Saturday, January 15, 2011

Marigold HL Milk


MARIGOLD HL Milk has the perfect balance of nutrients for everyone in the family. High in calcium and protein, and low in fact and lactose, and fortified with 9 essential vitamins. It is the only brand with a unique BonePlus formula added with Vitamins K and D to enhance calcium absorption and improve bone strength. This perfect balance of highs and lows makes it an ideal choice to supplement your healthier lifestyle. MARIGOLD HL Milk is available in 4 delicious variants – Plain, Chocolate, Banana and Strawberry.
maksudnya...

Susu Marigold HL memiliki keseimbangan sempurna nutrisi untuk semua orang dalam keluarga. Tinggi kalsium dan protein, dan rendah fakta dan laktosa, dan diperkaya dengan 9 vitamin esensial. Ini adalah formula BonePlus unik ditambah dengan Vitamin K dan D untuk meningkatkan penyerapan kalsium dan meningkatkan kekuatan tulang. Ini keseimbangan sempurna dari pasang-surut membuat pilihan yang ideal untuk melengkapkan gaya hidup anda sihat. Susu marigold HL terdapat dalam 4 varian lazat - Original, Coklat, Pisang dan Strawberry.


 terdapat empat perasa: Plain, Banana, Strawberry and Coklat


sedap.... minum susu HL sambil jejari runcing menaip entri blog.

Wednesday, January 12, 2011

nos.tal.gic

 
helloo..
sebentar tadi aku sedang menyelongkar satu box yang telah lama aku ingin selongkar. dan akhirnya aku berjaya selongkar. disini aku nak share sikit apa yang telah berjaya aku selongkar.
barang yang aku selongkar ialah teng..teng..teng..

 me and azfar

 parit haji yusuf

 pejabat pos batu pahat

 bandar batu pahat


 my KING

 my QUEEN


 tasik Y


 bandar BATU PAHAT

 kat melaka

 me and angah

 ouh... my QUEEN


 sesape orang batu pahat, cuba cam tempat nie..



my KING with friends

Tuesday, January 11, 2011

facebook tutup ??


awat..??
kenapa..bagaimana..mengapa..tell me why baby..??
tadi ketika sedang enak membaca akbar KOSMO!
aku terbaca satu tajuk article yang berbunyi "Kecoh Facebook akan ditutup 15 Mac depan"
TTTIIIDDDAAAKKK..!!!
adakah sekadar khabar angin, propaganda, gimik atau gurauan yang dicipta oleh "Mark Zuckerberg"
bersamalah kita nantikan kebenarannya pada 15 MAC nanti..


"Bagaimanapun akbar International Bussines Times melaporkan bahawa khabar angin itu hanya disebarkan melalui laman-laman blog dan tiada laporan daripada mana-mana akhbar arus perdana berhubung penutupan tersebut" (tertulis dalam akbar KOSMO!)

marry me.. (????)

Monday, January 10, 2011

mr. RIGHT


mr. RIGHT??
nak tau tak mengikut rekod yang telah disiasat dan dikaji aku tak pernah couple.
kenape tak percaya.??
sometimes aku jelez tengok mereka yang ade bf.
haha.. sound silly right..
tapi aku tak kesah sebab aku percaya pada ketentuan jodoh aku yang telah tertulis. sekarang aku cume kene tunggu dan lihat.. huahuahua..(gelak sikit). adik aku pon dah ade bf tau tak.. kakak aku pon same.. aku je yang takde orang nak (yeke.??). mungkin sebab aku tak amik kesah atau aku terlalu memilih.. HAHA.. whatever la..
LOL 
memandangkan ini blog aku aku nak share sikit ciri-ciri lelaki idaman:

first mesti la someone yang caring dan menghormati orang lain walau apepun jua keadaan

second seorang yang suka dan gemar senyum. senyumlah kerena senyum itu satu sedekah

third, menjaga penampilan dan kemas serta pandai menyusun kata-kata pabila berbicara dengan sesiapa pun

fourth, pegangan iman yang teguh dan dapat membimbing aku ke jalan yang benar

fifth, tidak terlalu mengongkong dan tidak ada sikap cemburu buta (cemburu sikit2 boleh la)

sixth, memahami dan peka terhadap aku dan keadaan sekeliling

seventh, berpendirian teguh, yakin dan bersemangat waja untuk mencapai kejayan hidup di dunia dan di akhirat kelak.

wokay..!!
okey tak??
sesiapa yang ade ciri-ciri yang telah disebut boleh menghubungi saya dengan segera. 
tut......
hehehe...
mr.RIGHT WANTED

Tuesday, January 4, 2011

Karakter Kucing Pemalu


siapa suka KUCING angkat kening..!!
yup..!! i love cat and kitten.
suka sangat-sangat you..

ni kucing aku namanya CIPUT:

trivia tentang kucing:

  • Tahukah anda, Sekiranya seekor kucing mempunyai bulu 3 warna, 99.97% pasti bahawa kucing tersebut adalah betina!. Dan walaupun sekiranya ia jantan (0.03%), maka 99.99% pasti bahawa ianya adalah mandul!. Justeru, jika anda mempunyai kucing jantan 3 warna yang jantannya tulen dan sejati, itulah kucing paling bernilai di dunia ini!
  • Kucing boleh mengeluarkan lebih dari 100 bunyi,manakala anjing hanya boleh mengeluarkan 10.
  • Kucing mempunyai 200 juta sel yang sensitif terhadap bau di hidungnya (40 kali lebih banyak dari manusia)
  • Kucing adalah haiwan nokturnal,iaitu aktif diwaktu malam
  • Kucing boleh membezakan warna ungu, biru, hijau dan kuning.
  • Kucing mempunyai bulu yang berfungsi mirip seperti misainya di belakang kaki depan mereka
  • Kucing punya 200 juta sel yang sensitif terhadap bau di hidungnya (40 kali lebih banyak dari manusia)
  • Coklat boleh menjadi racun bagi kucing (kerana coklat memiliki bahan kimia theobromine)
  • Aspirin boleh mendatangkan kematikan bagi kucing (hati kucing tidak mampu melarutkan enzim untuk metabolisme aspirin)
  • Ada penyakit yang bernama jerawat kucing (feline acne)
  • Kucing parsi adalah salah satu jenis kucing berbulu panjang yang paling tua dan popular
  • Birman, kucing bermata biru ini dipercayai sebagai keturunan dari kucing kuil di Birma
  • Kucing jenis Turkish Van menyukai air sampai kucing jenis ini mendapat nama julukan Turskish Swimming Cat
  • Kucing boleh pulang ke rumah meskipun korang membuangnya beberapa kilometer dari rumah.
  • Kucing punyai kebolehan menenangkan manusia (saat seseorang mengangkat kucing, tekanan darahnya turun dan denyut jantungnya menjadi stabil)
  • Kucing adalah pemburu yang oportunis (burung, tikus, serangga, kodok, manapun yang lebih mudah diburu)
  • Di zaman Mesir kuno, hukuman bagi mereka yang membunuh kucing adalah hukuman mati
  • Kucing punya memori yang lebih baik dari anjing, monyet dan orang utan
  • Jangan korang tak tau kucing pun ada yang kidal juga tau
  • Kucing boleh melompat tujuh kali tinggi tubuhnya
  • Kucing boleh lari sampai 50 km/jam
  • Penglihatan kucing adalah enam kali lebih baik dari manusia pada waktu malam kerana taperum lucidum, sel khusus yang menyerap cahaya
  • Kucing tidak mengiau kepada kucing sesuka hati yang kecuali pada waktu-waktu tertentu
  • Kucing mandi (menjilat dirinya) setelah mengalami kejadian berbahaya atau untuk menenangkan diri
  • Kucing tidak boleh berpeluh
  • Kucing boleh mendengar ferkuansi tinggi sampai 65 kHz
  • Jantung kucing berdegup dua kali lebih cepat dari manusia (110-140 denyutan perminit)
  • Suhu normal kucing adalah 38.6 darjah celcius
  • Kucing jantan boleh mulai mengawan setelah berumur antara 7-10 bulan, sementara kucing betina antara 5-9 bulan
  • Semua kucing lahir dengan mata biru
  • Keluarga kucing adalah salah salah satu mamalia tertua
  • Orang Mesir kuno percaya bahawa Bast(Dewi Matahari Dan Peperangan) adalah ibu dari semua kucing
  • Kucing hitam pembawa sial adalah tahayul dari negara Amerika. Di Asia, kucing hitam dianggap pembawa keberuntungan
  • Kucing dengan corak bulu calico dan tortoiseshell biasanya betina
  • Kucing lebih senang kalau bermain dalam jumlah anggota genap
  • Catnip (sejenis herba) sangat disukai kucing kerana baunya sama dengan bau kucing betina dominan
  • Kucing boleh mendermakan darahnya untuk kucing lain
  • Darah kucing kalau dipadankan dengan manusia adalah sama dengan darah manusia jenis AB
  • Kucing memiliki kelopak mata ketiga yang disebut haw (bahasa inggeris)
  • Kucing punya lapisan bulu asli di bawah bulunya
  • Kucing melangkah dengan kedua kaki kirinya dulu, baru kedua kaki kanannya
  • Felix the Cat adalah karakter kucing kartun pertama yang dibuat menjadi belon parade
  • Florence Nightingale memelihara lebih dari 60 ekor kucing selama hidupnya
  • Pada tahun 1888, 300000-an mumia kucing ditemukan di Beni Hasan, Mesir, dijual $18,43 perton, dikirim ke Inggeris untuk digiling dan dijadikan Bedak.










mr. and mrs. JER..

 

disini saya ingin berkongsi dengan anda tentang masalah tentang jerawat atau jeragat. ramai individu yang menggunakan produk-produk yang mahal dan berjenama. ada juga individu yang menggunakan jamu-jamu atau ubat-ubat yang tidak diketahui asal usulnya.. (formal sangat la plak..)
ok..!! sebenarnya nak bagitau, tak susah nak kekalkan kulit yang cantik.. mungkin barang kat dapur anda dapat membantu..baca tip kat bawah nie.. 

  • Bersihkan muka. Kemudian cuci dengan air kelapa tua. Biarkan ia kering sendiri. Kemudian bilas dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.
  • Setelah muka dibersihkan, tutup muka dengan kain tuala yang lembab. Dekatkan muka ke wap nasi atau air panas selama lima minit. Ulangi beberapa minit. Kemudian pakai penyegar muka.
  • Sejukkan sedikit kanji nasi. Sapukan pada jerawat dan biarkan ia kering di muka. Kemudian cuci dengan air suam. Amalkan setiap hari hingga jerawat berkurangan.
  • Jika jerawat masih sukar hilang, rebus beberapa helai daun teh warna hijau. Ketika suam, lekatkan pada jerawat dan biarkan sehingga ianya kering.
  • Tumbuk segenggam bunga melur bersama sedikit air hingga lumat. Sapukan ke muka dan biarkan kering. Kemudian cuci dengan air kelapa muda.
  • Basuh muka dengan air basuhan beras. Setelah kering, cuci dengan air bersih. Amalkan selalu.
  • Rendam segenggam beras hingga kembang. Toskan airnya. Tumbuk beras ini bersama segenggam biji betik muda hingga lumat. Campurkan dengan sedikit air. Gentelkan kecil-kecil dan jemur hingga kering. Apabila hendak memakainya, bancuh dengan air dan tempelkan di muka.
  • Hancurkan beberapa helai daun pucuk jambu batu. Campurkan dengan besak sejuk. Tempelkan di muka sebelum tidur. Amalkan setiap hari.
  • Atasi jerawat dan jeragat dengan keringkan kulit buah rambai, dan dikisar halus. Campur dengan sedikit air mawar atau air masak. Sapukan kewajah, amalkan dua kali seminggu.
  • Hilangkan jerawat batu dengan ambil sedikit beras, tumbuk hingga halus dan campurkan dengan sedikit air. Gunakan pada waktu hendak tidur, tiga kali seminggu.
 untuk maklumat lanjut anda boleh klik Petua-Keira