tukangBaca

Friday, March 19, 2010

SONY Cyber-shot..

camera nie dibeli oleh bapak aku hasil dari duit KWSP yang die dapat.. nie lah yang paling murah .... walaupun murah tapi berguna tuk kami sekeluarga mangambil gmbar kenangan... huhuuhu...

catch by: hanisah

catch by: adibah

catch by: hanisah

catch by: adibah

atas ni adelah beberape gamba yang kitaorg amik dari camera murah tue.. x payah nak beli DSLR.. mmg teringin pon nak dslr tue... maybe next time... camera mahal2 tapi stakat amik muke sndri baek takyah... yang penting kte kne pandai2 explore dan gnekan camera itu sebaiknye...BETUL TAK..?? ...

Thursday, March 18, 2010

HEY GUYS.!! watch this...

i'm found this funny video at YOUTUBE.. this video have some message for you guys...
WATCH NOW..!!

satu malaysia....

en. Yuswadi merangkap cikgu PDT aku telah mmberikan satu assemment yg bertemakan SATU MALAYSIA dgn mengunakan DIRECTOR MX... mmg satu job yg agak mmbosankan.. tapi demi projek kerjaye nie aku terpaksarela melakukannya.. aku dengan sukacita akan menghayati semangat satu malaysia..huhuhu... idop NAJIB..(plak.!!)

paling tak best bile nak cari info pasal satu malaysia... pergh...time tenet lembab lagilah menyakitkan hati... wat mase nie aku dah dpt sound ngan video jew.. ntah ape2 yang aku upload...

ARGH..!!!!

Monday, March 15, 2010

sesaat dlm kebosanan..

ade lah satu ari nie, aku sesangatlah bosan... pastu aku amik keputusan tuk kuar jln.. sorng2 plak tue.. aku dgn bangganye berjalan kaki ke SUMMIT PARADE tmpt yg plIng dekat ngan umah aku.. aku pon jln lah kan dlm summit tue x tntu hale.. pastu aku singgah kat kdai POPULAR, aku pon belek2 ar bebuku yg de kat situ.. ntah ape2 bku yg aku bce... bku bdak tadika pon aku tibai.. dah bosan aku gi sebuah kedai cederamata.. adelah sorang pekerja yg sgt peramah menemani aku s'pnjang aku de kat situ.. bersusah payah die menerangkan harga dan kelebihan brg2 yg ade kat situ.. aku b'tanye tanpa sebab pasal brg2 kat situ.. lepas beberapa minit aku ckp "terima kasih, len kli ar" pastu dgn muke slambe aku kuar dri kedai itu.. huhuhuhu... benggang gak minah tue.. buat penat die jew...
pastu aku tawaf hmpir 55 kali kat dlm summit tue.. pastu dah penat aku gi bli COOLBLOG perisa 'sour plum' ngan pearl skali, dah bli aku lepak kat McD... duk ar kat situ termenung cam orang bru putus cinte... secara tetiba aku ternampak sorang mamat nie..punyerlah hensem tahap gaban... aku secara outomatik tersenyum manis kat die.. dan tanpa diduga die membalas senyuman aku.. rse nak pengsan mse tue.. hihihihi.. smpai situ jew, pastu x de t'serempak ngan die lgi..rugi2...  mase aku lepak kat mcd tue mcm jenis budak aku nmpk.. budak bru nak naik... tengok diorg teringat mse aku mle2 mnjinakkan dri kuar ngan mmber.. mse tu aku fom1, time tue lah bru aku kluar tnpa ditemani family.... caye x..??  huhuhuhu... pastu aku decide nak tawaf tuk kali t'akhir, aku pon pusinglah satu summit tue.. adelah t'serempak ngan mmber(lelaki) tpi stakat senyum kat diaorg jew ar... segan nak tegur.. pastu dah penat aku pon dgn bangganye skali lagi berjalan kaki pulang ke rumah... time tue dah pkul 5 ptg...
dalam perjalanan tue.. aku diekori oleh makluk yg diberi name ANJING... punyerlah gabra jantung aku.. tpi nak cover cun punyer pasal aku tak lari.. kononnyer tak takut la kan... huhuhu... nasib baik anjing tue ikut je tak kejar.. maybe die ingat aku tuan die yang cun tue... in the end aku pon selamat smpai kat umah.. mak aku dah tunggu depan umah dan bertanye "adi gi mane??", dan aku bru teringat aku x beritau sape2 aku nak kuar.. huhuhu.. lupe nak gi tau.. sorry mom.. dah terangkan segalenye aku pon masuk umah dan mandi...
nak tau cerita selanjutnye...ZZZZZZZZzzzzz....

Sunday, March 14, 2010

"anugerah bintang"

untuk pertama kalinya dlm history idup aku, aku tlah diberi satu anugerah yg agak b'makna.. namenye "ANUGERAH BINTANG (GEMILANG)"... anugerah ini d'beri berdasarkn kemerlangan akademik dan point merit yg d'kumpul... best dan bangga rasenye... mse naik pentas menerima sijil tue rse mcm dpt ijazah.. huhuhu... membe2 palk x abes2 gelar aku bintang (bangga ar gak).. dlm kesempatan ini aku nak ucapkan bebayak terima kasih kpde cikgu2 dn rkn2 yg byk beri bimbingan dan sokongan yg x penah putus.. trime kasih gak pde parent aku yg mnjdi sumber inspirasi aku..
sijil aku

dr. shaun zeng...


ade satu ari kat skola..aku dan rakan2 dimotivasikan oleh seorg motivater yg diberi name dr. shaun zeng dan dibantu oleh mr.jim dan mr.wayne.. pde tanggal 4 mac 2010 dri jam 7.30 a.m hingga 4.00 p.m... aku sgt kagum dgn dr.shuan kerane die tersangatlah pandai...dye ade PhD in Psychology & Computer Science dri OXFORD university.UK.. menurut laporan para cikgu.. skola membayar hmpir puluhan ribu kpd mereka semata-mata utk memotivasikan para pelajar smt.perd... betapa bangganya rase dimotivasikan oleh motivater antarabangsa..huhuhu...
prof. dr. shaun zeng

 
gmbr diatas adalah gmbr beliau..tuk pengetahuan korang gak dye lum kawin lagi... pde ari tue sempat gak lah aku amik signature dye tuk wat kenangan..
bebanyak terima kasihlah kpde pihak skola dan IQKID academy kerana byk memberi motivasi HOW TO STUDY SMART... byk bende bru yg aku dan rakan2 blaja melalui program itu... best sesangat..