Posts

Showing posts from 2010

CHAMPION.!!

Image
yeyeh.. MALAYSIA menang..!! tak sangka selepas sekian lama kita berjaya merangkul kejuaraan yang menjadi impian seluruh rakyat Malaysia. sekalung tahniah kepada skuad HARIMAU MALAYSIA yang telah bertungkus lumus, bermatian, membanting tulang, berusaha mencapai kegemilangan. cheh..  I LOVE MALAYSIA..!! 

congrats also to our apple of malaysian eyes.. RAJAGOPAL.!!




perfect two

Image
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause your the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you are the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be…

dah abis dah..

Image
 it's over.. dah tamat.. dah abis dah.. ape yang tamat..?? sebenarnye nak bagi tau yang zaman persekolahan untuk aku telah tamat (maybe..).. setelah 12 tahun aku menuntut ilmu dari tadika sampailah aku amik periksa SPM. sekarang nie tengah tanam anggur sambil makan tuna dengan roti . taktau la ape nak jadi.. i hope it will getting better.. yay..inilah sebenarnya waktu yang aku tunggu tapi WHAT NOW..!! tu fikir nanti lor..  hahaha.. nothing to do..  it's very damn bored...
aku mula belajar mengeja dan mengira di TADIKA PASTI. tak banyak memori yang aku ingat semase alam tadika.. truly i hate this time.. i dont know why.. hahaha.. funny.. 
selepas tadika aku melanjutkan pelajaran di SK LIMPOON 1. sampailah aku dapat 3A 2B.. hehehe. not bad la.. rindu kat cikgu Baiiah.. dielah cikgu kelas aku masa darjah 5 dan 6.. 
and than aku teruskan pelajaran di SMK DATO BENTARA LUAR.. banyak kenangan kat sekolah nie.. miss sesangat kat mereka. aku belajar kat sekolah ni selama 3 tahun dua bulan.. pas…

hostel..

Image
 tepat jam 11.00 pagi pada tanggal 20 disember 2010, aku dengan sukacitanya telah meninggalkan asrama SMTPJB buat selama-lamanya.. asrama yang selama ini telah menjadi rumah kedua aku telah ditinggalkan untuk penghuni yang baharu.. HHOORRAAYY..!! dah lama aku tunggu saat-saat ini. selama hampir 2 tahun aku merasa pahit manis kelat masin masam menjadi penghuni asrama tersebut, akhirnya aku bebas..
but thank a lot to En. Adam Amin merangkap ketua warden yang telah lama bersabar dengan kenakalan kami.. warden-warden ckg. fatma, ckg. azian, ckg. zaimah, ckg. husin, utz. firdaus, ckg. zuwairi, ckg. rizaki, ckg. roslina dan ckg. sazarina. terima kasih kepada mereka sebab telah menjaga kami dengan sempurna.. maafkan segala kesilapan kami selama ini sememangnya kami hanya budak yang baru belajar dan perlu diajar..
gambar kenangan:












kepada aspura aspuri 2009 and 2010.. korang memang best banyak huru-hara, suka-duka, haruk-piruk yang telah kita lalui bersama.. will miss you all until the end of my si…

peribahasa karam

Image
seketika tadi adikku sedang menggodeh internet untuk mencari peribahasa yang best-best. tak tahu la tujuan beliau. sedang dia menggodeh, beliau telah terjumpa senarai peribahasa dari Karam di Lautan Sepi. ehh.! salah pula, KARAM SIGH WALIA. sekali baca, ingat sampai jumpa cicit ke-53 tau.berikut adalah senarai peribahsa yang di inovasikan oleh beliau:

1. Kecil tapak tangan, tapak sulaiman saya tadahkan.
2. Ke mana tumpah nye kuah kalau tidak ke bawah.
3. Siapa yang makan nangka dia yg dpt biji nangka.
4. Pucuk di cita ismet ulam raja.
 5. Sepandai2 tupai melompat, akhirnya tak dpt masuk olimpik juga.
6. Sesal dahulu pendapatan sesal kemudian cukai pendapatan.
7. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan.
8. Tiada rotan pelempang berguna juga.
 9. Biar lambat asalkan tak cepat .
10. Biar putih tulang jangan kuning gigi.
11. Di mana ada gula di situ adalah gula-gula.
12. Jauh di mata dekat di mata-mata.
13. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar.
14. Carik…

LoLiTa..??

Image
apa itu LOLITA..??
korang tahu tak tentang fesyen lolita..?? sebenarnya aku pun tak berapa pasti tentang asal usul lolita ni.. tetapi menurut kaji selidik melalui alam maya lolita adalah sebuah fesyen yang telah wujud sejak zaman Rococodan zaman Victoria agaknye la kot. aku pakai hembus je ni.. fesyen lolita amat popular di Jepun sejak tahun 1980an lagi dan menjadi fesyen jalanan yang amat digemari oleh pemuda pemudi Jepun. terdapat beberapa jenis fashion lolita antaranya ialah Gothic Lolita, Sweet Lolita, Casual Lolita, Hime Lolita, Shiro Lolita, Classic Lolita, Country Lolita, Sailor Lolita, Wa Lolita, Punk Lolita, Ero Lolita, Kodona and Aristocrat.
inilah contoh dress lolita:



kebanyakkan dress lolita adalah short dress dan kembang. accesories wajib bagi lolita ialah reben besar-besar kat kepala.

lolita juga gemar pakai boots, highheels atau kasut balet.



ditambah pula dengan stokin yang sampai lutut


di kali gandakan pula dengan




sebenarnye macam-macam accesories si lolita ni. ni je yang dap…