Wednesday, September 15, 2010

ED WESTWICK

EDWARD WESTWICK was born in 27 June 1987.. 
he occupation is an ACTOR and MUSICIAN...

i knew about ed westwick sejak saya tengok GOSSIP GIRL kat 8TV..(dah jadi rojak plak..)

GOSSIP GIRL at 8TV (Tuesday, 10.30 p.m.)

suka sangat kat mamat ni... because his eyes so menawan...
(rosak bahasa..)

CHUCK BASS (gossip girl)

Ummaira Alwee merangkap kakak kedua aku suka gila-gila tengok Gossip Girl... kalau miss mau meraung dia.. sejak tu la aku pun melayan citer tue.. pastu aku terminat gila la kat ed westwick nie.. 
handsome kan die.. kalaulah pakwe aku sehensem dia,  hehehe..(berangan + miang)



;p


Saturday, September 11, 2010

si comel tomeyl..

bawah ni adalah gambar anak-anak sedara aku merangkap anak kepada kakak sulong aku,
NURUL AIN dan pasangannya MOHD HERMI..

Nur Irdina Batrisyah (2007)

Muhammad Irsyad Rahimi (2009)

Nur Irsalina Sofea (2010)

comel tak??? comelkan...
;p

Wednesday, September 8, 2010

KUIH RAYA (top 5)

 kuih raya menjelma kembali..

mengikut kajian yang telah lama dijalankan oleh saya didapati berikut adalah top five kuih raya yang menjadi pilihan rakan-rakan, sanak-saudara, dan seluruh rakyat MALAYSIA..

tempat kelima diambil oleh:

 BATANG BURUK
nama buruk, nampak buruk, tapi sekali telan, nak lagi..

tempat keempat:

SAMPRIT
pilihan mat-mat rempit masa kini...

tempat ketiga:

CORNFLAKES MADU
krak..kruk.. bunyinya, manis madu menawan setiap gadis dan jejaka..

tempat kedua dibolot oleh:

ALMOND LONDON
name je London, tapi buatan Malaysia.. mat london pon suka kuih nie..

tempat pertama dijuarai oleh:

jeng..jeng..jeng..

TART NENAS
wah... memang menjadi kewajiban setiap rumah untuk memiliki tart nenas dalam balang kuih mereka.. tanpa tart nenas takde makne beli balang kuih.. nyummy.. sedap wok..


sekian saja pertandingan kuih raya untuk tahun ini.. jumpa lagi tahun depan..
makan-makan jugak tapi ingat-ingatlah orang yang tersayang.. janagan kau balun satu balang sorang-sorang.. tinggalkan sikit untuk orang lain..

ayam+rendang+sedap

Tuesday, September 7, 2010

nak raye...


dam dim dum bunyi mercun...

wah.. raya datang lagi.. tak sabar rasanya nak berhari raya tapi tahun nie tak boleh enjoy sangat sebab SPM just around the corner... takpe lah janji aku dapat rase kuih raya kesukaan aku iaitu ALMOND LONDON made in kampung merdeka.. huhuhuu..

-buat kuih : checked-
-jahit baju raye : checked-
-kemas rumah : checked-
-pasang langsir : checked-
-beli kasut : checked-
-duit raye : coming soon-