Thursday, June 10, 2010

*PKOM FAMILIA*

i want to introduce you all about PKOM FAMILIA..Basically, PKOM is one of the course that offered by Technic Commerce School Johor Bahru. PKOM stands for "Pengaturcaraan Komputer" or "Computer Programming". We are the '09/'10 batch. Our class routine starts from 7.30am till 4.20pm which is the most period of time. You can find out our teachers at the home page, our form teacher is Miss Mareena bt Mahadi and teach us Bahasa Melayu. Our class has the ratio of 1:1 since we have 10 Gentlemen and 10 Ladies. The limit is 20. So, all the seats are taken.
 OUR FAMILIA:
class teacher+BM = CIKGU MAREENA

quiet+freak+cute+romeo+smart+monitor = taqi

branded+talkative+model??+catwalk+gucci = abegh
freak+kiah+superactive+black = a'an

macho+quiet+tallest+funny = hafiz

footballer+hafiz bestfriend+funny+handsome(sometimes) = hairi

dreaming+kyra+guitarist+kawad+cute+KD+blur = irsyad

add.math+weak+badak+freak = fiqal

jawa+exco blok+nasyid+handsome+funny+lalatz = izzat

kota+fly+big+black+scary+carpet = jai

quiet+cute+funny+izzat betfriend+prefect+smiling = khai

 monitor asst.+cute+amoy+myfriend+jai enemy+math = miera

cute+alim+small+talkative+sweets supplier = aliya

fastest+pretty+tall+active+honest = tieha

crying+muffin+juliet+cute+pretty+cute voice = ushna

blur+add.matholic+prefect+small = shira

argh.!!+talkative+cute+mr. N+ushna bestfriend = wani

small+KS+talkative+touching+hmm?? = atien

prefect+cute+smart = wana

superquiet+sick+blur+nothing = pyqa


want to know more about they all,
you also can found them at:



or just watch out our blog http://www.pkomfamilia.blogspot.com/


P/S: to pkom familia.. jangan marah.. sayang korang sampai bila-bila

Saturday, June 5, 2010

PREP BERSAMA..

PREP bermaksud belajar. kat hostel kami telah ditetapkan waktu prep dan tempat prep.. selalunya kami akan prep bersama-sama.. kadang-kadang memang bising tapi itulah kami kalau tak bising bererti kami tengah tidur..
teman s' prep aku tiap-tiap hari ialah...jeng..jeng..jeng... NURSHADA dan NURUL AINI...

nurshada(shada)

nurul aini (aen)

kami selalu berbincang, bercerita, belajar dan bergosip bersama.. Aen dari kelas 5PTP, Shada dari kelas 5PD4, dan aku dari kelas 5PKOM.. walaupun berlain kelas tali bila prep kami tetap BERSAMA *hug*..

 sebelum kami belajar, biasanya kami akan makan dulu, kami juga saling bertukar stok makanan yang ada.. best sangat.. dah kenyang baru sedap nak belajar..huhuhhu..
stok makanan

antara subjek yang selalu dibincangkan

cita-cita kami adalah NAK SCORE FLYING COLOURS IN SPM dan KEEP TOGETHER..!!! 
untuk shada dan aen, terima kasih atas segala tunjuk ajar korang aku tak akan lupa korang sampai bila-bila sayang korang *peluk+kiss*....