tukangBaca

Wednesday, September 15, 2010

ED WESTWICK

EDWARD WESTWICK was born in 27 June 1987.. 
he occupation is an ACTOR and MUSICIAN...

i knew about ed westwick sejak saya tengok GOSSIP GIRL kat 8TV..(dah jadi rojak plak..)

GOSSIP GIRL at 8TV (Tuesday, 10.30 p.m.)

suka sangat kat mamat ni... because his eyes so menawan...
(rosak bahasa..)

CHUCK BASS (gossip girl)

Ummaira Alwee merangkap kakak kedua aku suka gila-gila tengok Gossip Girl... kalau miss mau meraung dia.. sejak tu la aku pun melayan citer tue.. pastu aku terminat gila la kat ed westwick nie.. 
handsome kan die.. kalaulah pakwe aku sehensem dia,  hehehe..(berangan + miang)



;p


Tuesday, September 14, 2010

NOKIA E72


 MOST WANTED..!!


General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 1900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100 - American version
Announced 2009, June
Status Available. Released 2009, October
Size Dimensions 114 x 58 x 10 mm, 65 cc
Weight 128 g
Display Type TFT, 16M colors
Size 320 x 240 pixels, 2.36 inches
Full QWERTY keyboard
Five-way scroll key
Accelerometer sensor
Optical trackpad
Sound Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, monophonic, MP3 ringtones
Speakerphone Yes
3.5 mm audio jack
Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Internal 250 MB storage, 128 MB RAM
Card slot microSD, up to 16GB, hotswap, buy memory
Data GPRS Class 32, 100 kbps
EDGE Class 32, 296 kbps
3G HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA 2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, Nokia VoIP 3.0
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB
Camera Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash
Video Yes, VGA@15fps
Secondary VGA videocall camera
Features OS Symbian OS 9.3, Series 60 v3.2 UI
CPU ARM 11 600 MHz processor
Messaging SMS, MMS, Email, Instant Messaging
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML
Radio Stereo FM radio with RDS; Visual radio
Games Downloadable
Colors White, Zodium Black, Metal Grey, Topaz Brown, Amethyst Purple, White Edition
GPS Yes, with A-GPS support; Nokia Maps 3.0
Java Yes, MIDP 2.0
Digital compass
WMV/RV/MP4/3GP video player
MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A music player
Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
Flash Lite v3.0
Push to talk
Voice command/dial
Organizer
Printing
Battery Standard battery, Li-Po 1500 mAh (BP-4L)
Stand-by Up to 480 h (2G) / 576 h (3G)
Talk time Up to 12 h 30 min (2G) / 6 h (3G)



 dah lame teringin nak NOKIA E72.. suke sangat-sangat Eseries..
tapi belum berkesempatan untuk membeli.. 
hhhuuuuaaahhh...!! (nangis)
nak jugak..!! nak jugak..!!

Saturday, September 11, 2010

si comel tomeyl..

bawah ni adalah gambar anak-anak sedara aku merangkap anak kepada kakak sulong aku,
NURUL AIN dan pasangannya MOHD HERMI..

Nur Irdina Batrisyah (2007)

Muhammad Irsyad Rahimi (2009)

Nur Irsalina Sofea (2010)

comel tak??? comelkan...
;p

Wednesday, September 8, 2010

KUIH RAYA (top 5)

 kuih raya menjelma kembali..

mengikut kajian yang telah lama dijalankan oleh saya didapati berikut adalah top five kuih raya yang menjadi pilihan rakan-rakan, sanak-saudara, dan seluruh rakyat MALAYSIA..

tempat kelima diambil oleh:

 BATANG BURUK
nama buruk, nampak buruk, tapi sekali telan, nak lagi..

tempat keempat:

SAMPRIT
pilihan mat-mat rempit masa kini...

tempat ketiga:

CORNFLAKES MADU
krak..kruk.. bunyinya, manis madu menawan setiap gadis dan jejaka..

tempat kedua dibolot oleh:

ALMOND LONDON
name je London, tapi buatan Malaysia.. mat london pon suka kuih nie..

tempat pertama dijuarai oleh:

jeng..jeng..jeng..

TART NENAS
wah... memang menjadi kewajiban setiap rumah untuk memiliki tart nenas dalam balang kuih mereka.. tanpa tart nenas takde makne beli balang kuih.. nyummy.. sedap wok..


sekian saja pertandingan kuih raya untuk tahun ini.. jumpa lagi tahun depan..
makan-makan jugak tapi ingat-ingatlah orang yang tersayang.. janagan kau balun satu balang sorang-sorang.. tinggalkan sikit untuk orang lain..

ayam+rendang+sedap

Tuesday, September 7, 2010

nak raye...


dam dim dum bunyi mercun...

wah.. raya datang lagi.. tak sabar rasanya nak berhari raya tapi tahun nie tak boleh enjoy sangat sebab SPM just around the corner... takpe lah janji aku dapat rase kuih raya kesukaan aku iaitu ALMOND LONDON made in kampung merdeka.. huhuhuu..

-buat kuih : checked-
-jahit baju raye : checked-
-kemas rumah : checked-
-pasang langsir : checked-
-beli kasut : checked-
-duit raye : coming soon-

Saturday, September 4, 2010

arwah SITI BIDADARI

pada tanggal 3 September 2010 bersamaan 24 Ramadhan 1431 kita telah kehilangan seorang sahabat, SITI BIDADARI AHMAD GHAZALI (17 tahun) yang telah kerahmatullah..

 you always in our heart..

 takziah diucapkan kepada keluarga allahyarhamah SITI BIDADARI... semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.. AL-FATIHAH...