Posts

Showing posts from September, 2010

ED WESTWICK

Image
EDWARD WESTWICK was born in 27 June 1987..  he occupation is an ACTOR and MUSICIAN...
i knew about ed westwick sejak saya tengok GOSSIP GIRL kat 8TV..(dah jadi rojak plak..)
GOSSIP GIRL at 8TV (Tuesday, 10.30 p.m.)
suka sangat kat mamat ni... because his eyes so menawan... (rosak bahasa..)
CHUCK BASS (gossip girl)
Ummaira Alwee merangkap kakak kedua aku suka gila-gila tengok Gossip Girl... kalau miss mau meraung dia.. sejak tu la aku pun melayan citer tue.. pastu aku terminat gila la kat ed westwick nie..  handsome kan die.. kalaulah pakwe aku sehensem dia,  hehehe..(berangan + miang)



;p

NOKIA E72

Image
MOST WANTED..!!

General2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 19003G NetworkHSDPA 900 / 1900 / 2100HSDPA 850 / 1900 / 2100 - American versionAnnounced2009, JuneStatusAvailable. Released 2009, OctoberSizeDimensions114 x 58 x 10 mm, 65 ccWeight128 gDisplayTypeTFT, 16M colorsSize320 x 240 pixels, 2.36 inchesFull QWERTY keyboardFive-way scroll keyAccelerometer sensorOptical trackpadSoundAlert typesVibration; Downloadable polyphonic, monophonic, MP3 ringtonesSpeakerphoneYes3.5 mm audio jackMemoryPhonebookPractically unlimited entries and fields, PhotocallCall recordsDetailed, max 30 daysInternal250 MB storage, 128 MB RAMCard slotmicroSD, up to 16GB, hotswap, buy memory

si comel tomeyl..

Image
bawah ni adalah gambar anak-anak sedara aku merangkap anak kepada kakak sulong aku,
NURUL AIN dan pasangannya MOHD HERMI..

Nur Irdina Batrisyah (2007)

Muhammad Irsyad Rahimi (2009)

Nur Irsalina Sofea (2010)

comel tak??? comelkan...
;p

KUIH RAYA (top 5)

Image
 kuih raya menjelma kembali..
mengikut kajian yang telah lama dijalankan oleh saya didapati berikut adalah top five kuih raya yang menjadi pilihan rakan-rakan, sanak-saudara, dan seluruh rakyat MALAYSIA..
tempat kelima diambil oleh:
 BATANG BURUK nama buruk, nampak buruk, tapi sekali telan, nak lagi..
tempat keempat:
SAMPRIT pilihan mat-mat rempit masa kini...
tempat ketiga:
CORNFLAKES MADU krak..kruk.. bunyinya, manis madu menawan setiap gadis dan jejaka..
tempat kedua dibolot oleh:
ALMOND LONDON name je London, tapi buatan Malaysia.. mat london pon suka kuih nie..
tempat pertama dijuarai oleh:
jeng..jeng..jeng..
TART NENAS wah... memang menjadi kewajiban setiap rumah untuk memiliki tart nenas dalam balang kuih mereka.. tanpa tart nenas takde makne beli balang kuih.. nyummy.. sedap wok..


sekian saja pertandingan kuih raya untuk tahun ini.. jumpa lagi tahun depan..
makan-makan jugak tapi ingat-ingatlah orang yang tersayang.. janagan kau balun satu balang sorang-sorang.. tinggalkan sikit untuk orang la…

nak raye...

Image
dam dim dum bunyi mercun...
wah.. raya datang lagi.. tak sabar rasanya nak berhari raya tapi tahun nie tak boleh enjoy sangat sebab SPM just around the corner... takpe lah janji aku dapat rase kuih raya kesukaan aku iaitu ALMOND LONDON made in kampung merdeka.. huhuhuu..
-buat kuih : checked- -jahit baju raye : checked- -kemas rumah : checked- -pasang langsir : checked- -beli kasut : checked- -duit raye : coming soon-

arwah SITI BIDADARI

Image
pada tanggal 3 September 2010 bersamaan 24 Ramadhan 1431 kita telah kehilangan seorang sahabat, SITI BIDADARI AHMAD GHAZALI (17 tahun) yang telah kerahmatullah..

 you always in our heart..
 takziah diucapkan kepada keluarga allahyarhamah SITI BIDADARI... semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.. AL-FATIHAH...