tukangBaca

Monday, March 15, 2010

sesaat dlm kebosanan..

ade lah satu ari nie, aku sesangatlah bosan... pastu aku amik keputusan tuk kuar jln.. sorng2 plak tue.. aku dgn bangganye berjalan kaki ke SUMMIT PARADE tmpt yg plIng dekat ngan umah aku.. aku pon jln lah kan dlm summit tue x tntu hale.. pastu aku singgah kat kdai POPULAR, aku pon belek2 ar bebuku yg de kat situ.. ntah ape2 bku yg aku bce... bku bdak tadika pon aku tibai.. dah bosan aku gi sebuah kedai cederamata.. adelah sorang pekerja yg sgt peramah menemani aku s'pnjang aku de kat situ.. bersusah payah die menerangkan harga dan kelebihan brg2 yg ade kat situ.. aku b'tanye tanpa sebab pasal brg2 kat situ.. lepas beberapa minit aku ckp "terima kasih, len kli ar" pastu dgn muke slambe aku kuar dri kedai itu.. huhuhuhu... benggang gak minah tue.. buat penat die jew...
pastu aku tawaf hmpir 55 kali kat dlm summit tue.. pastu dah penat aku gi bli COOLBLOG perisa 'sour plum' ngan pearl skali, dah bli aku lepak kat McD... duk ar kat situ termenung cam orang bru putus cinte... secara tetiba aku ternampak sorang mamat nie..punyerlah hensem tahap gaban... aku secara outomatik tersenyum manis kat die.. dan tanpa diduga die membalas senyuman aku.. rse nak pengsan mse tue.. hihihihi.. smpai situ jew, pastu x de t'serempak ngan die lgi..rugi2...  mase aku lepak kat mcd tue mcm jenis budak aku nmpk.. budak bru nak naik... tengok diorg teringat mse aku mle2 mnjinakkan dri kuar ngan mmber.. mse tu aku fom1, time tue lah bru aku kluar tnpa ditemani family.... caye x..??  huhuhuhu... pastu aku decide nak tawaf tuk kali t'akhir, aku pon pusinglah satu summit tue.. adelah t'serempak ngan mmber(lelaki) tpi stakat senyum kat diaorg jew ar... segan nak tegur.. pastu dah penat aku pon dgn bangganye skali lagi berjalan kaki pulang ke rumah... time tue dah pkul 5 ptg...
dalam perjalanan tue.. aku diekori oleh makluk yg diberi name ANJING... punyerlah gabra jantung aku.. tpi nak cover cun punyer pasal aku tak lari.. kononnyer tak takut la kan... huhuhu... nasib baik anjing tue ikut je tak kejar.. maybe die ingat aku tuan die yang cun tue... in the end aku pon selamat smpai kat umah.. mak aku dah tunggu depan umah dan bertanye "adi gi mane??", dan aku bru teringat aku x beritau sape2 aku nak kuar.. huhuhu.. lupe nak gi tau.. sorry mom.. dah terangkan segalenye aku pon masuk umah dan mandi...
nak tau cerita selanjutnye...ZZZZZZZZzzzzz....

No comments: