Posts

Showing posts from January, 2011

bored

Image
only boring person can get bored

nothing to say, just want to share the yawnful 

giladuitgila

Image
DUIT BUKAN SEGALA-GALANYA, TAPI SEGALANYA PERLUAKN DUIT,
huahahahah... kalaulah aku kaye macam Johnny Depp, Oprah, Dato Tony Fernandes ke.. mesti best an.. macam-macam boleh beli. aku nak ipad, new phone, kasut dan bermacam-macam lagila.. sekarang aku tengah on da way nak cari keje.. hopefully ade la vacancy yep..


Marigold HL Milk

Image
MARIGOLD HL Milk has the perfect balance of nutrients for everyone in the family. High in calcium and protein, and low in fact and lactose, and fortified with 9 essential vitamins. It is the only brand with a unique BonePlus formula added with Vitamins K and D to enhance calcium absorption and improve bone strength. This perfect balance of highs and lows makes it an ideal choice to supplement your healthier lifestyle. MARIGOLD HL Milk is available in 4 delicious variants – Plain, Chocolate, Banana and Strawberry.
maksudnya...
Susu Marigold HL memiliki keseimbangan sempurna nutrisi untuk semua orang dalam keluarga. Tinggi kalsium dan protein, dan rendah fakta dan laktosa, dan diperkaya dengan 9 vitamin esensial. Ini adalah formula BonePlus unik ditambah dengan Vitamin K dan D untuk meningkatkan penyerapan kalsium dan meningkatkan kekuatan tulang. Ini keseimbangan sempurna dari pasang-surut membuat pilihan yang ideal untuk melengkapkan gaya hidup anda sihat. Susu marigold HL terdapat dal…

nos.tal.gic

Image
helloo.. sebentar tadi aku sedang menyelongkar satu box yang telah lama aku ingin selongkar. dan akhirnya aku berjaya selongkar. disini aku nak share sikit apa yang telah berjaya aku selongkar.
barang yang aku selongkar ialah teng..teng..teng..

 me and azfar

 parit haji yusuf

 pejabat pos batu pahat

 bandar batu pahat


 my KING

 my QUEEN


 tasik Y


 bandar BATU PAHAT

 kat melaka

 me and angah

 ouh... my QUEEN


 sesape orang batu pahat, cuba cam tempat nie..



my KING with friends

facebook tutup ??

Image
awat..?? kenapa..bagaimana..mengapa..tell me why baby..?? tadi ketika sedang enak membaca akbar KOSMO! aku terbaca satu tajuk article yang berbunyi "Kecoh Facebook akan ditutup 15 Mac depan" TTTIIIDDDAAAKKK..!!! adakah sekadar khabar angin, propaganda, gimik atau gurauan yang dicipta oleh "Mark Zuckerberg" bersamalah kita nantikan kebenarannya pada 15 MAC nanti..


"Bagaimanapun akbar International Bussines Times melaporkan bahawa khabar angin itu hanya disebarkan melalui laman-laman blog dan tiada laporan daripada mana-mana akhbar arus perdana berhubung penutupan tersebut" (tertulis dalam akbar KOSMO!)

mr. RIGHT

Image
mr. RIGHT?? nak tau tak mengikut rekod yang telah disiasat dan dikaji aku tak pernah couple. kenape tak percaya.?? sometimes aku jelez tengok mereka yang ade bf. haha.. sound silly right.. tapi aku tak kesah sebab aku percaya pada ketentuan jodoh aku yang telah tertulis. sekarang aku cume kene tunggu dan lihat.. huahuahua..(gelak sikit). adik aku pon dah ade bf tau tak.. kakak aku pon same.. aku je yang takde orang nak (yeke.??). mungkin sebab aku tak amik kesah atau aku terlalu memilih.. HAHA.. whatever la..
LOL  memandangkan ini blog aku aku nak share sikit ciri-ciri lelaki idaman:
first mesti la someone yang caring dan menghormati orang lain walau apepun jua keadaan
second seorang yang suka dan gemar senyum. senyumlah kerena senyum itu satu sedekah
third, menjaga penampilan dan kemas serta pandai menyusun kata-kata pabila berbicara dengan sesiapa pun
fourth,pegangan iman yang teguh dan dapat membimbing aku ke jalan yang benar
fifth, tidak terlalu mengongkong dan tidak ada sikap cemburu buta…

miaow..

Image
siapa suka KUCING angkat kening..!! yup..!! i love cat and kitten. suka sangat-sangat you..
ni kucing aku namanya CIPUT:

trivia tentang kucing:

Tahukah anda, Sekiranya seekor kucing mempunyai bulu 3 warna, 99.97% pasti bahawa kucing tersebut adalah betina!. Dan walaupun sekiranya ia jantan (0.03%), maka 99.99% pasti bahawa ianya adalah mandul!. Justeru, jika anda mempunyai kucing jantan 3 warna yang jantannya tulen dan sejati, itulah kucing paling bernilai di dunia ini! Kucing boleh mengeluarkan lebih dari 100 bunyi,manakala anjing hanya boleh mengeluarkan 10. Kucing mempunyai 200 juta sel yang sensitif terhadap bau di hidungnya (40 kali lebih banyak dari manusia) Kucing adalah haiwan nokturnal,iaitu aktif diwaktu malam Kucing boleh membezakan warna ungu, biru, hijau dan kuning. Kucing mempunyai bulu yang berfungsi mirip seperti misainya di belakang kaki depan mereka Kucing punya 200 juta sel yang sensitif terhadap bau di hidungnya (40 kali lebih banyak dari manusia) Coklat boleh menjadi racun b…

mr. and mrs. JER..

Image
disini saya ingin berkongsi dengan anda tentang masalah tentang jerawat atau jeragat. ramai individu yang menggunakan produk-produk yang mahal dan berjenama. ada juga individu yang menggunakan jamu-jamu atau ubat-ubat yang tidak diketahui asal usulnya.. (formal sangat la plak..) ok..!! sebenarnya nak bagitau, tak susah nak kekalkan kulit yang cantik.. mungkin barang kat dapur anda dapat membantu..baca tip kat bawah nie.. 
Bersihkan muka. Kemudian cuci dengan air kelapa tua. Biarkan ia kering sendiri. Kemudian bilas dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.Setelah muka dibersihkan, tutup muka dengan kain tuala yang lembab. Dekatkan muka ke wap nasi atau air panas selama lima minit. Ulangi beberapa minit. Kemudian pakai penyegar muka.Sejukkan sedikit kanji nasi. Sapukan pada jerawat dan biarkan ia kering di muka. Kemudian cuci dengan air suam. Amalkan setiap hari hingga jerawat berkurangan.Jika jerawat masih sukar hilang, rebus beberapa helai daun teh warna hijau. Ketika suam, lekatk…

new year..!!!

Image
belum terlambat untuk mengucapkan HAPPY NEW YEAR 2011

bye-bye 2010

HB46

Image
ola..!! yay..!! hari ini disaat ini ketika ini dan sewaktu ini saya ingin mempersembahkan sebuah band yang diberi nama HB46..
HB46 juga pernah menyertai pertandingan RENTAK JUARA di TV2
berikut adalah gambar ahli mereka..

 pie, g-fadz, iendra
 (curi dari mukabuku Muhammad Hanafi)

inilah pula lagu mereka yang pertama:
GADIS KOREA [ HB46 ]

lagu ini belum lagi release dimana-mana corong radio...
dengarkan dan hayati..
berikan komen anda..
sekadar mahu tolong promote mereka..
sokonglah industri musik tempatan..