Posts

Showing posts from April, 2011

ini bukan french fries

Image
cube dengar-dengar background music belog ini.. best tak...?? L'amour adalah bahasa French yang membawa maksud CINTA or LOVE.. L'amour adalah lagu nyanyian Carla Bruni mula minat lagu ni sejak blogwalking kat belog Evita Nuh, entah mengapa tertarik pula dengar lagu Carla Bruni ni, walaupun tak faham satu haprak pon.. tapi dah cari lirik, pastu translate dengan bantuan En. Google.. 
L'amour, hum hum, pas pour moi,
Tous ces "toujours",
C'est pas net, ça joue des tours,
Ca s'approche sans se montrer,
Comme un traître de velours,
Ca me blesse ou me lasse selon les jours

L'amour, hum hum, ça ne vaut rien,
Ça m'inquiète de tout,
Et ça se déguise en doux,
Quand ça gronde, quand ça me mord,
Alors oui, c'est pire que tout,
Car j'en veux, hum hum, plus encore,

Pourquoi faire ce tas de plaisirs, de frissons, de caresses, de pauvres promesses ?
A quoi bon se laisser reprendre
Le cour en chamade,
Ne rien y comprendre,
C'est une embuscade,

L'amour ça…

#8 - font photoshop

Image
anda sudah bosan dengan font-font lama di Adobe Photoshop.. anda mahukan kelainan.. jangan bimbang saya ade penyelesaiannye.. mule-mule kite on komputer dulu, then pastikan line internet okay.. pastu ikuti step-step berikut..
1. cari laman sesawang yang boleh download font..  nak senang kelik saje *1001Fonts atau *FontSpace
2. cari perkataan download dan kelik

3. save file yang anda download
4. open file yang ada download (WinZip file)
5. then, click file "TrueTypefont"


6. dah kelik, akan kuar menatang install-install tu..
7. pastu, kelik je button "Install"


8.  secara outomatik font akan masuk masuk dalam software adobe photoshop anda
kalau anda ade software photoscape atau yang lain-lain, font tu akan outomatik masuk dalam semua software termasuk di Microsoft Word..


9. siap sudah...
10. mari ber-experiment dengan font baru..

p/s : suka-suka-sangat-font-baru-banyak-sekali

tunggangterbaliksudah

Image
buat sementara waktu belog ini takde SHOUTBOX ade "coding error".. so nak tinggalkan jejak sile follow or comment je mane-mane post yang anda berkenan... tadi dok sebok edit-edit segala tetibe ade error pula.. bagai mahu hentakhentak saja kaki kat lantai.. tapi sakit punyer pasal aku cancel.. serabut kepala otak aku.. entah ape yang aku taip ini...
selalu tengok belog orang ade gambar-gambar cun macam nie.. teringin juga nak letak.. taadddaaa...!!!
p/s : lalalalalalalalalalgilalalalalala.....

#7 - transparent

Image
macam mana nak buat header transparent gune Adobe Photoshop??
1. buka Adobe Photoshop and create new file


2. then pilih "Background Contents" >> "Transparent" >> "OK"


3. then, letak text atau gambar megikut kretiviti anda.


4. pastu, "Save as" , tukar "Format" kepada PNG(*.PNG)


5. FIN....
6. then bolehlah tayang kat belog anda, fesbuk, tag segala..

p/s : nak contoh, scroll kebawah

made in Singapore

Image
Baron Bros apkah itu?? menatang ape tu..?? adik beradik bruno mars ke..??
actually, Baron Bros adalah salah satu kumpulan indie yang lahir dari Singapura, first time dengar lagu diorang mase form4, kawan aku yang perkenalkan lagu mereka. pastu baru dapat tahu dari *mamat ni yang  mereka ada kumpulan bernama Baron Bros.
curi dari facebook mereka Baron Bros Singapore members : Wan(songwriter/bass), Apit(songwriter/singer), Rizal(guitar), Din(guitar)
my favourite song..!!






sekian, terima kasih..

better advice or...

Image
p/s : can someone explain more about this..!!!

gempak giler..!!!

Image
nak tak korang pegi shopping pakai macam gambar diatas..
semart kan dressup beliau, my sister yang jumpe belog beliau ("The creme de la crop"). memang gempak lah beliau.. beliau juga amat terkenal di kalangan blogger di Indonesia siapakah beliau..???
Evita Nuh born in 1999 Jakarta, Indonesia
she's 12 years old..!! macam tak percaya, tapi percayalah.. and of course her family is a millionaire in Indonesia. memang stylo giler la adik nie.. remaja sekarang patut jadikan beliau sebagai fashion icon, tapi ikut kemampuanlah.. 
tak boleh belah.. "Occupation : money spender" nak jugak macam tu.. nak tengok belog terhebat beliau klik saja gambar diatas, and enjoy... penat tengok belog beliau, panjang sangat cerita, tapi best la..



Love U Nah

Image
tadi online facebook, ade "friend request", ingatkan mamat jambu manelah kan.. rupanya memang tak kenal pon. kalau tak kenal kena la semak "Info" beliau.. rupanya budak Manila, Philipines.. chehh.. macam tak percaya budak pilipino antar "friends request"... muke jambu, gambar profile macam **** taktau nak cakap ape.. 


then semak lagi profile beliau. sekali gay daa... tapi dah die nak antar "friends request" layan saja sudey.. kalau korang accept tak?? mesti tak acceptkan.. entah mengapa, setiap kali ade friend request aku pakai tekan je button "Confirm" tu.. walaupon tak confirm siapakah beliau.. entah macam mana pula mamat ni boleh antar friend request.. tersalah tekan barangkali.. justin bieber punyer pasal la ni..!! sape suruh cakap "HYE, MANILA.!!" kat Malaysia.. dah mereka buru orang Malaysia pula..
p/s : sorri to Love U Nah (kau cute tapi gay)

baca jangan tak baca !!

Image
mengeja dan membaca 

"can you read this, only 55 people can"  i can..i can..
mase tadika punyerlah aku bersungguh-sungguh belajar mengeja, tapi bile dah terer mengeja rupanya hampeh.. so AMAZING la.. betul kata cikgu jangan mengeja, baca terus..!! p/s : perenggan diatas adelah pic je.. sumber !LahTube

matamataterhebat

Image
amacam best tak.. ??

tak suka, benci, geli, tak faham..

Image
hello readers..

mulew-mulew itew nak bgitaw apew yang dimaksudkan dengan tajuk entri.. cbew korunk bcew perenggan dibawah..
" aq adew sekor ayem nmew beliau ontel.. stuw ary beliau aket pwot sbab beliau mamam kapor, knapew beliau x cehat, then, tetibew adew org gilew come, dyew nak makan ayem itew.. mencik aww.. itew taq skew lew cmni.. lmew glew itew jgew beliau smpai beso " tetttt.... abis dah..
menyampah gila dapat text camni, tak faham la weyh.. MENCIK GLEW... kalau setakat satu dua perkataan takpe gak. ni sampai satu paragraph nak letak ayat "comelkew"

p/s : ape motif aku letak gambar nie..

saya sangat rindu mereka

Image
saya rindu pada
taqi : budak comel+pendeksikit yang kadang-kadang betul, kadang-kadang tak berape nak betul la.. miera : budak comel yang duduk sebelah aku dan ajar mathematics dan add. math.. husna : budak yang comel dan caring serta selalu bawak muffin untuk kami izzat : budak yang kami gelar jawe or bapak eh.. beliau sering buat lawak abegh : budak gila gucci dan kadang-kadang menyakitkan hati but caring lor.. pa'an : budak yang gila-gila sampai orang lain pon naik gila.. khai : budak paling diam ke? dan bijaksana.. wani : budak yang taktau nak cakap ape tapi selalu jadi mangsa keadaan.. "cikgu, wani dah lapar.." wana : budak yang selalu kene usha dengan pelbagai jejaka.. (pelbagai uuu) fatin : budak yang selalu bersih pastu.... ermmm (tnye pa'an)  aliya : budak yang selalu supply gule-gule.. hafiz : budak yang suka pada motor dan kesayangan *ttutt.. hairi :  budak yang selalu kacau sigadis dengan ayat-ayat yang agak baiklasangat.. piqa : budak yang selalu bikin kontroversi (b…

weyh kau belom kahwin la..!!

Image
hello.. kadang-kadangkan aku tengah facebooking ke, blogwalking ke, twittering ke, tagging ke, myspacing ke adelah jumpa beberapa gambar yang aku sendiri tak berapa nak berkenan la.. gambar pe?? gambar yang dimaksudkan ialah, gambar awek pelok hubbie die lor.. pelok bukan sebarang pelok, nie pelok yang melekat, terlekat, dan sewaktu dengannya.. pelok satu hal nie siap comolot pulak.. kalau mereka sudah bernikah aku pon tak kesah la.. ni setakat bergelar "couple" a.k.a "cinta monyet" je.. dah pelok-pelok segala bagai, boleh pulak mereka take picture mereka tengah melekat, then boleh tayang menayang kat fesbuk, blog, tagged, twitter segala.. dasar muka tebal satu meter la.. ade gak yang letak caption yang memaparkan betapa murahnya harga diri mereka.. contoh "gembira sangat sebab dapat first kiss".. haktuih la weyh..kalau dah terkuar anak luar nikah baru nak menyesal.. sesiapa yang tayang gambar tak berkenaan memang murah, bodoh, bangang, bongok tahap cipan …

can't stop..!!

Image
menyampah betul bile jumpa menatang ni.. kalau lagu yang sedap didengar takpe jugak.. nie siap letak lagu hardcore segala.. sedap-sedap tengah melayan lagu GRENADE, tetiba buka blog siPolan beliau boleh letak lagu memekak plak.. tak boleh stop plak tu.. +_+". HAMPEH sungguh..
pesanan buat blogger, "carilah music player yang boleh stop atau pause supaya readers dapat hayati blog anda dengan aman dan tenteram.."

p/s : easy come, easy goo..

ubat paling ajaib

Image
hello readers.. assalamualaikum, slam sejahtera, salam satu malaysia.. berkenaan dengan tajuk entri "Ubat Paling Ajaib" ubat ajaib yang dimaksudkan ialah....tang..teng..teng...
kenape tak percaya ke.???
betul la.. mane ade tipu-tipu.. tak baik tau tipu menipu.. buktinya, my father already eat this, and now he not a smoker anymore.. FINALLY... now he already stop smoking for three weeks.. still unbelievable?? try it NOW..!! memang agak mahal la, tapi berbaloi untuk kesihatan dan hopefully for your future.. my father beli kat farmasi satu tablet RM15.. okay what.. daripada beli rokok yang makin naik harga dan tidak memberi manfaat langsung.. beli dan makan.. SENANG kan... my father makan tiga biji je dalam tiga hari, pastu yang lebih kasi kat menantu beliau.. SHARING IS CARING.. ^_^
KATAKAN TIDAK KEPADA ROKOK  KATAKAN YA KEPADA NIQUITIN DAN GAYA HIDUP SIHAT

"Segmen: Europe Lucky Draw by Trigyy"

Image
1. Buat entry bertajuk "Segmen:Europe Lucky Draw by Trigyy"

2. Letak hearder diatas dan linkkan ke entry ni.

3. Review Segmen nie

4. Letak link entry korang di ruangan comment.

5. Done! Mudah kan.
lagi-lagi segmen, ni second contest yang aku join.. huhuhuhu... beliau punyer hadiah membuatkan ter-join contest nie.. nak join sekaki klik Triggy >review<
Image

promoter sedang promosi

Image
haloo.. tadi saye blogwalking beberapa blog past terjumpa blog ini..
(klik gambar untuk ke blog beliau...)
beliau tengah mempromosi iPanelonline. disebabkan pengaruh beliau, aku dengan tak semena-mena join benda nie.. saje lah godeh - godeh, mane tau ade rezeki.. kalau nak tau join je iPanelonline ni..
iPanelonline lebih kurang macam adik beradik kepada Nuffnang la.. nak join korang klik ini*.. then isikan maklumat yang diperlukan 


kalau dah isi, klik je Submit, secara automatik anda akan mendapat free 50 point(bersamaan RM0.50). dalam masa 1 jam atau 1 hari anda akan dapat survey, jawab survey dengan jujur untuk dapat tambahan point..
p/s : more info coming soon

andai aku orang kaye...

Image
chehh... tajuk entri macam tak boleh belah.. andaikan anda orang kaya bende ape yang inginkan sesangat..??
 melancong ke Paris, London atau Italy beli rumah besar-besar siap dengan swimming pool segala..
kereta besar-besar gaban..

tapi saye nak ni boleh tak..??

ade orang cakap kereta ni sebijik 38 milion... ringgit atau dollar tak tau la.. kalau dapat naik sekejap pon boleh la.. sesape yang memiliki kereta tersebut sila hubungi saya dengan segera.!! mula minat kereta ni sejak nampak sultan johor pakai kereta ni.. semart gilar la wei... nak tau koleksi kereta baginda klik saja ini*. banyak kereta woooo...
 Charles Rolls and Frederick Henry Royce

p/s : jelez tengok baginda banyak kete, nak jugak.... =_=,