir mencari konklusi.. then ade staff bagitau sampel darah yang doktor tue beriya-iya amik tak dihantar ke makmal pon.. PERRGGHH..!! five hours waiting for NOTHING.. siot betul.. then, doktor tue cakap nak amik lagi darah, tapi ibuku kate "TAK PAYAH...." panggil doktor.. check nadi sikit, dah cabut jarum air.. "BBAALLIIKK".. nasib baik sempat balik tengok MARIMAR..

kesian ibuku.. tak pasal-pasal kene tunggu, risau segala bagai.. dahlah petang kene kerja lagi.. pengalaman yang tak mungkin dapat aku lupakan.. =_="



Saturday, May 21, 2011

suatu ketika dahulu..


masihkah anda ingat dengan siri animasi terulung Malaysia pada suatu ketika dahulu..


masih ingatkah lagi semasa anda masih peluk bantal busuk, duduk menghadap televisyen menonton kartun USOP SONTORIAN.. inilah kartun favourite aku pada zaman purba kala dahulu.. tak boleh tertinggal satu siri pon.. kene tengok full... selain tu aku ade tengok juga..



memang favourite lah semua nie.. tak boleh belah, keluang man lah.. siang dok hospital gile, bile malam jadi superhero.. anak-anak sidek pula, pasal kenakalan misbun part yang best.. selain tempatan punyer aku suka juga siri animasi dari luar negara contohnye.. RUGRATS

RUGRATS ini mengisahkan tentang dunia sekumpulan kanak-kanak.. main character rugrats adalah Tommy Pickles.. selain itu aku gemar juga..



honestly, upin&ipin, boboiboy ataupon spongebob squrepants memang tak tapat lawan kartun-kartun lama nie.. kalau ternamapk iklan atau gambar kartun-kartun lame ni terimbau zaman kanak-kanak dulu.. memang bawa nostalgia lah..

tak lupa juga kepada..

bertukar...!!!

p/s : wonderpets..!! kami datang...

pabila mengkarung bertemu beruang


okay.. dah lama tak update blog.. 
selak-selak picture abang google tetibe dapat idea nak buat entri pasal high heels.. and for your information; aku tak gemarkan high heels.. sakit kaki oww... ramai wanita terutamanya menyatakan bahawa bila pakai high heel akan ada keyakinan an bertambah cantik molek.. tetapi tahukah anda.. kekerapan anda memakai high hells heels boleh mengubah postur badan anda yang langsing...

mungkin nampak lebih melentik, tapi yang tak baiknye untuk tulang belakang anda..
high heels juga akan menjejaskan tulang di bahagian tapak kaki anda



yes.. you can wear it.. tapi jangan terlalu kerap atau terlalu lama..
kepada sesiapa yang tak terlalu tinggi ketinggianya mungkin boleh pilih kasut wedges yang tak berapa nak menyakitkan macam ni...
better choice... tapak pon flat je.. tak melengkung bak ekor mengkarung..
buat mase nie aku takde lagi koleksi high heels.. pernah pakai high heels, tapi memang TAK arr.. menyakitkan siot.. *_*"
okay.. kepada emak-emak, kakak-kakak, jangan belikan kasut bertumit untuk bebudak kecik.. tak baik untuk kesihatan dan keselamatan mereka.. high heels untuk kids boleh menjejaskan tumbesaran tulang-temulang mereka..
Suri Cruise

-THE END-

WAIT..!!
mane mengkarung..?? mane beruang..??


















itu dia....
- fin -


Thursday, May 19, 2011

29MEI2011


yuppy..

coming soon:


gubra+excited+sengal+confuse+takut+malasnakpikir+packing+melake.. macam-macam ade dalam kepala otak aku nie.. taktau nak cerita macam mane.. btw.. 29/5/2011 nie aku akan mendaftar untuk jadi pelajar UTEM =_=".. huhuhu.. 



bile dapat surat nie.. macam nak taknak je pergi.. tapi tetap pegi.. lepas ni ape jadi aku follow the flow jelah... =_="

lokasi kejadian MELAKA

dalam perancangan 28/5 dah gerak, cari tempat kejadian. then lepak-lepak MELAKA.. yang sedihnye pegi UTEM. tak dapat nak ikot pegi Terengganu 3/6/2011 nantii.. -_-;.. nasib baik dah pernah pergi so tak terkilan sangat la..  terima kasih kepada IBU dan AYAH yang uruskan macam-macam untuk aku.. dan family yang banayak menyokong.. cikgu-cikgu serta kawan-kawan terima kasih bebanyak..

p/s: wish the best for me...........

Tuesday, May 17, 2011

kita dah dapat.. awak ade??


ni adalah entri mood JAKUN...
pada tanggal 16/5/2011 bersamaan aku lulus test JPJ, my ibu telah membelikan aku sebuah kereta ferrari merah!! GEBANG.. =_=' sebenarnya beliau dah belikan handphone baru.. tapi yang biase-biase punyer.. takde bluetooth, 3G, MP3, camera segala..GEBANG lagi.. 


terima kasih bebanyak kat my ibu sebab sudi keluarkan duit bebanyak nak beli handphone baru.. nanti nak bayar yuran UTEM lagi.. I OWE YOU..=,= terima kasih juga kat ayah sebab sudi menjelajah mencari harga terbaik... kepada hendphone lama, "aku serahkan dikau kepada my ibu.." ibu yang amik alih hanphone lame.. nak trade-in, memang tak laku..
p/s : nokia X3-02

Monday, May 16, 2011

pedal+gear+signal+stereng


the story begins.....

Kurikulum Pendidikan Pemandu(KPP) - [DONE]
memang bosan tahap maksimum++ la beb.. nasib baik makcik sebelah suke bergosip, so chitchat ngan beliau je lah.. lepas abis je terus serbu kereta, balik then makan an tido..

Ujian Berkomputer(KPP) - [DONE]
orang pertama yang terjah pintu.. huhuhu.. bengang..!! sebab ade buat silap sikit mase nak daftar masuk kat komputer.. markah: 44, lulus...

Kuliah PRA L - [DONE]
5 minit terakhir aku tido.. sedar-sedar, pakcik tu dah cakap "sekian, terima kasih" balik...!!


LATIHAN - [DONE]
terima kasih kat en.Malik, en.Khalik, en.Halim, Pak Din, Wak sebab ajar aku sampai pandai.. walaupon penat dan gubra tapi everything was nice moment.. sampai kene marah segala..-_-'

QTI(PRA TEST) - [DONE]
QTI dengan en.MALIK.. buat ala kadar je.. janji jalan..


JPJ Test - [DONE]
YES..!!finally.. siap selesai juga akhirnya.. 16/5/2011 8.00 a.m. sessi PERTAMA, nombor giliran 16. time nak buat bukit, parking segala, memang mengigil tahap gaban, tapi bile dah masok kerete.. bantai jelah.. tapi lulus gak.. terima kasih pakcik JPJ.. pastu tunggu lagi untuk buat jalanraya pulak.. okay.. masok kereta, buat itu+ini+sana+sini.. jalan.. okay..jalan B... ade mistake sikit.. but pakcik JPJ tuu tersangatlah baik hati.. pandang sebelah mate je.. ^_*  markah: 19/20 ^_^




Thursday, May 12, 2011

the day...



HAPPY MOTHER'S DAY ++ HAPPY NURSE'S DAY to my mother
MARIYAMAH BINTI MARSAN


just the way you are


p/s : busy+serabut+malasupdate+bye

Friday, May 6, 2011

follow the flow


tadi bapak ehh text saye tanye pasal result UPU.. barulah teringat nak check..
lepas tuu dengan sepantas kilat aku pegi menghadap komputer..
mula-mula jumpa ini...


pastu masukan nombor kad pengenalan.. jantung dah dup dap dah.... takot tak mengena jee...

after a few seconds, tttaaadddddaaa....!!! *_* ALAMAK...
mula-mula macam taknak sebab awalnye nak amik sains komputer, tapi dah pikir-pikir balik.. follow the flow.... okaylah daripada nothing ann.. okay aku nekad inilah hala tuju kau.. wish me the BEST...


tapi kebanyakkan kawan-kawan seperjuangan dapat masuk UiTM.. huahahahha.. sains komputer pulak tuu... JJJEELLLLLEEZZZZ.... tapi takpe.. =_=" aku redha je laaa...
p/s : masih ade mase lagi.... ~_~

Thursday, May 5, 2011

yuna!!pelik ke???


secara official aku bukanlah peminat setia yuna..
tetapi aku sokong care beliau ber-hijab (bertudung)
kenape?? si polan cakap fesyen tudung yuna pelik dan tidak sesuai..
tetapi.. ini tak pelik ke??



macam taknak pakai tudung je.. tapi terpaksa nak pakai tudung sebab bajet baik sangat atau permintaan peminat.. ade pulak yang terus terbang kemana ntah tudung beliau.. ye.. aku pon dua kali lima..SORRY..SORRY.. tapi aku takdelah jadi orang yang HIPOKRIT..  sekejap tutup, sekejap bukak.. macam tin biskut plak.. nak makan bukak, taknak makan tutup.. bukan artis je yang macam tuu, orang kebiasaan pon same jugak.. 


pelik pon pelik lah.. janji tutup...
pelik macam mana pon ramai jugak yang berfesyen ala YUNA or HANA TAJIMA ni..

p/s :

Tuesday, May 3, 2011

menggamit memori





"Tiara.. menggamit memori zaman persekolahan...."

lagu ini didekasikan kepada NURUL AMIERA SYUHADA,
amoy, aku ingat lagi time kite layan lagu nie kat umah kau. pastu tetibe Jai telefon.. terima kasih sebab jaga aku time tuu.. terima kasih juga pada mak kau yang masak asam pedas favourite aku tuu.. terima kasih sebab sudi ajar aku add. math, math dah semuanyalah.. terima kasih sebab sabar je dengan kerenah aku.. aku mintak maaf kalau selama kita berkawan, aku ade terkasar bahasa atau sakitkan hati kau.. tiap kali aku layan lagu ni, mesti teringat kat kau...




huhuhuhu.... kepada kawan-kawan yang lain sila jangan jeles dengan beliau.. salahkan lagu Tiara, sebab lagu tu yang menyebabkan aku nak buat entri special untuk amoy nie.. (kesian lagu tuu...-__-")
p/s : toing..toing...

Monday, May 2, 2011

uniform?? AGAIN..!!


kite dapat tawaran form6..
nak pergi atau tidakk???
tapi mengikut hati nulari dan firasat...
TAKNAK..!!!

sebab aku taknak pergi:

1. TEKNIK JOHOR BAHRU..?? takde tempat lain ke.. 
2. jurusan KEMANUSIAAN..?? kombinasi geografi dan SEJARAH..!! OMG..
3. form6 + sekolah + uniform.. TAKNAK.. cukuplah...
4. nak tunggu UPU..
5. ttuuuutttt.... =_="

+____+"

terima kasih atas tawaran tersebut...
jurusan kemanusian bukan pilihan aku, terlalu banyak fakta yang perlu diingat. sejarah malaysia pon nyawa-nyawa ikan, nie nak belajar SEJARAH DUNIA... mungkin tak...
whatever la...





cuba-teka-siapa-dia


kawan-kawan saye nak tanye satu soalan...
soalannya ialah adakah beliau(gambar bawah) seorang perempuan ataupon lelaki..??
sekarang scroll perlahan-lahan, simpan jawapan anda dalam hati ye...



jawapannya ialah..



































 beliau adalah seorang LELAKI .!! tak percaya cube kelik *Andrej Pejic ataupon *Andrej Pejic
masih tak percaya?? percayalah...(bak kate ct nurhaliza)
muke beliau ayu giler ann.. lebih cantik daripada perempuan tulen.. 

Andrej Pejic
28 August 1991
Melbourne, Australia
Model

padah bergurau di eskalator


+___+
just know, my sista chatIM kat facebook dengan member beliau.. member beliau kate, ade orang mati jatuh eskalator kat SUMMIT PARADE, Batu Pahat.. mule-mule macam tak percaya. beliau cakap mangsa jatuh eskalator sebab bergurau, taktaulah gurau yang macam mana. lepas tu member my sista jumpe gambar mangsa.. perrgghh..!! memang berdarah, seram sejjuuukk aku tengok gambar tuu.. nak tengok gambar nye.. yang takut darah sile bersedie..!!


someone had told me, that guy was a Malay, tapi tak taulah... kalu aku ade kat situ, memang TAK arrr, bukan setakat terkejut gaban, mau pengsan aku beb..!! moral of the story.. dont play-play at escalator or stairs..!! very dangerous YOU KNOW..!! nak gurau kene ikut tempat, i'm sure kawan-kawan mangsa mesti mengigil tahap maksimum++, tak dapat nak agaklah perasaan kawan-kawan mangsa... kalu aku ..............=_=" taktau nak kate pe...

keep your head up..!!!

p/s : salam takziah...